۱۳۸۸ خرداد ۵, سه‌شنبه

زرشک پلو با مرغ


زرشک پلو غذای راحتیه و همه هم خوب بلدن ... ولی نکاتی داره که توجه به اون کمی زرشک پلو رو خوشمزه تر و برجسته تر از زرشک پلو های دیگه میکنه .. اول از همه تهیه یه مرغ خوشمزه و خوشرنگ و بدون بوست .... بعد هم تهیه زرشک خوشرنگ و یاقوتی ....


برای نگهداری زرشک
زرشک تازه رو پاک میکنیم و توی یخچال میذاریم و یا اگه باید مدت طولانی نگهداری بشه توی فریزر نگهداری میکنیم .


حالا زرشک رو با چند قاشق آب ( این آب فقط برای حل شدن شکره ) وکمی کره و کمی روغن گرم میکنیم ( داغ نشه ....) بعد 4 قاشق شکر ( اگه شیرین تر دوست دارین کمی بیشتر شکر بریزین ... ) اضافه میکنیم و بلافاصله شعله رو خاموش میکنیم ..پس از خاموش کردن شعله وقتی شکر حل میشه ...شکر و آب و کره و روغن به جسم زرشک وارد میشه و پف میکنه و یاقوتی میشه ..


نکته :
دقت کنین که اگه زرشک رو سرخ کنین و یا تفت بدین و یا اگه بیشتر حرارت ببینه رنگش کمی تیره میشه .

برای تهیه یک مرغ خوشمزه و خوشرنگ و خوش بو .... که بشه سس اون رو هم استفاده کرد .... :

ابتدا مرغ پوست گرفته رو با کمی زعفرون و نمک آغشته کنین و توی روغن به همراه کمی کره تفت بدین ...بعد پیاز خام و پیاز داغ اضافه کنین و نمک و ادویه و زردچوبه رو فراموش نکنین .... بعد کمی آب بریزین و بذارین تا بپزه ... من کمی فلفل دلمه ای هم توش اضافه میکنم که مرغ رو خوش بو تر میکنه ....


در صورت تمایل میتوین یکقاشق رب گوجه فرنگی هم به مرغ اضافه کنین و بذارین خوب بپزه و آبش کم بشه ... فقط به اندازه نصف پیمانه آب داشته باشه کافیه .. .در صورت تمایل کمی آب لیمو ترش هم میتونین به مرغ اضافه کنین و نمکش رو بچشین ..



برنج رو دم کنین وپس از آماده شدن برنج کمی برنج رو با زعفرون دم کرده مخلوط کنین و لابلای برنج همراه با زرشک بپاشین و مرغ زعفرونی رو هم روش بکشین ...

نکته :
این زرشک رو با این دستور میتونین چند روز جلو تر از مهمونی تون تهیه کنین و توی یخچال نگهداری کنین ... روز مهمونی فقط برنج ساده و مرغ تهیه کنین .

مشاهده لینک آموزش انواع ته چین و پلو و چلوها

در پرتال سفره خونه :

http://www.sofrehkhune.ir/foods/288/1/


مشاهده لینک انواع پلو و چلو و پلو مخلوط

در تالار گفتمان سفره خونه :

https://forum.sofrehkhune.com/forum99/

https://forum.sofrehkhune.com/forum379





۵ نظر:

  1. به به چه زرشک پلویی واقعاً... ما که اینجا زرشک تازه نداریم ولی احیاناً منظورتون زرشک تازه ی تازه بوده؟ منظورم اونی ه که آدم با خوشه می خره! که باهاش مربادرست می کنند؟

    پاسخحذف
  2. شبنم خانوم مرسی از این آموزش زیباتون .چقدر شما با سلیقه اید .

    پاسخحذف
  3. سلام . شبنم جون میشه یه کمکی بهم بکنبن ؟؟؟؟؟ رفتم تره بار یه عالمه قارچ و ریواس و ... خریدم . قارچا زودتر خراب میشن باید تند تند غذای قارچی درست کنم . میخواستم بپرسم میشه ریواسو پاک کنم و بذارم فریزر ؟؟؟ کیفیتش حفظ میشه ؟؟؟؟
    خورشت ریواس مثل کرفسه ؟؟؟؟ با نعنا و جعفری ؟؟؟
    اگه کمکم کنین نهایت لطفتونه .

    پاسخحذف
  4. مثل همیشه عالی و خوشمزه و خوشگل.
    من از یکی از دوستانم یاد گرفتم که قبل از آماده کردن زرشک، میشه یک دونه پیاز ریز رو خیلیی ریز رنده کرد و یکن تفت داد. بعد که طلایی شد زرشک رو اضافه کرد و باقی ماجرا.
    اونجوری ام یه طعم خوبی میگیره.
    بازم مرسی.

    پاسخحذف
  5. سلام عزیزان

    الهام جون ...منظورم خردی زرشک توی فصل خودشه .. که معمولا شهریوره البته نه با خوشه .رویا جون قابلی ندات خانومی .
    زهرا جون من عاشق پیازداغم و توی هر غذایی از جمله زرشک پلو هم لابلا اضافه میکنم ..همه غذاها رو خوشمزه میکنه .
    گلابتون جون ریواس توی فریزر نمیمونه ..وقتی در میاری توی خورش بریزی با اولین جوش انگار 4 ساعته که پختیش تقریبا له میشه . بله با نعتا و جعفری . من هفته پیش با ریواس شربت درست کردم . میذارم دستورش رو .قارچ رو میتونی خرد کنی و توی فریزر نگهداری عزیزم .
    موفق باشین

    پاسخحذف