۱۳۸۸ مرداد ۹, جمعه

انواع پیش غذاهای ژلاتینه سرد یا اسپیک



امروز شاپرک خانوم گل مهمون ماست .. برای همین با غذای در خواستی ( Aspic) این دخترگلم به استقبالش میریم ...

" ترین ژلاتینه " میگو و تخم مرغ با سس رمولاد
درواقع این پیش غذا به انگلیسی Aspic خونده میشه .

مواد لازم :
پودر ژلاتین 2 قاشق غ پر
تخم مرغ 4 عدد پخته و سفت
آب مرغ یا آب گوشت دو پیمانه
یک پیمانه نخود سبزپخته
میگو آب پز یک پیمانه
گوجه گیلاسی برای تزیین

طرز تهیه :
آبگوشت داغ رو با پودر ژلاتین مخلوط کنین و بذارین کاملا سرد بشه . کمی از اون رو ته ظرف بریزین و بذارین خوب سفت بشه و ببنده . بعد مواد رو داخل ظرف ترین ( قالب مستطیل چهار گوش ) با تزیین بچینین .

البته میتونین بدون اینکه ابتدا از مایع زلاتینه کف قالب بریزین ...مستقیم مواد رو ته بچینین و بعد باقی مایع ژلاتینه رو روی مواد داخل قالب بریزین و بذارین توی جا یخی خودش رو بگیره و وقتی خودش رو گرفت - قبل از اینکه یخ بزنه در بیارین و توی یخچال بذارین بمونه . موقع سرو باید طوری سفت باشه که بتونین این " ترین " رو با کارد برش بزنین . غیر از قالب " ترین " ( مستطیل ) میتونین از انواع قالب های بزرگ و کوچیک هم استفاده کنین .


سس رمولاد

مواد لازم:
خیار شور ریز خرد شده در حدود 100 گرم
دو پیمانه سس مایونز
جعفری و کرفس خرد شده یک تا دو قاشق

طرز تهیه:
سس مایونز رو با جعفری و کرفس و خیار شور ی که زیر خرد کرده ایم و با آب لیموترش و نمک و فلفل مخلوط میکنیم . این سس برای سرو سالادها و غذاهای گوشتی و غذاهای سرد مناسب هستن .

انواع سس ها :

نکته :
با آب و پودر ژلاتین و اسانس هم میتونین این پیش غذای ژلاتینی رو تهیه کنین ولی با آب مرغ خوشمزه تر و مغذی تر میشه و روشی برای ترغیب کودکان برای خوردن غذاهایی است که شاید ازش امتناع می کنن .
نکته :
برای تهیه این پیش غذا از قالب های تزیین کوچک هم میشه استفاده کرد . و در این صورت میتونین برای تزیین کنار دیس و سینی غذاهای اصلی هم ازش بهره ببرین .

نکته : به جای مواد فوق میتونین از کالباس و گوشت و مرغ خرد شده و یا مواد دلخواه مانند ذرت و براکلی و فلفل دلمه ای خرد شده وشوید و سبزیجات معطر دیگه و هویج رنده شده و یا خرد شده و مارچوبه و قارچ و کلم دکمه ای پخته و...... استفاده کنین .



نکته :هم میتونین مواد رو طبقه طبقه بچینین و هم مواد رو داخل هم مخلوط کنین و در هم بچینین و البته مراقب یاشن که ترکیب رنگی متفاوتی رو تشکیل بدن تا جالب تر بشه .

نکته :برای سبزیجاتی که قراره ژلاتینه بشن بهتره بخار پز کنین و سپس شوک برودتی بدین تا رنگ شون حفظ بشه . به این ترتیب که در مدت زمان کوتاه تری بپزین تا سبزیجات له نشن و شکل شون رو از دست ندن و بعد بلافاصله آب داغ رو تخلیه کرده و آب یخ روش باز کنین تا شوک ببینن .



