نان عربی
مواد لازم :
دو قاشق و یک چهارم خمیر مایه خشک
نصف پیمانه اب ولرم
آرد حدود 3 پیمانه و نیم
نمک یک قاشق چایخوری و یک چهارم
شکر یک قاشق پ
آب گرم یک پیمانه
دو قاشق و یک چهارم خمیر مایه خشک
نصف پیمانه اب ولرم
آرد حدود 3 پیمانه و نیم
نمک یک قاشق چایخوری و یک چهارم
شکر یک قاشق پ
آب گرم یک پیمانه
طرز تهیه :
خمیر مایه رو در نصف پیمانه آب ولرم ریخته و حل کنین . و شکر رواضافه کرده و هم بزنین و بذارین حدود 10 دقیقه بمونه تا کف کنه ... ( در این حالت خمیر مایه تازه است و عمل میکنه )...در یک کاسه آرد و نمک رو مخلوط کرده و با انگشت یا قاشق مخصوص به ارامی هم بزنین
و اکنون خمیرمایه کف کرده رو اضافه کنین و نصف پیمانه آب رو اضافه کرده و خمیر درست کنین . در این میان اگه نیاز به اب بود با قاشق کم کم آب اضافه کنین . اونقدر ورز بدین تا کاملا چسبندگی از بین بره وخمیر کشدار بشه . حالا خمیر رو روی سطحی که ارد پاشیدین بذارین و مجددا ورز بدین تا خمیر صاف و نرم و یکدست بشه . بعد توی ظرف بذارین و با یک پلاستیک چرب بپوشونین و در جای نسبتا گرم به مدت 3 ساعت قرار بدین .
خمیر مایه رو در نصف پیمانه آب ولرم ریخته و حل کنین . و شکر رواضافه کرده و هم بزنین و بذارین حدود 10 دقیقه بمونه تا کف کنه ... ( در این حالت خمیر مایه تازه است و عمل میکنه )...در یک کاسه آرد و نمک رو مخلوط کرده و با انگشت یا قاشق مخصوص به ارامی هم بزنین
و اکنون خمیرمایه کف کرده رو اضافه کنین و نصف پیمانه آب رو اضافه کرده و خمیر درست کنین . در این میان اگه نیاز به اب بود با قاشق کم کم آب اضافه کنین . اونقدر ورز بدین تا کاملا چسبندگی از بین بره وخمیر کشدار بشه . حالا خمیر رو روی سطحی که ارد پاشیدین بذارین و مجددا ورز بدین تا خمیر صاف و نرم و یکدست بشه . بعد توی ظرف بذارین و با یک پلاستیک چرب بپوشونین و در جای نسبتا گرم به مدت 3 ساعت قرار بدین .
البته اگه از خمیر مایه فوری استفاده کرده باشین مدت زمان کمتری نیاز داره . وقتی خمیر حجمش تقریبا زیاد شد مجددا ورز بدین و بکشید تا مثل طناب کش بیاد ..
و بعد چند تا چونه گرد و کوچیک اندازه نارنگی معمولی یا توپ تنیس درست کنین . فر رو روشن کنین و روی 450 درجه فارنهایت قرار بدین ... و سینی رو روی پنجره تحتانی قرار بدین . حالا چونه های نون رو روی سطحی که آرد پاشیدین به فاصله دو یا سه سانتی از هم قرار بدین و حدود 10 الی 15 دقیقه بذارین بمونه .اکنون روی همون سطح چونه ها رو یکی یکی فشار بدین تا صاف بشه بعد لوله کنین و محددا ورز بدین و بعد روی سطح صافش کنین و وردنه بکشین تا کاملا نازک و تخت بشه .
اکنون نان ها رو داخل سینی فر قرار داده و توی فر بذارین . و روی 450 درجه فارنهایت تنظیم کنین . نان ها کم کم پف میکنن و مثل توپی پر باد میشن .حدود 4 الی 5 دقیقه بعد وقتی سطح شون به رنگ دلخواه طلایی روشن در اومد ..(.که این بستگی به درجه حرارت فر و رطوبت و قطر نانها داره ) از فر بیرون بیارین . خنک که شدن پف شون میخوابه و میتونین توی یک پلاستیک و درون یخچال نگهدارین و موقع استفاده مجددا گرمشون کنین .
این نون ها برای کباب ترکی ( و یا دونرکباب استانبول و دولانما کباب تبریز ) خیلی مناسبه .
