۱۳۸۸ خرداد ۹, شنبه

سفرنامه سنگاپور 5




اینهم پوره سیب زمینی که قول داده بودم ... که همراه با سس مخصوص در رستورانهای فست فود سنگاپور و مالزی همراه با انواع فست فود ها سرو میشد .

پرتال سایت سفره خونه :


این قسمتش خیلی خوب بود چون از سیب زمینی سرخ کرده سالم تر و بهداشتی تره .... سس روش خیلی خوشمزه بود که پس از کمی تمرین به یک فرمول اختصاصی دست یافتم ...!! خیلی عالی بود ...


دستور تهیه سس :

آب گوشت آماده نصف پیمانه
سس سویا چند قاشق
سرکه بالزامیک چند قاشق
کره کمی
نمک و فلفل سرخ یا چیلی به قدر تمایل
ادویه گرام ماسالا کمی
شکر کمی به قدر تمایل
نشاسته یک قاشق سر پر ( اول با چند قاشق آب سرد حل بشه )


طرز تهیه :

آب گوشت رو با مواد بالا مخلوط کنین و وقتی کمی جوشید مخلوط آب سرد ونشاسته رو بریزین ... هم بزنین تا غلیظ بشه ...
سیب زمینی ها رو با آب و نمک بپزین ... ریز رنده کنین و با چند قاشق کره مخلوط وشیر داخل قابلمه روی شعله اجاق گاز پوره کنین و بعد تا داغه هنگام سرو سس رو روش بریزین .... نوش جون



رنگ های متنوع خوراکی در دسر وشیرینی ها و کلا خوراکی های این مرز و بوم نفوذ چشمگیری داشت ... درست مانند رنگها و طراحی های شاد و رنگارنگ ساختمان هاشون ... و این نشاندهنده روحیه گرم و شاد و سرزندگی و سازگاری هم میتونه باشه ....




بکار گرفتن رنگ های خوراکی در دسر ها و شیرینیها جاذبه زیادی ایجاد میکنن ... ؟ اینطور نیست ؟؟!!




میگو و صدف خوراکی و ( نیز سس صدف ) همانند ماهی و خرچنگ و انواع دریازی ها در تهیه غذاهای سنگاپوری نقش مهمی داره ....



یکی از غذاهای مورد علاقه عموم و همگانی رشته برنج ( تهیه شده با آرد نرم برنج ) همراه با ماهی و میگو و صدف و خرچنگ هستش ... البته خیلی هم خوشمزه ... همراه با ادویه جات تند وصد البته شیرین ! و سس سویا ...و جوانه ها و سبزیجات نیم پز ...








اینهم نوعی صدف خوراکی که علاوه بر مصرف غذایی ازش برای تهیه سس مخصوصی هم استفاده میشه ...


سس صدف





این سس یا در واقع رب فلفل سرخ ملقب یه چیلی !


دستور تهیه یه غذای سنگاپوری



رشته ( یا ورمیشل برنج ) سرخ شده با میگو به سبک غذای محلی سنگاپور
2 حبه سیر رنده شده
زنجبیل رنده شده حدود یک قاشق غذاخوری
قارچ تازه 8 عدد
رشته یا ورمیشل برنجی ( رشته تهیه شده از آرد برنج ) در حد دو پیمانه


( از دستور اصلی نوشتم ...قاعدتا باید وزنش برابر با دوپیمانه یا حدود 250 گرم باشه ) این رشته رو در سوپرمارکت ها ی بزرگ میتونین پیدا کنین . یک سوپر نزدیک سینما فرهنگ وفروشگاه هایلند هم در میدان ارزانتین داره ... سوپر جردن و ولنجک هم احتمال داره پیدا کنین ...