ژلاتینه پنیر و گوجه فرنگی

این پیش غذاهای ژلاتینه بیشتر جنبه دکوراتیو و تزیین میز و سفره پذیرایی رو داره و به نوعی اردوور بشمار میره .
مواد لازم :
2 پیمانه آب گوجه فرنگی
2 پیمانه آب مرغ صاف شده
فیله گوجه فرنگی خرد شده یک پیمانه
نصف قاشق غ پودر پیاز خشک کرده
نصف قاشق غ پودر کرفس خشک کرده
نصف قاشق غ پودر اورگانو
نمک و فلفل سیاه
ژلاتین پودر 2 قاشق غ پر
پنیر خامه ای 4/3 پیمانه
شیرپر چرب و غلیظ 3/2 پیمانه


طرز تهیه :
نیمی از آب گوجه فرنگی رو روی حرارت بذارین تا داغ بشه نمک و فلفل بزنین . بعد پودر ژلاتین رو با اون مخلوط کنین و هم بزنین و باقی آب گوجه رو داخلش بریزین . و بذارین خنک بشه . پنیر رو با هم زن بزنین تا نرم و یک دست بشه و و سپس با آب گوجه فرنگی مخلوط کنین وفیله خرد شده گ.جه فرنگی و مواد خشک دیگه رو بهش اضافه کنین . میتونین داخلش کمی فلفل دلمه ای سبز و زرد و نارنجی هم خرد کنین تا قشنگتر بشه . قالب نچسب رو توی جا یخی بذارین تا کاملا بدنه اش سرد و یخ بشه و حالا مواد رو داخلش بریزین و توی جایخی بذارین . کمی که خودش رو گرفتاز جا یخی در بیارین تا یخ نزنه و داخل یخچال بذارین .
نکته :
این اسپیک یا پیش غذای ژلاتینه در واقع بیشتر برای تزیین غذاها وخوراک های سرد بکار میره . با ماست کیسه ای هم میتونین روش شکوفه بزنین . یا با خیار و زیتون و سبزیجات دیگه و ماکارونی گوش فیل و حلزونی و ... اطرافش رو تزیین کنین .


" سالاد میوه ژلاتینه " متشکل از انواع توتها و آناناس و پرتقال و گردو و کرفس خرد شده و آب سیب و پرتقال وژلاتین .
طرز تهیه این درست مانند دسر ژله است ولی با شیرینی خیلی کمتر از دسر که بشه بعنوان سالاد به کار برد .



نکته :
از آب کله و پاچه و زبان گوسفند و گوساله صاف شده به همراه قطعات خرد شده گوشت زبان و .... هم میشه این پیش غذا های سرد ژلاتینه رو تهیه کردو داخلش هم سبزیجات معطر و رنگی خرد کرد . معمولا برای آب کله پاچه و زبان نیازی به افزودن پودر ژلاتین نیست . ولی کاملا چربی اون رو جدا و صاف کنین .
از اسانس و ادویه جاتی مانند جوز هندی و هل و دارچین و زعفرون و وانیل و ... بنا به ذائقه خودتون هم میتونین برای خوش طعم کردن اون بهره بگیرین . بدیهی است که از رنگ های مجاز خوارکی با مارکهای معتبر هم میشه گهگاهی کمک گرفت ... ولی نه همیشه ....!

ایده هایی برای انواع " ترین ژلاتینه " با پوره مانگو و گوشت بوقلمون یا مرغ و ماهی و میگو آب پز و کالباس خرد شده و سبزیجات و کاهو خرد شده وانواع میوه ....


نکته :
تهیه ژلاتینه با میوه جات و پودر زلاتین و آب میوه جات طبیعی ازتهیه دسر ژله آماده صنعتی خیلی بهتره . هم مقدار شکر و شیرینی ان دست خودمونه و دیگه میتونیم نریزیم .هم اینکه از آب میوه و میوه جات طبیعی استفاده شده .من این رو به کیک ها و شیرینی ها ترجیح میدم و فکر میکنم سالمتر و رژیمی تره .خصوصا اگه با سس یا کرم کم چرب و ساده ای هم سرو بشه .


کیه که از این پیش غذا و پس غذا ها خوشش نیاد ؟؟!! مخصوصا اینکه خانگی باشه و طبیعی ..


