مواد لازم :
یک لیوان جو یا گندم بلغور ( قبلا خیس کنین )
آب مرغ یک لیوان
شیر یک لیوان
پیاز یکعدد
هویج یکعدد رنده شده
قارچ 250 گرم نازک برش داده شده
جعفری خردشده
زنجبیل تازه و رنده شده کمی
کره 25 گرم
خامه در صورت تمایل برای تزیین
لیمو ترش
نمک و فلفل به اندازه
طرز تهیه :
پیاز وکمی زنجبیل و بلغور رو که از قبل خیس خورده توی قابلمه بریزین و کمی روغن توش اضافه کنین و با دو برابر آب بزارین روی شعله حدود دو ساعت بپزه . اگه از قبل خیس کرده باشین – زود می پزه و له میشه . بعد شیر و آب مرغ رو اضافه کنین و گهگاهی هم بزنین که ته نگیره و اگه آبش کم شد آب اضافه کنین .
وقتی که بلغور کاملا پخت قارچ و هویج رو داخلش بریزین و بذارین کمی با شعله آروم بجوشه تا نرم بشن . کره رو حالا اضافه کرده و نمک و فلفل اش رو بچشین و هم بزنین و صبر کنین تا لعاب بندازه و بعد خاموش کنین .
کمی که خنک شد و رویه بست میتونین از جعفری و کمی خامه برای تزیین استفاده کنین .
نکته :
گندم یا جون بلغورشده یعنی کوبیده و ریز شده . و زنجبیل معمولاعلاوه برتغییر طعم و مزه غذا برای گرفتن طبیعت سرد غذاهاست .
نکته :
رمز خوشمزگی یک سوپ یا آش در جاافتادن و غلظت اونه . سوپ جو نیاید رقیق باشه . شاید بعضی ها سوپ رو رقیق و شل تر بپسندن ولی سوپ یا آشی که داخلش گندم و جو داره - نباید آبکی باشه و بقول معروف آب و دونش هر کدوم یکطرف نباشه .
یک لیوان جو یا گندم بلغور ( قبلا خیس کنین )
آب مرغ یک لیوان
شیر یک لیوان
پیاز یکعدد
هویج یکعدد رنده شده
قارچ 250 گرم نازک برش داده شده
جعفری خردشده
زنجبیل تازه و رنده شده کمی
کره 25 گرم
خامه در صورت تمایل برای تزیین
لیمو ترش
نمک و فلفل به اندازه
طرز تهیه :
پیاز وکمی زنجبیل و بلغور رو که از قبل خیس خورده توی قابلمه بریزین و کمی روغن توش اضافه کنین و با دو برابر آب بزارین روی شعله حدود دو ساعت بپزه . اگه از قبل خیس کرده باشین – زود می پزه و له میشه . بعد شیر و آب مرغ رو اضافه کنین و گهگاهی هم بزنین که ته نگیره و اگه آبش کم شد آب اضافه کنین .
وقتی که بلغور کاملا پخت قارچ و هویج رو داخلش بریزین و بذارین کمی با شعله آروم بجوشه تا نرم بشن . کره رو حالا اضافه کرده و نمک و فلفل اش رو بچشین و هم بزنین و صبر کنین تا لعاب بندازه و بعد خاموش کنین .
کمی که خنک شد و رویه بست میتونین از جعفری و کمی خامه برای تزیین استفاده کنین .
نکته :
گندم یا جون بلغورشده یعنی کوبیده و ریز شده . و زنجبیل معمولاعلاوه برتغییر طعم و مزه غذا برای گرفتن طبیعت سرد غذاهاست .
نکته :
رمز خوشمزگی یک سوپ یا آش در جاافتادن و غلظت اونه . سوپ جو نیاید رقیق باشه . شاید بعضی ها سوپ رو رقیق و شل تر بپسندن ولی سوپ یا آشی که داخلش گندم و جو داره - نباید آبکی باشه و بقول معروف آب و دونش هر کدوم یکطرف نباشه .
لینک آموزش سوپ و آبگوشت و شوربا در تالار گفتمان سفره خونه :
http://forum.sofrehkhune.com/forum320/
لینک آموزش سوپ وآش در پرتال سفره خونه :
http://www.sofrehkhune.ir/foods/296/1
سلام شبنم خانم جونم ( اگه خانم بگم محبت رو نمیروسنه اگه جتم بگم شما بزرگی بی ادبی میشه واسه همین ترکیبدم!) یه سوال: این سوپ خوشمزه تره یا همون سوپ خامه معمولی که درست میکنیم؟ میشه زودتر جوابم رو بدید آخه جمعه مهمون داریم و منم قصد دارم چشم بعضی ها رو درآرم!!!!!!!!!!!
پاسخحذفسلام . خوشبختانه همه موادشو دارم . فردا هم مهمون دارم . برای پیش غذا خوب میشه نه ؟!!! نمیخوام برنج درست کنم ... کتلت یا شامی چطوره ؟!! پیشنهادی واسم ندارین ؟!! ببخشید شبنم جون زحمتام واسه شماست
پاسخحذفسلام عزیزان
پاسخحذفناردونه جون ..تو هرچی بگی قبوله ... هرچه از دوست رسد نکوست عزیزم .
این سوپ کمی کامل تر و مجلسی تره . این هم خامه داره . میتونی برای تزیین هم کمی خامه رو روش بریزی . هم شامی و هم کتلت ... هر دو خوبن . ولی شامی گرد که وسطش گردالی خالیه ...خوشگل تره و مجلسی تر !
با عرض پوزش بعضی از کامنت ها منتشر نشد ..... ولی ...
مهسا جان گلها در اولین فرصت به روی چشم .
آنه جان دستور نون هم چشم ... در اولین فرصت ...
ممنون از پیامهاتون ... سلامت باشین .
گلابتون جان ببخشید جواب هر دوتون باهم ادغام شد ... از عوارض شناسنامه است عزیزم !!!!!!
پاسخحذفممنون . لطف کردین .
پاسخحذفسلام شبنم جون من از همون ابتدا که وبلاگ و درست کردین اینجا سر میزنم و به شما بابت وبلاگ آموزنده و قشنگتون تبریک میگم ولی قبل از عید هرچی سعی میکردم نمی تونستم براتون پیام بزارم که از این بابت شرمندم . دستتون درد نکنه و امیدوارم وبلاگتون هر روز پربارتر از روز قبل باشه .
پاسخحذفسلاام شبنم جان.
پاسخحذفخیلی عالیه. اتفاقا منم چند روز پیش درست کردم. با مال شما یکم فرق داشت. این رو هم حتما امتحان میکنم.
مرسی از این غذای خوشمزه.
شاد باشید.