مواد لازم :
یکعدد زبان گوساله
ترخون تازه یا خشک کمی
نمک و ادویه و فلفل
گوجه فرنگی
یکعدد زبان گوساله
ترخون تازه یا خشک کمی
نمک و ادویه و فلفل
گوجه فرنگی
سیرچند حبه و پیاز یکعدد
روغن
سبزیجات دورچین یا پوره سیب زمینی به دلخواه
روغن
سبزیجات دورچین یا پوره سیب زمینی به دلخواه
قارچ ( درشت خرد شده و با شعله زیاد به همراه کمی کره تفت داده شود ... اگه شعله کم باشه قارچ ها تو آب میندازه )
مواد برای تهیه سس خوراک :آب زبان پخته شده
سس سفید ( کره و شیر و آرد و نمک )
خامه
طرز تهیه :
قسمتهای زاید زبان را تمیز کرده و غدد فراوانی زیر گلو انتهای خرخره گوساله که به زبان چسبیده اند رو تمیز کنین و در بیارین . سپس بشویین و داخل یک قابلمه با کمی نمک بجوشانین .بعد آب رو خالی کرده و زبان را بشویین و مجددا با آب و زردچوبه و سیر و پیاز و کمی نمک و ترخون و ادویه مخلوط یا کمی گرام ماسالا و یک قاشق روغن بپزید ... پخت زبان مدت طولانی فرصت لازم داره . مثلا حدود دوساعت با شعله ملایم یا بیشتر .
پس از پختن تا زبان داغه پوست رو ش رو بکنین و دور بریزین اگه سرد بشه از گوشت زبان به پوست میچسبه و روی گوشت زبان صاف و یکدست نمیشه . حالا زبان رو توی یخچال بذارین خوب سرد بشه تا موقع بریدن ریش ریش نشه .
پس از چند ساعت با یک کارد تیز به دلخواه برش بدین .... و توی ظرف بچینین ....زبان رو میشه هم گرم سرو کرد و هم سرد ..... ( ولی مستقیما از یخچال در نیارین که اگه یخ باشه روش چربیش میماسه )
حالا اطرافش رو با قارچ و دورچین های دلخواه تزیین کنین .سس رو هم میتونین هم روی خوراک توی ظرف اصلی بریزین و هم میشه هرکس خودش هرچقدر میل داره روی غذاش بریزه .
كره 50 گرم
شير 1 پيمانه
آرد 4 قاشق سوپخوري
آرد 4 قاشق سوپخوري
* طرز تهيه:
آرد را در ظرفي ریخته و شير سرد را به تدریج بهش اضافه كنين تا آرد با شير کاملا مخلوط بشه .
حالا طرف رو روي شعله گاز بگذارين و در حالا هم زدن بجوشونین تا غليظ بشه . در اینحال كره را داخل سس بريزين و هم بزنین .. اکنون سس سفید شما آمداه شده .
حالابرای تهیه سس مخصوص خوراک زبان یک پیمانه آب زبان پخته شده را بهش اضافه کنین . فلفل دلمه ای رنگی توش خرد کنین ... نمکش رو هم در انتها فراموش نکین ... حالا برای سرو غذا سس تون آماده است ... کمی که خنک شد ...هنگام سرو میتونین در صورت تمایل بهش کمی هم خامه و جعفری خرد شده اضافه کنین ..
میتونین قارچ ها رو داخل سس هم بریزین . ولی من شخصا ترجیح میدم که قارچها درشت تر توی غذا باشه تا ریز و نازک و توی سس
. یعضی ها هنگام سرو ... گوشت زبان رو به صورت ریش ریش در میارن ( همراه با سس مخلوط میکنن ) و یا همونطور توی ظرف همراه با دورچین های مختلف سرو می کنن و روش سس میریزن .
لینک آموزش انواع غذاهای مدرن و سنتی
در تالارگفتمان سفره خونه :
در تالارگفتمان سفره خونه :
لینک آموزش انواع سس ها و چاشنی ها
در پرتال سفره خونه :
http://www.sofrehkhune.ir/foods/302/1در پرتال سفره خونه :
شبنم جون سلام
پاسخحذفحالت چطوره؟
تنوع خوبی بود! دستت گلت درد نکنه!
راستی خانمی این همسری ما مرغ خیلی دوست داره. غذای جدید چی پیشنهاد میدی؟
بازم که صدای قارو قور شکم مارو در آوردین شما
پاسخحذفخیلی کارتون درسته
موفق باشید
به به. چقدر دوست دارم ولی چیکار کنم این اقای همسرو. دوست نداره. دست منم کوتاه کرده. باید یه راهی پیدا کنم بهش بخورونم!!!!!!!!!!!!
پاسخحذفخدا شاهده دو ساله به گلابی میگم یه زبون بخر هی پشت گوش میندازه !!!!!
پاسخحذفدهنم آب افتاد .
یه دنیا ممنونم تنهام نذاشتین . دوستتون دارم شبنم جون .
سلام شبنم جون خييييييييييييييييلي عالي بود نمي دونيد چقدر مي خواستم درست كردن اين غذا رو با همه ريزه كاريهاش ببينم خيلي هم واضح گفته بودين مرسي شبنم جون مهربون
پاسخحذفحتماً درستش مي كنم من فكر مي كردم سس بايد با زبان توي قابلمه بجوشه كه مثل اين كه لازم نيست
خييييييييييلي ممنون و خيلي دوستتون دارم
سلام عزیزان
پاسخحذفممنون که مورد پسند بود ... قابل شما گلها رو نداشت .. از کامنتها بینهایت ممنون ... منهم همه تون رو دوست دارم ... میتونین یکبار هم به صورت ریش ریش کرده درست کنین ... البته اون بیشتر به درد ساندویچ و کاناپه و لقمه کوچیک میخوره ...
نوش جون تون ...میبوسم تون ...برای تو هم شبو جون یه چیکن استراگانف ( یا بیف ) در راه دارم .... انشاالله .... به زودی .....
با سلام
پاسخحذفمي خواستم بپرسم كه آيا خامه اي كه در خوراك زبان يا كلا آشپزي استفاده مي شود همان خامه صبحانه است؟ ممنون
بله دوست عزیز همان خامه صبحانه است .
پاسخحذف