دو تا کرفس ( نازک بریده و رشته کرده )
پیاز یکعدد نازک خلال شده
فلفل تازه دوعدد
یک پیمانه جوانه ( جوانه لوبیا یا به دلخواه هر جوانه دیگر )
پیازچه با ساقه های سبز 8 عدد
نیم کیلو میگو پوست کنده و نمیز کرده
نیم کیلو گوشت کباب شده خلالی ( دستور اصلی گوشت خوک بود ولی میتوان از فیله مرغ یا ماهی هم استفاده کرد )
واسه شکم آدم نباید در بمونه ... جایگزین همیشه موجوده ...کار شکم ...نشد و نمیشه نداره !!!!

4 قاشق غذاخوری روغن ترجیحا کنجد
3 قاشق غ سس صدف ( سس مخصوصیست آماده که چینی ها استفاده میکنن .. خدا به دور از همون اسانس های کذایی باید باشه !)


مواد لازم برای سس ترکیبی :
3 قاشق غذاخوری پودر کاری تند
سیر رنده شده 2 حبه
یک پیمانه آب مرغ
4 قاشق غذاخوری سس سویا
زنجبیل 1 قاشق غ
4 ق چای خوری شکر
رب فلفل تند 2 ق چ ( تصویر بالا )
2 ق غ روغن

طرز تهیه :

دو قاشق روغن رو داخل ماهیتابه گرم کنین وبعد مواد سس ترکیبی رو آماده کنین : پودر کاری و زنحبیل و سیر رو اضافه کنین و کمی تفت بدین . حالا آب مرغ رو اضافه کنین . شکر و رب فلفل قرمز رو هم اضافه کنین .
رشته برنجی رو توی آب داغ بریزین و حدود 7 الی 8 دقیقه بجوشانین تا نرم شوند و آبکش کنین . و حالا همه این مواد رو با رشته ها مخلوط کنین و بذارین 5 دقیقه بپزه . بعد از روی شعله بردارین .

2-
مجددا داخل یک ووک ( ماهیتابه نیمه گود بزرگ چینی ) کمی روغن رو گرم کنین . و حالا مواد اصلی غذا رو .... سیر و زنجبیل رو بریزین وتفت بدین تا طلایی یشن .
قارچ ها رو در آب داغ بریزین و پس از نیمساعت آبکش کنین و بعد ورقه کنین .حالا کرفش و پیاز و فلفل و جوانه ها و پیازچه ها و قارچ ها رو روش بریزین . و 3 دقیقه دیگه بپزین . سبزیجات باید حالا دیگه نرم شده باشن پس اونها رو کنار بذارین .

مجددا کمی از روغن رو داخل ووک بریزین و گرم کنین و حالا میگو ها رو بریزین و تفت بدین تا هر دودطرف صورتی و کمی نرم بشن . میگو زود می پزه . اتفاقا اگه زیاد بپزه سفت تر میشه .

و حالا گوشت کبابی خلالی (تکه های باریک فیله مرغ کبابی یا آبپز) رو بریزین و مخلوط کنین . سبزیجات و رشته ها که قبلا مخلوط کردین رو نیز اضافه کنین . حالا سس صدف و باقی سس ترکیبی رو روش بزیزین و خوب همه رو باهم مخلوط کنین . غذا آماده شد ... داغ سرو کنین .


ساختمانهایی رنگارنگ ! با طراحی مدرن در شهر



یکی دیگه از جاذبه های توریستی سنگاپور باغ پرندگان اونه .... انواع پرندگان نادر و کمیاب و فوق العاده زیبا در اونجا یافت میشد... ( یکی دیگه از درهای باغ بهشت اونجا باز میشد !!! )
باغ وحش و پارک زیبای اون هم برای دوستدارانش حکایت غریبی داشت ...

یکی از اتوبوس های تابستانی با طرح مخصوص جهت استتار در شب




لینک سفرنامه های جذاب و خواندنی و دیدنی ! کشورهای دیگر
در
سایت سفره خونه :

http://forum.sofrehkhune.com/forum228


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر