۱۳۸۸ فروردین ۲۷, پنجشنبه

نودل با ماهی و سبزیجات و سس مخصوص سویا


Chinees food


این درواقع یه نوع غذای چینی با ماهی و نودل ( رشته یا ماکارونی ریز ) هستش . البته تا حدودی محصول مشترکه .. حالا در انتها میگم چرا ..


مواد لازم :

کدو دو عدد متوسط
قارچ 200 گرم ورقه شده
پیاز یکعدد
سیر چند حبه
روغن زیتون
رب گوجه فرنگی یک قاشق
گوجه فرنگی دو عدد
فیله ماهی شیر 200 گرم حبه قندی خرد شود
اسپاگتی ریز ( زر ماکارون یا تک ماکارون و یا مانا شماره ریز ) یا اگه به نودل چینی دسترسی دارین – بگیرین .



این ها سس هایی که توی شیشه می بینید توی این سفر از سنگاپور خریدم و مخصوص غذاهای آسیاییه که تقریبا چاشنی ها و ذایقه شون در کشورهای همجوار شبیه به هم هستش : مانند اندونزی - مالزی - سنگاپور - فیلیپین و تایلند و .... که غذاها و ادویه جات چینی رسوخ کرده . البته کانادا و استرالیا هم در امان نمونده !! در واقع داره میشه غذای بین المللی !! که صد البته خوشمزه هم هست ...

حالا اگه به این سس ها و ادویه جات چینی دسترسی ندارین .. میتونین از ادویه جات زیر استفاده کنین . من از روی نوشته های برچسب شیشه سس اینها رو نوشتم که پر واضحه مواد صنعتی دیگه ای هم اضافه کردن که نگهدارنده محسوب میشه و نیز موادی که جز اسرار مگوی سازنده اونه . روش نوشته بود صمغ ولی معلوم نیست صمغ چی ؟! ولی وقتی میخریدم فروشنده توضیحاتی داد که اینجا نوشتم .

مواد لازم برای تهیه سس :

سرکه بالزامیک 4/1 پیمانه ( سرکه بالزامیک طعم شیرینی داره و تندی سرکه معمولی رو نداره )
سس سویا 4/1 پیمانه - اگه سس سویای معمولی و شیرین باشه بهتره ولی اگه سس سویاتون شور هم بود اشکالی نداره ولی دیگه نمک اضافه نکنین .


جوانه ماش ( یا در صورات تمایل هر نوع جوانه دیگه یک پیمانه )
ادویه جات مرکب ازکمی پودرزنجبیل و رازیانه و گشنیز ومیخک و کاری
یک قاشق سوپخوری عسل
کمی پوره آلو ( البته اگه در دسترس ندارن مهم نیست . این هم یکی از محتویات سس های داخل شیشه بود )

روغن کنجد و اگر نبود زیتون 3 قاشق
رب گوجه یک قاشق غذاخوری
سیر رنده شده دوعدد

کمی پوست لیموی رنده شده وکمی آب لیمو ترش
یک قاشق مربا خوری نشاسته ذرت

اگه مایلین رقیق تر بشه دو الی سه قاشق آب مخلوط کنین . یا از آب مرغ و آب گوشت برای غلیظ کردن سس میشه استفاده کرد .

طرز تهیه سس :
مواد بالا رو باهم مخلوط کنین و کنار بذارین . از این سس برای مارینه کردن گوشت و مرغ و ماهی هم استفاده میکنن و کمی کامل تر از سس تری یاکی Teriyaki است :

http://www.sofrehkhune.ir/food/450/



طرز تهیه :

پیاز راخلالی خرد کرده و داخل روغن تفت دهید ( اگه زنجبیل تازه در دسترس دارین میتونین در این مرحله بک بوته کوچیک توش رنده کنین ) بعد ماهی ها رو اضافه کرده و سپس کدو (حبه ای خرد شده ) رو اضافه کنین و تفت بدین . قارچ رو اضافه کنین . گوجه رو خرد کنین . سیر رو رنده یا خرد کنین و داخل اون بریزین . بعد با کمی آب و رب گوجه بذارین نرم بشه . وقتی ماهی بپزه سبزیجات هم نرم میشه و این برای غذاهای چینی کافیه . سبزیجات نباید زیاد بپزه که له بشه .



نودل یا اسپاگتی ریز رو با کمی نمک آبپز کرده و بعد آبکش کنین . و روش آب سرد باز کنین تا نمک اضافی بره . حالا مواد رو ( به همراه جوانه ) با نصفی از سس مخصوص لابلای اسپاگتی توی قابلمه بریزین و به مدت خیلی کوتاه دم کنین . اینقدر که فقط بخار توش بپیچه . باقی سس رو نگهدارین برای روی غذا توی بشقاب خودتون ... ضمنا من اینبار جوانه نریختم ولی خیلی مغذی تر میشه .فقط نباید خیلی نرم بشه .

