اون چیزی که یک ماهی خوب و خوشمزه رو از ماهی های دیگه متمایز میکنه ادویه مناسب هستش . برای تهیه ماهی قبل از هرکاری پس از فیله کردن لازمه که ماهی توی آب نمک غلیظ خوابونده بشه . بعد شسته و خشک بشه . اصولا ماهی های خیلی درشت مثل ماهی شیر نیاز به فیله شدن دارن ولی ماهی هایی مانند قزل آلا و سفید و شوریده ... درسته باشن و یا قطعه بشن کافیه . حالا نوبت پاشیدن ادویه به ماهیه .
ادویه لازم :
زعفرون و زردچوبه و ادویه گرام ماسالا و پودر سیر و مقدار خیلی کمی شنبلیله ترکیب بسیار مناسبی برای ماهی است .
ادویه لازم :
زعفرون و زردچوبه و ادویه گرام ماسالا و پودر سیر و مقدار خیلی کمی شنبلیله ترکیب بسیار مناسبی برای ماهی است .
ادویه گرام ماسالا که یه نوع ادویه مخلوط هندیه و طرز تهیه اون رو در لینک زیر ببینین :
http://forum.sofrehkhune.com/forum322/thread2768.html
برای اینکه لازم به گذاشتن سرپوش روی ظرف نباشه و ماهی با شعله بالا سرخ بشه و برشته بشه من از ظرف گود( به جای ماهیتابه ) استفاده میکنم . چون دیگه دلم شور ترشح چربی و پخش شدن اش رو نمی زنه و مجبور به کم کردن شعله نیستم . و ماهی توی ظرف گود با شعله بالا سرخ میشه .آب و بخار خارج میشه و ماهی برشته میشه . چون برش ها نازک هستن ماهی هم زود میپزه .
من اصلا برای ماهی که معمولا با پلو سرو میشه از تخم مرغ و ترکیب دیگه ای استفاده نمیکنم و ترجیح میدم خود ماهی برشته بشه و پوستش رو نمی کنم با پوست برشته میکنم و موقع خوردن پوستش رو برمیدارم .
البته غیر از ماهی سوخاری یا بنیه ماهی که بدون پوست و کاملا فیله میشه و با مواد بنیه تهیه میشه :
http://sofrehkhune.blogspot.com/2009/02/blog-post_24.html
http://sofrehkhune.blogspot.com/2009/02/blog-post_24.html
افراد ماهی خور و اونایی که در خرید و پخت ماهی تبحر و تخصص دارن از هر ماهی استفاده خاصی میکنن . مثلا جنوب یکنوع ماهی به نام سبور داره که فقط باهاش ته انداز درست میکنن . یعنی که توی شکمش رو با سیر و سبزیجات مختلفی مانند گشنیز و شنبلیله پر کرده و با عصاره تمرهندی و ادویه جات آغشته و سپس در تنور قرار میدن که در نوعش خودش بی نظیره .
این بار خوراک ماهی سرخ کرده با ماهی سفید رو اینجا میذارم . که در واقع ماهی شمال هستش و به طور ساده بدون هیچ افزودنی تهیه شده و با لیموترش و سیر ترشی و فلفل شیرین شمال سرو میشه . ماهی چون طبع سرد داره با ماست و سس هایی که از ماست تهیه شدن سرو نمیشه و همین ادویه جات باعث خنثی کردن طبع سردش میشن . در فصل نارنج استفاده ار آب نارنج هم کیفیت و طعم خوبی به ماهی میده . این ماهی با شوید پلو یا سبزی پلو و یا حتی پلو ساده سرو میشه .
این بار خوراک ماهی سرخ کرده با ماهی سفید رو اینجا میذارم . که در واقع ماهی شمال هستش و به طور ساده بدون هیچ افزودنی تهیه شده و با لیموترش و سیر ترشی و فلفل شیرین شمال سرو میشه . ماهی چون طبع سرد داره با ماست و سس هایی که از ماست تهیه شدن سرو نمیشه و همین ادویه جات باعث خنثی کردن طبع سردش میشن . در فصل نارنج استفاده ار آب نارنج هم کیفیت و طعم خوبی به ماهی میده . این ماهی با شوید پلو یا سبزی پلو و یا حتی پلو ساده سرو میشه .
لینک آموزش انواع ادویه جات در تالارگفتمان سفره خونه :
http://forum.sofrehkhune.com/forum322/
لینک آموزش انواع غذاهای دریایی سنتی در تالارگفتمان سفره خونه :
http://forum.sofrehkhune.com/forum93/
لینک آموزش انواع غذاهای دریایی مدرن در تالارگفتمان سفره خونه :
وااای شما چه زنگین... من الآن فکر کنم 5و6 تا پست رو باهم خوندم... همه اشون عالی و مفید و خوشگل و خوشمزه بودن... دستتون دردنکنه...
پاسخحذف