۱۳۸۸ اردیبهشت ۱۲, شنبه

مسقطی قالبی یا مشکوفی


تهیه این دسر فوق العاده راحت و آسونه . خیلی هم خوشمزه و مقویه ...تقریبا همه بلدین ...انواع دیگه اون در تالارگفتمان سایت سفره خونه موجوده .لینکش رو در زیر گذاشتم .


مواد لازم برای 6 نفر

نشاسته
( اگر در قالب تهیه میکنین سه چهارم پيمانه و لی اگر در ظرف تهیه و سرو میشود نصف پیمانه هم کافیست . برای اینکه دسرقالبی در بیاد و سفت تر بشه کمی مقدار رو بیشتر میکنیم . )
کره کمی ( اگه کره هم نریختین مهم نیست )
تخم مرغ ۲عدد - هم زده
شیر 4 پیمانه
شکر یک دوم پيمانه ( شيريني بقدر تمايل )
پودروانیل شکری حدود 4/1 قاشق چای خوری
گلاب يك فنجان در صورتیکه دوست دارین رنگ دسر زرد بشه از کمی زعفرون استفاده کنین .

من گلاب نریختم و از یک قاشق غ خوری کاکائو استفاده کردم تا دسر کاکائویی داشته باشم . حتی نسکافه هم میشه ریخت .
طرزتهیه :
ابتدا نشاسته - گلاب و شیر ( باید سرد باشد ) و تخم مرغ هم زده و پودر وانیل و شکر را باهم مخلوط کنین و خوب از ته ظرف آن را هم بزنين تا نشاسته كاملا حل بشه.
نکته :
اگر هم نزده آن را روي شعله قرار بدین نشاسته ته ميگيره.
زعفران و یا پودر كاكايو را هم ميتوانيد در اين مرحله ابتدایی بریزین . اكنون آن را داخل قابلمه بريزين و روی شعله گاز آن را به آرامی هم بزنین . . آنقدرهم بزنید تا کم کم غلیظ تر بشه .
غلظت اين دسر بايد همانند ماست غلیظ باشه . سپس بگذاريد كاملا سرد بشه و خود را بگيره و سفت بشه . آنرا تا هنگام مصرف در يخچال نگهداري كنيد .
هم ميتوانيد كل آن را در يك ظرف نگهداري كنيد و بعد از آن براي هر نفر در گيلاس بريزيد و سرو كنيد و هم ميتونين همه مخلوط رو توی قالب بریزین و بعد قالبی در بیارین و سرو کنین و هم از ابتدا آن را براي هر نفر در گيلاس ريخته و تك تك در يخچال قرار بدین تا ببنده .
نکته :
میتونین روی اون رو با پودر یا خلال پسته و خلال بادام زعفرانی و مغزگردو و مربای زرشک یا کمی مربای پوست پرتقال یا مربای آلبالو یا گیلاس و یا.....تزیین کنین .
البته يادتان باشه كه اگه قالبی نمی خواین در بیاد - صبر كنين : تا كمي دسر سرد شود و رويه ببنده . بعد براي تزيين روي آن مربا و خلال بريزين تا مربا و خلال ها با دسر مخلوط نشن و كاملا روي دسر قرار بگیرن.

برای اینکه قالبی دربیاد مثل تهیه زله – قالب رو تر کنین و توی جایخی بذارین تا یخ ببنده و بعد مخلوط رو بریزین توش و موقع در آوردن از قالب هم کمی زیرش رو توی آب ولرم قرار بدین و بعد برگردونین .

برای تزیین من از قند گل نشان و خلال پسته و بادام و شکلات خامه ای – دانه نسکافه استفاده کردم . وسط هم ازانواع میوه ها : نظیر انگور میتونین پر کنین .... یا اگه خامه خور هستین ... خامه فرم گرفته بریزین ... و ترافل روش بپاشین ....


لینک آموزش انواع مشکوفی و مسقطی و

دسرهای سنتی در تالار گفتمان سفره خونه :

http://forum.sofrehkhune.com/forum81/


لینک آموزش شیرینی ها درآموزشگاه شیرینی و دسر

در تالار گفتمان سفره خونه :

http://forum.sofrehkhune.com/forum59/


پرتال وانواع شیرینی و دسرسفره خونه :

http://www.sofrehkhune.ir

۵ نظر:

  1. شبنم جون شما واقعا علم غیب دارین .... فردا میخوام یه دسر درست کنم که همه چیزشو از شما یاد کرفتم ... عکسشو میذارم اگه خوب در اومد ...
    راستی ... وبتون رو یه ورق زدم ... واقعا شما شاهکارین !!!!

    پاسخحذف
  2. سلام شبنم خانوم .در منزل ما طرفدار این دسرهای خوشمزه هستند .تقریبآ مزه اون شبیه دسر کاسترد کاکائویی میشه؟مرسی دوست عزیز

    پاسخحذف
  3. سلام شبنم جون
    به دادم برس لطفا
    من هميشه با زودپز غذا مي پزم
    هفته پيش تصميم گرفتم پنج شنبه مثل خانمهاي كدبانو توي قابلمه قيمه درست كنم اول لپه را نيم ساعت خيس كردم گوشت هم گوسفندي بود ولي تا ساعت 5/1 بعد از سه چهار ساعت پختن اونجوري كه دوست داشتم نرم نشد و لپه ها هم كه وقتي گوشت نيم پز شده بود ريختم زير دندون سفت بود در حالي كه من دوست دارم نرم باشه آخرش همه رو ريختم توي زودپز و بازهم بعد از نيم ساعت لپه ها اصلا انگار نه انگار خلاصه كلي حرص خوردم
    چه كنم؟
    البته بگم كه موقع پخت گوشت و لپه هر وقت آبش كم ميشد آب سرد مي ريختم نه اب جوش ممكنه علتش اين بوده باشه؟
    ممنون از پاسخي كه به سوال قبلي من دادي و دستت درد نكنه بخاطر اينهمه سليقه

    پاسخحذف
  4. سلام

    رویاجون و گلابتون عزیزم ... شرمنده ام نکنین دیگه !! ممنونم از تون ...نوش جون

    لاله جون عزیزم
    احتمالا شاید لپه ها دیرپز بوده ! من لپه رو از یکشب قبل خیس میکنم .اینطوری لپه فوری می پزه ( حدود نیسماعت )
    بعد صبح روز بعد آبش رو دور میریزم و لپه ها روبا کمی روغن تفت میدم . با اینکار لپه ها توی غذا له نمیشن . بعد کمی آب میریزم و میذارم که بپزن . زیاد مهم نیست که آبش سرد باشه یا گرم .

    شاید هم رب گوجه و چاشنی ترش رو زود اضافه کردی !
    ** یادت باشه رب گوجه و چاشنی ترش غذا باعث دیر پختن حبوبات و بنشن میشه .

    گوشت قیمه شده رو هم جداگانه پس از تفت دادن با رب گوجه و دارچین و ادویه وپیاز داغ میذارم بپزه . قبل از اینکه گوشت کامل بپزه و له بشه - با لپه های پخته شده با هم توی قابلمه حدود یک ربع می پزم تا خورش جابیافته و طعم همه مواد به خورد همدیگه بره .

    ضمنا همیشه به مقدار یک خورش از قبل لپه خیس شده توی فریزر دارم که کارم رو زودتر راه میندازه!

    نوش جون

    پاسخحذف
  5. سلام شبنم جون
    مسقطیه این طوری هم جالبه ها!! باید امتحانش کنم

    پاسخحذف