۲۱ نظر:

  1. shabnam khanomam mesle hamishe ghogha kardin aaalie
    homeira

    پاسخحذف
  2. دوست خوبم شبنم خانوم من که بی صبرانه منتظر افتتاح سایت شما هستم .
    وای که شما چه قدر هنرمندید وچه خوب می نویسید .من که ازنوشته های شما خیلی استفاده می کنم .

    پاسخحذف
  3. سلام شبنم جان
    ممنونم از شما که بهم سرزدی
    و با کمال تشکر و خشنودی از پیشنهاد شما استقبال میکنم و امیدوارم که بتونم همکاری خوبی با شما داشته باشم
    بازهم ممنونم از شما

    پاسخحذف
  4. سلام شبنم جون
    دست گلت درد نکنه اینا چه خوشکلن ممنون که دستورشون را گذاشتین صد تا شکلک بوس.
    راستی خدا کنه سایت جدیدتون پر از شکلکای تپل و مپل مثل اونا که آقای مجرد میذاشت باشه .

    پاسخحذف
  5. بازم سلام

    شبنم جون نمیدونم چه جور تشکر کنم که لطف کردین این زحمت را برای من کشیدین از دور هزار تا میبوسمتون اول که دستور دیدم چشمم افتاد به عکسا زود اومدم تشکر کنم بعد اسم خودم اون بالا دیدم کلی شرمنده شدم بلافاصله اومدم تشکر مجدد بکنم بازم یک دنیا ممنون

    پاسخحذف
  6. خیلی عالی بود ..... این یکی از انتخابهای اصلی من برای مهمونی آینده هست . حتما درستش میکنم ....
    فکر کنم که چشم خونواده شوهر 40 تا میشه!!!!!!

    پاسخحذف
  7. سلام عزیزم
    خیلی ممنون که برام پیغام گذاشته بودین من که سرم با مامان و بابا گرمه و نمیرسم سری به دوستان خوبم بزنم. قراره چندروزدیگه بریم بوداپست و 10 روزی اونجا هستیم.امیدوارم که شماهم تابستان خوبی داشته باشیداگه سوئد اومدینخوشحال میشم شما رو ببینم. مرسی از دستورهای غذای خوشمزه تون مخصوصا قورمه سبزی
    میبوسمتون

    پاسخحذف
  8. شبنم عزیز خیلی جالب بود ممنون
    امیدوارم زودتر سایتتون راه اندازی بشه

    پاسخحذف
  9. سلام عزیزان

    ساراسیم جون ممنونم .چشم .

    گلابتون عزیز نوش جون و ممنون .
    شاپرک جان و ناشناس عزیز و حمیرا جون و رویای عزیز ممنونم لطف کردین .
    سهیلا جان ممنونم لطفا برام به آدرسی که اینجا توی نمایه گذاشتم حتما میل بزن .

    الینا جون انشاالله همیشه سرت با عزیزانت به خوشی و تفریح گرم باشه . بهت خیلی خوش بگذره . اگه اومدم مالمو (و استکهلم که تقریبا 80% امکان داره ...) حتما بهت خبر میدم .

    عزیزان ممنون از کامنتها .. پیادار و سلامت باشین .

    پاسخحذف
  10. سلام شبنم جون عزیز خسته نباشی خانم گل از لطفی که به من داری ممنون و متشکر عزیزم باشه گلم من اگه کاری از دستم بر بیاد در خدمت گذاری خاضرم

    پاسخحذف
  11. خصوصی ...
    شبنم جونم الان خیلیییی ناراحتم . دو تا تارت پختم جفتش خراب شد !!!
    امروز میخواستم جشن دونفره بگیزم !!
    خمیرم خشک میشه و میشکنه . الان توی خمیر دومیه که بهتر بود و ترک خورده بود میوه و ژله ریختم و گذاشتم یخچال .... ولی ژله ها هی داره نشت میکنه تو ظرف پایینی !!!!
    چرا ؟! علت خشک و شکننده شدن خمیر چیه ؟!
    موادم 21 پیمونه آرد + 80 گ کره + 1 تخم مرغ + 2 ق پودر قند + نیم پیمونه آّ یخ .
    از تو مجله هنر آشپزی یاد گرفتم .

    پاسخحذف
  12. سلام عزیزان و از کامنتها ممنون .