گفتم محصول مشترک ایران و چین ... برای اینکه من خودم دوست دارم از این سس روی نودل ها اینقدر بریزم که مثل غذاهای چینی نودل هاش هم تیره و پررنگ بشه و طعم سس رو بگیره ... ولی تو منزل !!! سفید و معمولی می پسندن ... حالا شما هم اگه مایلین میتونین نودل ها رو با روغن زیتون و سس تفت بدین و بعد مواد رو ( همراه با جوانه ) روش بریزین ... دوباره کمی تفت بدین و ....غذا حاضره ...

نکته : جمله معترضه !!! منزل !! .... قدیما آقایونی که خیلی متعصب بودن جلو در و همسایه و فامیل و غریبه اسم زن و بچه های دخترشون رو نمی بردن ... و میگفتن : منزل ! ... منزل میگه !! .... منزل گفته !!! حالا با این منزل ما !! یاد این افتادم ... من البته منظورم یعنی اهالی منزل ... ! نه فقط آقای همسر .. که البته ... تنها کسی که دیوارش از همه کوتاه تره ایشونه !! با سس و بی سس وبی غذا و با غذا .... سوخته و خام و ... صدای اعتراض ایشون در نمیاد !!

این عکسها رو دوست عزیز فرزانه جون از کانادا همراه با یک دستور غذای چینی خوشزه با گوشت crispy fried beef
رو درمبحث " چاینیز فود" گذاشته بود که من با اجازه اینجا هم گذاشتم تا کار شما راحت تر بشه ...


دریا خانوم گل هم توی زاپن زندگی میکنه برامون طرز استفاده از این چوبها رو توضیح داده ... دست این دو دوست درد نکنه ...ممنونم از هردو ...

{ ...... استفاده از این هاشی یا همون چوب ها راه داره عکسی‌ که فرزانه جون گزاشتن رو ببینین یکی‌ از چوبها با انگشت شست ثابت نگه میداری و یکی‌ دیگه رو مثل مداد میگیری تو دستت . حالا با اونی که مثل مداد داری باید کنترل کنی‌ و غذا یا هر چیزی که میخواهی‌ را برداری . }

ضمنا به نقش انگشت حلقه و زاویه استیک ها ( چوبها ) هم دقت کنین .

۷ نظر:

  1. دستتون درد نکنه شبنم خانم با این سسی که اموزش دادید فکر کنم دیگه هیچ ماهی جرات دادن دادن بوی ناجور نداره.

    پاسخحذف
  2. سلام شبنم عزيز، خوبي تو . دست تو هم درد نكنه به اين آموزش خوبت من كه عاشق ماكارونيم (البته ريزش). من هم با كمال ميل تورو به ليستم اضافه كردم عزيزم.
    اميدوارم هميشه شاد و سربلند باشي
    بازم به وبلاگ خودت بيا
    آيدا

    پاسخحذف
  3. های من کیف کردم لینک خودمو اینجا دیدم .... هیچوقت با دیدن لینکم اینقدر ذوق زده نشده بودم . از بس شما برام عزیزین شبنم خانوم .

    پاسخحذف
  4. سلام شبنم عزیز.
    غذای فوق العاده ای هست. فقط یه مقداری دقت میخواد (به دلیل اینکه باید سس رو با مواد موجود یه جوری تهیه کرد که به اصلش نزدیک باشه). به هر حال سعی میکنم خیلی زود امتحانش کنم.
    در ضمن از لطفتون ممنونم.
    با اجازتون منم شما رو لینک کردم.
    شاد باشید.

    پاسخحذف
  5. سلام . خوبین ؟ میگم یه سر بیاین وبلاگ من بهم نمره بدین ببینین قبول میشم ؟!! وقت شوهرم رسیده یا نه !!!! :دی

    پاسخحذف
  6. سلام شبنم خانمي. واقعا خسته نباشيد. مرسي از آموزشهاتون.
    من يه خواهش ازتون دارم مي خوام روش سرخ كردن پياز رو كه پفكي و طلايي ميشه رو هم بفرماييد ممنون مي شم.آخه من خيلي پياز داغ دوست دارم ولي هر كار مي كنم اونجور كه دلم مي خواد خشك و پفكي نميشه.
    بازم مرسي

    پاسخحذف
  7. سلام شبنم جان. من لینکت رو تو وبلاگم گذاشتم. یکی دو بار اجازه گرفتم جواب ندادی....به هر حال..... این سسش خیلی برام جالب بود. کلا من غذاهای چینی رو دوست ندارم ولی فکر کنم این به ذائقه ام بخوره. امتحان نموده خبر می دهیم!

    پاسخحذف