تکته : این غذا مانند سوفله تخم مرغ نداره و پف هم نباید بکنه .البته شاید تخم مرغ هم گاهی داخل مواد اون باشه ولی به قصد پف کردن زده نمیشه .
مواد لازم :
یک بسته ماکارونی فنری سبز رنگ
500 گرم گوشت چرخ کرده
سس گوجه فرنگی
پنیر پیتزا چند ورقه ( یا موتزارلا رنده شده به دلخواه )
پودر آویشن
رب گوجه فرنگی
فلفل رنگی دلمه ای سبز و قرمز و زرد خرد شده
گوجه فرنگی خرد شده
سرکه بالزامیک کمی
سیر دو حیه
سس بشامل غلیظ نصف پیمانه
طرز تهیه :
مایه ماکارونی رو با گوشت چرخ کرده و سیر و پیاز داغ و کمی سرکه بالزامیک و نمک و فلفل و رب گوجه قرنگی و در صورت تمایل قارچ و فلفل دلمه رنگی تهیه کنین .نمک و چاشنی و ادویه اون رو بچشین .
نکته : برای تهیه مایه ماکارونی و اصولا غذاهایی که تفت داده میشن و یا به روش سرخ کردنی آماده میشن سعی میکنیم که روغن کمتری استفاده کنیم و در غذاهایی هم که پنیر وسس داره چربی وجود داره . برای این منظور من معمولا پس از اتمام کار و قبل از سرو و یا مخلوط کردن با غذاهای دیگه با چند برگ دستمال کاغذی تمیز روغنهای روی مایه گوشت ماکارونی و غذاهایی که با روغن تهیه شدن رو جذب میکنم و میگیرم .
ماکارونی را داخل آب و نمک جوشان بریزین . کمی سرکه به آب اضافه کنین . در صورت تمایل روغن هم اضافه کنین . بعد از اینکه پخت آبکش کنین . با آب سرد هم آبکشی کنین .
سس سفید و یا بشامل رو آماده کنین .
سس بشامل Béchamel : یا سس سفید که پایه و مواد اصلی آن شیر است و با راکس ( نشاسته یا آرد سفید ) غلیظ میشود .
مواد لازم برای 2 پیمانه سس:
شیر=2 پیمانه
کره=100گرم
آرد سفید=4 تا 5 قاشق سوپخوری(مقدار آرد بستگی به غلظت سس دارد)
خامه=100گرم و نمک و فلفل=بقدر کافی
طرزتهيه سس :آرد را در ظرف کوچک لعابی دسته داری می ریزیم،شیر را بتدریج روی آرد می ریزیم و بهم می زنیم تا آرد در شیر کاملا حل شود.،بعد شیر را روی حرارت ملایم می گذاریم و مرتب بهم می زنیم تا شیر جوش آید و کمی غلیظ شود،نمک و فلفل و کره را اضافه می کنیم یکی دو جوش که زد از روی آتش بر می داریم،خامه را خارج از آتش داخل مایه می ریزیم و بهم می زنیم.
مایه ماکارونی و ماکارونی و سس سفید رو لایه به لایه داخل ظرف پیرکس یا نسوز که قبلا چرب شده ریزین .وسط هر لایه یک لایه سس بشامل هم اضافه کنین .پنیر رو هم لابلا بریزین و بیشترش رو برای ردیف رویی استفاده کنین .پودر آویشن روش بپاشین . و در فرداغ قرار بدین و روی پنجره وسط روی 200 درجه حدود بیست دقیقه قرار بدین .
لازم به ذکره که با انواع ماکارونی به اشکال دیگه هم میشه این گراتن رو تهیه کرد .
در تالارگفتمان سفره خونه :
در پرتال سفره خونه :
چه با مزه ما دیشب این غذا رو داشتیم! البته به جای سس سفید من فقط خامه ریخته بودم! و یه ورقه هم قارچ ریز پنیر بود... بقیه اش مثل هملین...
پاسخحذفسلام شبنم خانم. من شما رو از سایت آشپزآنلاین میشناسم و مطلبی که درمورد دبی گذاشته بودید رو خوندم و از اونجایی که برای گردش به دبی می ریم می خواستم ازتون بخوام که یک هتل خوب رو به ما معرفی کنید چون ما بیشتر قصدمون گردش و دیدن جاهای دیدنی دبی هست تا خرید. ببخشید که اینجا مزاحمتون شدم ولی دیگ نمی دونستم چطوری می شه با شما ارتباط برقرار کنم. یک دنیا ممنون ازتون
پاسخحذفخصوصی
پاسخحذفسلام . خوبین شبنم جان ....
مهمون سرم ریخته در حد المپیک ! خدا صبرم بده واقعا !!!!!!
شبنم جونم یه سوال ...
من شلیل گرفتم ، یه تعدادیش کال بود . با مرور زمان هم نرسیدن ! چروک شدن ولی هنوز سالمن . چیکارشون کنم ؟!!!! نمیخوام اصراف بشه . خودم به ذهنم رسید شاید بشه مربا درست کردد .... ولی ما هیچ کدوم مربا خور نیستیم !
الان دو شیشه پر مربا یکی گل رز و دیگری به داریم که عمریه هنوز پر هستن !!!!
خواستم ببینم شما میتونین کمکم کنین .... ممنون واقعا
میبوسمتون .
سلام الهام جون نوش جونت ... خامه البته خیلی خوشمزه تر میکنه و میتونی توی سس سفیدت هم خامه اضافه کنی ولی ! .. کالری ها رو دیگه کی کیلو کیلو جمع کنه ؟!! این تقریبا همون لازانیاست ولی با ماکارونی فنری سبز ! هرچند که لازانیا هم خودش در رده بندی گراتن ها قرار میگیره .ممنون از کامنت و لطفت.
پاسخحذفناشناس عزیز سلام ..اتفاقا دارم سفرنامه دبی رو تنظیم میکنم به زودی زود دارم میذارم توی وبلاگ . اگه عمری باشه فردا انشاالله ! سفر خوش بگذره .ممنون از کامنت و محیت شما .
گلابتون جون دسر انجیر رو برات پست زدم ..بخون .. بازهم تشکر ...
موفق باشین