    افسانه جون لطفا به من میل بزن - ممنون میشم .

    گلابتون جون به نظرم برای این وقدار آرد کره ات خیلی کمه !! یا اندازه هات درست نیستن . مقدار کره باید بیشتر بشه که انسجام لازم رو به کره بده . آرد یک پیمانه و نیم بوده ؟ نه ؟ و باید بیشتر ورز میدادی که کره کاملا جذب به آرد بشه . شاید هم کم ورز دادی . خوش بگذره .

    موفق باشین

    پاسخحذف
  13. سلام شبنم جون
    در مورد اين ژلاتينه كردن غذا ها و تزيينات سوال داشتم اولا مزه اش چگونه است و دوم اينكه در دهان كه ميگذريم به خاطر سرد بودنش در دهان نميماسد
    قربونت حميده

    پاسخحذف
  14. سلام شبنم جان. خيلي پيش غذاي خوشگلي آموزش دادين. خيلي به درد بخوره و خوشگل . رنگهاش ميز غذا رو خوشگل تر مي كنه. دستتون درد نكنه و خسته نباشيد.

    پاسخحذف
  15. سلام

    خسته نباشی خانوم بابت این همه هنرنمایی واقعا جای تشکر و قدردانی داره خیلی هنرمندانه است

    فقط چند مورد سوال واسم پیش اومد

    1- ژلاتینی که شفاف هست و روی مارچوبه و هویچ ریختین رنگش روشن ِ ، از آب گوشت درست شده ؟

    2- دسر تمشک و توت فرنگی رو ممنون میشم کنار عکسش توضیح مختصری راجعه بهش بدین چون عکسش بسیار زیبا شده / ضمن اینکه عکس مایع دسر توت فرنگی احساس میکنم رنگش روشن ِ ؟

    3- بقول این دوستمون خوردن دسر ها با آب گوشت و غیره اونم سرد باعث ماسیدن در دهان نمیشه ؟

    پاسخحذف
  16. سلام شبنم جونم

    من مهري هستم من از قبلم كارهاي شمارا توي سايت قبلي دنبال مي كردم شما فوق العاده هستين اميدوارم سايتتون زودتر راه اندازي بشه تا دوباره همه جمع بشن و ما كم تجربه ها بتونيم از تجربيات شما عزيزان استفاده كنيم
    بازم خسته نباشي خانمي هزار بوسه به روي ماهتون

    پاسخحذف
  17. سلام عزيزم
    عالي بود خيلي وقته لينكتون كردم اما نميتونستم برات كامنت بذارم.موفق باشي سايت زيبائي داري از صميم قلب ازت سپاسگذارم

    پاسخحذف
  18. وای چه پیش غذاهایی....رفتم که سیوشون کنم سر فرصت یکی یکی درست کنم
    ممنون شبنم جون
    فقط یه سوالی داشتم،آب گوشت یا آب مرغ خب خودش یه رنگی داره منم که در حد خفه کردن بهش زردجوبه و دارچین(گوشت)می زنم،این رنگشو خراب نمی کنه؟یا اینکه بعد از قاطی شدن با ژلاتین خودش کم رنگ میشه؟اگه راهنمایی کنی ممنونت میشم

    پاسخحذف
  19. شبنم جون راه اندازی خونه جدید مبارک

    بعد چند وقت اومدم راجعه به سوالی که پرسیده بودم جوابشو ببینم ولی ظاهرا سرت حسابی گرمه

    ممنون میشم فرصت داشتی جوابم رو بدی

    ستایش

    پاسخحذف
  20. شبنم جون خیلی دوست دارم و عاشق سایتتم چون هرچی می خواهم می تونم اینجا پیدا کنم تازه وقتی می آیم به سایتت کلی انرژی مثبت می گیرم که برم تو آشپزخونه و با کلی عشق آشپزی کنم. ازت خیلی ممنونم

    پاسخحذف
  21. با سلام.یه سوال داشتم.معمولا وقتی مایع زلاتین رو روی مواد میریزی مواد حرکت کرده و به سطح میان.شما این ترین های خوشگل رو چطور درست کردید که اینقدر منظم هستند؟

    پاسخحذف