۱۳۸۸ اردیبهشت ۷, دوشنبه

آلبالوپلو



آلبالو پلو رو همه بلدین ... فقط نکته هاش رو یه بار باهم مرور میکنیم ....

مواد لازم :

آلبالوهسته گرفته نفری 100 الی 150 گرم ( سلیقه ایست ...یا بیشتر.. شاید هم کمتر ؟! یا شاید هم به میزان لازم !!! )
شکر ( سلیقه ایست .... بنا به ذایقه خانواده ... کم شیرین و یا خیلی شیرین )
برنج هر نفر یک پیمانه
مرغ به دلخواه ران یا فیله یا سینه مرغ
روغن مایع و کره
خلال پسته و بادام
زعفران دم کرده

طرز تهیه :

برنج رو مطابق معمول آبکش کرده و دم کنین .

آلبالوی فریز شده رو بدون آب ( همراه با همون شکری که لابلاش بوده و یا اگه آلبالوها تون تازه است - چند ساعت قبل یا شب قبل شکر بپاشین تا خودش آب بندازه ) داخل قابلمه بریزین و خیلی کوتاه با شعله زیاد بحوشونین تا به شیره بیافته .

نکته :
آلبالو هسته گرفته رو میتونین به ازای هر کیلو - یک پیمانه لابلا شکر بپاشین و توی فریزر نگهداری کنین . اینطوری من دیگه شکر اضافی داخلش نمیریزم و در واقع شیرین تر نمیکنم . وقتی یخ اش باز بشه خودش آب میندازه . و همون آب برای جوشاندن کافیه .




نکته :
رنگ آلبالو نباید تغییر کنه . یعنی نباید خیلی بجوشه . اگه ابش زیاد باشه مجبور میشین زیادتر بجوشانین و اونوقت رنگش تیره میشه .تمام حسن آلبالو پلو به رنگشه !

خلال ها رو از قبل توی کمی آب خیس کنین تا نرم بشن . بعد آبش رو خالی کنین و خیلی کوتاه توی کمی روغن تفت بدین که براق بشن .


نکته :
خلال پسته نباید رنگش تغییر کنه . اگه زیاد روی شعله بمونه رنگشون برمیگرده .

پس دم کشدین برنج – پلو رو همراه با آلبالو و خلال پسته لابلا توی دیس میکشین و بعد با کمی برنج و زعفرون دم کرده پلوی زعفرونی درست میکنین و روغن روش میدین و بعد روی دیس روی آلبالو ها و برنج و خلال ها کمی برنج زعفرونی میدین . از شیره آلبالو هم میشه برای مخلوط کردن برنج و تزیین روی پلو استفاده کرد .


آلبالو پلو رو معمولا جداگانه تهیه میکنن و بعد توی دیس یا ظرف لابلا میکشن و برای اینکه خوشرنگ تر بشه باهم دم نمی کنن .

لینک انواع پلو و چلو مخلوط و ساده در تالار گفتمان سفره خونه :

۴ نظر:

  1. شبنم جون این کار‌ها رو با ما نکن، به خدا سکته می‌کنیم. دست گلتون درد نکنه. مثل همیشه عالی‌

    پاسخحذف
  2. منم با شهره موافقم .آخه اينا چه كاريه كه مي كني شبنم جون.من كه الانه كه سكته رو بزنم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. خيلي عاليه .دستت طلا.

    پاسخحذف
  3. واقعا عاليه دسستون درد نكنه

    پاسخحذف
  4. من به جاي مرغ با كوفته هاي ريز قلقلي درست كردم خيلي عالي شد ولي با مرغ هم عاليه

    پاسخحذف