۱۳۸۷ اسفند ۶, سه‌شنبه

بنیه ماهی با برنج مکزیکی


مواد لازم برای خمیر بنیه : برای 6 نفر

دو قاشق روغن مایع
کمی زعفران دم کرده
تخم مرغ کامل 3عدد
شیر نصف لیوان ( یا ماست یک لیوان و یا یک لیوان ماالشعیر)
بکینگ پودر دو قاشق چ
کمی ادویه گرام ماسالا و پودر سیر و یا پودر کاری ( اگه دوست دارین کمی پودر گشنیز یا خیلی کم پودر شنبلیله اضافه کنین ...کلا اینها باعث معطر شدن ماهی میشن )
آرد سفید یک لیوان ..... تا اندازه ای که غلظت مایه مثل ماست شود.


برای هر نفر به اندازه یک کف دست پهن ! و مردانه با احتساب انگشتان دست !! ماهی شیر ( پاک کرده و شسته شده - بدون تیغ و استخوان - و به اندازه تکه های کوچک برش میزنیم )
نکته :
همیشه برای طبخ ماهی را از قبل چند ساعت در آب نمک خیس میکنیم . کلا اینکار باعث میشه ماهی خوشمزه تر بشه و موقع سرخ کردن از هم وا نره ... ...
بعد ماهی ها رو میشوییم و آبکش میکنیم و در کمی ماست و زعفران دم کرده و پیاز خرد شده قرار میدیم ...در واقع مارینه یا مزه دار میکنیم . این کار رو بهتره شب قبل انجام بدیم .


کمی نمک ( افزودن نمک به خمبر بنیه در حین سرخ کردن )
روغن فراوان برای سرخ کردن

مواد لازم برای برنج مکزیکی :

فلفل دلمه ای قرمز 2 عدد درشت
دو قاشق سرکه
یک قاشق روغن مایع
کمی نمک
برنج یک پیمانه
ذرت کنسرو یک پیمانه

برای تزیین : برگ ها ترد و جوان کرفس ( خرد شده ) و فلفل قرمز و لیمو ترش


طرز تهیه بنیه ماهی :

مواد بنیه رو با هم مخلوط میکنین و از آرد به اندازه ای داخل مایه میریزین و مخلوط میکنین که غلظتش مثل ماست غلیظ و چکیده بشه .
ماهی ها را از قبل با چند قاشق ماست و پیازخرد شده و زعفران دم کرده - مارینه کرده ایم و .... اکنون ....



پیازها رو کنار میزنیم و تکه های ماهی رو درمیاریم و بعد داخل مایه خمیر بنیه زده و آغشته میکنیم . سپس در داخل یک شیرجوش یا قابمله ای که دیواره بلندی داره با روغن فراوان سرخ میکنیم .




در بین سرخ کردن بهشون نمک میزنیم .....( میگن اگه از قبل تو مواد خمیر بنیه نمک بزنین پف اون کمتر میشه ) و در حین سرخ کردن ......تکه های کوچک خمیر رو از داخل روغن جمع میکنیم چون به تدریج میسوزه . گاهی که ماهی و مواد ما زیاد هستش اگه لازم باشه ( در اواسط کار روغن کف میکنه ) روغن رو یکبار تعویض میکنیم . با این کار کیفیت غذا بهترمیشه و رنگ ماهی هامون تیره نمیشه .
نکته : گاهی در حین کار - به تدریج غلظت آرد در مایه کمتر میشه و باعث میشه به سطح ماهی یا مرغ از این مایه زیاد نچسبه و هنگام سرخ کردن متوجه میشین که مواد خوب به روی اونها نمی چسبه و پفکی نیستن .... در اینحال میزان آرد داخل مایه خمیر بنیه مون کم شده ... و مایه داره آبکی میشه . با اضافه کردن چند قاشق آرد به داخل مایه - و مخلوط کردن کامل اون مشکل حل میشه ...

طرز تهیه برنج مکزیکی : این برنج فوق العاده خوش عطر و بو و خوشمزه است ... ولی در صورت تمایل میتونین از پیاز و گل کلم و قارچ هم بجای برنج برای تهیه بنیه سبزیجات استفاده کنین تا در کنار غذاتون سرو بشه ..


فلفل ها را خرد کرده و باکمی سرکه و آب میپزیم . تا دیگه آب خیلی کم داشته باشه ... بعد با دستگاه پوره میکنیم .



برنج رو که قبل خیس کردیم توی یک قابلمه با یکی دو قاشق روغن مایع تفت میدیم و بعد این پوره رو داخلش میریزیم و نمک و تندی اون رو اندازه میکنیم و کمی کره اضافه میکنیم .



مثل تهیه کته به اون آب اضافه میکنیم و میذاریم تا بجوشه وبهش ذرت ها رو اضافه میکنیم و بعد که آبش کشیده شد - دمش میکنیم .


حالا غذا حاضره و توی یک ظرف مناسب کشیده و سرو می کنیم ... سس و دیپ هم به سلیقه خودتون میتونین کنارش بذارین .

لینک برنج مکزیکی با تصاویر در سایت سفره خونه :

http://www.sofrehkhune.ir/food/367/



لینک تهیه انواع غذا با خمیر بنیه با تصاویر در تالار گفتمان سفره خونه :

http://forum.sofrehkhune.com/forum108/



۳ نظر:

  1. سلام شبنم جون
    هر روز از روز قبل وبلاگتون پر بار تر میشه. دستتون درد نکنه.

    پاسخحذف
  2. سلام با دیدن این عکسها حسابی اشتهام تحریک شد مخصوصا من بیچاره که تقربا دو ماهه باز رفتم تو رژیم
    دستت درد نکنه خانومی حتما برای خونوادم درست میکنم اگه به وب منم سر بزنین خوشحال میشم

    پاسخحذف
  3. سلام دست شما درد نکنه من این غذا را قبلا درست کرده ام و واقعا خوشمزه است garmin.ir@gmail.com رویا هستم و عاشق آشپزی

    پاسخحذف