لینک نانوایی سفره خونه و آموزش انواع نانها و خمیر نان از شاطر
در تالار گفتمان سفره خونه :
https://forum.sofrehkhune.com/forum262/
لینک آموزش انواع نانها در پرتال سفره خونه :
http://www.sofrehkhune.ir/foods/301/1
سلام شبنم جون
پاسخحذفدستتون درد نکنه چکار کردین چقدر اشتهاآوره
امیدوارم این دفعه این پیام برسه رفتم تو گوگل عضو شدم تا دیگه با error مواجه نشم
شاپرک
آدرس جدید مبارک... نان پیتا هم خیلی نون خوشمزه ای ه ما اینکه که نون ایرونی کمتر گیرمون می آد همه اش پیتا می خوریم البته آماده می گیریم
پاسخحذفســـــــلام شبنم جون
پاسخحذفمنهم لبخند یا همون لیلا
خوبی خانومی؟
وای چه خونه خوشگلی داری اینجا
من اولین باره اومدم اینجا و اصلا از وجود اینجا بی اطلاع بودم
تا اینکه هی دیدم صحبت اینجاست ولی اشاره ای به اسمش نمیشد که خلاصه خودت زحمت کشیدی و اسمش رو گفتی
حالا هم خوشحالم که اینجام
عزیزم
این نون به نظر جالب میاد و میخوام بلند شم الان درستش کنم
فقط یه سوال داشتم
نیازی نیست که یه کاسه آب تو داخل فر بذارم برای اینکه احیانا نونا خشک نشن؟
در هر صورت از زحمتت متشکرم
شبنم جون من بتی هستم از آشپز آنلاین شاید شما من رو نشناسید ولی من تو این مدت کم خیلی از شما یاد گرفتم، خوشحالم که اینجا میتونم بهتون سر بزنم، مثل همیشه عالی و باسلیقه، امیدوارم دوباره یک روز به اون جم صمیمی برگردیم جاش مهم نیست مهم اینه که دوباره همه باهم باشیم....دست گلتون درد نکنه بابت تمامی زحمت هائی که کشیدید و میکشید...
پاسخحذفبتی
http://life-is-adance.blogspot.com/
سلام شبنم جون
پاسخحذفسایت جدید مبارک انشالله که هم خودتون و هم سایتتون همیشه پابرجا باشین. براتون بهترینها رو آرزو میکنم.
خواهر کوچک شما شارونا
سلام عزیزان
پاسخحذفوای امروز چقدر مهمون داریم ..قدمتون روی چشمم ... چه گلهای نازنینی ...
خیلی لطف کردین ...
امروز کلم پلو شیرازی داریم به موقع اومدین ! عید تون هم مبارک ... از کامنتها بینهایت ممنونم .
شارونا جون ممنون .این سایت مال شماهاست ... از حالا همه تون خوش اومدین ..
بتی جان ... محبت کردی گلم ...با کمال میل لینکت کردم و از لینک تو هم ممنون .منهم از همه شما خیلی چیزها یاد گرفتم ..انشاالله به زودی همه توی یه خونه مجازی جمع خواهیم شد ..
اشی جان نوش جونت و ممنون .
الهام جون بله راست میگی و مثل تافتون کوچولو میمونه ... البته گویا نوع عربیش کمی نازکتر از ترکی اونه و شاورما رو هم با این نون تهیه میکنن .. نوش جون
ازهمه تون متشکرم که بهم سر زدین .میبوسم تون
سلام شاپرک جون ممنون عزیزم از کامنت ... کار خوبی کردی .. کاش دوستانی هم که در ورود به کامنت این وبلاگ مشکل دارن توی گوگل اکانت باز کنن .
پاسخحذفممنون از این روش خوبی که یاد دادی .دستت طلا
لیلا جون داشت یادم میرفت ...!!
پاسخحذفنه ! هنگام پختن انی نان پیتا به قرار دادن آب داخل فر- نیازی نیست ... نوش جون
مرسی شبنم عزیز ،من این نون رو درست کردم برا کباب ترکی،،آخ جاتون خالی چقدر خوشمزه شده بود......دستتون درد نکنه ,,,دریا امین
پاسخحذفسلام دوباره شبنم جون
پاسخحذفمن این پیتا ها رو درست کردم
ولی یه مشکلی براشون پیش اومد
نصفه و نیمه باد میکردند
یعنی نصف دایره باد میکرد نصف دیگه اش نه!
بعضیاشونم که به صورت نامنظم پف کردند و منظره جالبی هم نداشتند و خیلی هم خشک شده بودند
:(
نمیدونم مشکلم چی بود
میشه راهنماییم کنید
ممنونم
لبخند- لیلا
سلام شبنم خانم
پاسخحذفنرگس هستم
دستور تهيه ناني كه گذاشتين مثل هميشه عاليه
دستتون طلا
سلام شبنم جون
پاسخحذفسوالم به اين پست مربوط نميشه. اما اينجا نوشتم چون اين جديد تره.
راستش من از دستور نون باگتي كه گذاشتين خيلي خوشم اومد و مصمم شدم كه درستش كنم. اما توي "ب " بسم الله گير كردم :(
براي تهيه مايه خمير شما نوشتين خمير مايه فوري! من از همين خمير مايه خشكاي معمولي دارم كه بايد با آب ولرم خيس كنيم تا پف كنه و عمل بياد. ميشه از اين استفاده كرد يا بايد حتما خميرمايه فوري باشه؟؟؟ اگه ميشه از خمير مايه معمولي استفاده كرد، مقدارش باشد چقدر باشه؟؟؟ و به همون روشي كه شما گفتين عمل كنيم يا بذاريم پف كنه و بعدش بريزيم تو مواد؟؟؟؟