پیراشکی خانواده !!! با خمیر سیب زمینی - بدون روغن - داخل فر ....
مواد لازم برای 4 نفر:
یک کیلو سیب زمینی آبپز
چند قاشق آرد سفید
یک عدد تخم مرغ برای داخل خمیر
تخم مرغ آب پز سفت دو عدد
گوشت چرخ کرده و سرخ شده حدود 250 گرم ( مایه ماکارونی که رو غن اضافی اون رو میگیریم )
فلفل دلمه ای رنگی خرد شده برای داخل مایه و برای تزیین روی غذا
سیر دو حبه خرد شده یا رنده کرده
قارچ نصف پیمانه خرد شده
هویج نیم پز دو عدد
جعفری خرد شده کمی
پنیر ورقه برای روی خمیر در انتهای کار
نمک و فلفل و در صورت تمایل سوسیس یا کالباس و تخم مرغ پخته و یا گوشت ریش شده مرغ......
زرده تخم مرغ برای مالیدن با برس روی پیراشکی ...
گوشت چرخ کرده و سرخ شده حدود 250 گرم ( مایه ماکارونی که رو غن اضافی اون رو میگیریم )
فلفل دلمه ای رنگی خرد شده برای داخل مایه و برای تزیین روی غذا
سیر دو حبه خرد شده یا رنده کرده
قارچ نصف پیمانه خرد شده
هویج نیم پز دو عدد
جعفری خرد شده کمی
پنیر ورقه برای روی خمیر در انتهای کار
نمک و فلفل و در صورت تمایل سوسیس یا کالباس و تخم مرغ پخته و یا گوشت ریش شده مرغ......
زرده تخم مرغ برای مالیدن با برس روی پیراشکی ...
طرز تهیه :
سیب زمینی ها رو با کمی نمک آب پز کرده و
سیب زمینی ها رو با کمی نمک آب پز کرده و
پوست گرفته و رنده ریز کرده و با یک عدد تخم مرغ مخلوط و کمی آرد بهش بزنین و ورز بدین و نمک و فلفل اضافه کنین تا کاملا چسبندگی پیدا کنه و شل هم نباشه . اگه شل بود کمی آرد بیشتر اضافه کنین .تا جاییکه دیگه بدست نچسبه .
مایه ماکارونی رو با قارچ و سیر و ... حرارت داده و آماده کرده و کنار میذاریم تا خنک بشه .
فر رو با حد اکثر دما روشن کرده ..... یک تکه فویل ( کاغذآلمینیومی ) را چرب کرده و خمیر سیب زمینی را روی او قرار داده و مواد رو همراه با جعفری و هویج و تخم مرغ ها روی یک نصفه از اون میریزیم .
مایه ماکارونی رو با قارچ و سیر و ... حرارت داده و آماده کرده و کنار میذاریم تا خنک بشه .
فر رو با حد اکثر دما روشن کرده ..... یک تکه فویل ( کاغذآلمینیومی ) را چرب کرده و خمیر سیب زمینی را روی او قرار داده و مواد رو همراه با جعفری و هویج و تخم مرغ ها روی یک نصفه از اون میریزیم .
همه مواد رو که ریختیم یک نصف خمیر را روی اون تا میزنیم که روی قسمت دیگه بیاد . چند جای خمیر رو با چنگال سوراخ کرده و شیار ایجاد میکنیم که بخار بیرون بیاد ... و حرارت به داخل نفوذ کنه و زرده تخم مرغ رو هم زده وبا برس یا قلم موی آشپزی روی خمیر میمالیم و بعد داخل فر قرار داده و مدت 45 دقیقه با دمای 200 درجه سانتیگراد میپزیم .
در انتها قبل از اینکه کاملا روی پیراشکی برشته بشه – پیراشکی رو از فر بیرون اورده و روی اون رو پنیر ورقه ریخته و دوباره میذاریم تا زمانیکه آب بشه ...
پس از خنک شدن میتونین روی فویل و یا داخل سینی یا دیس( بدون فویل ) بذارین وروش رو تزیین کنین. و بعد این پیراشکی رو به شش یا پهار قسمت برش بدین و نوش جون کنین .
از یکی یکی توی تابه سرخ کردن بهتره چون هم روغن مصرف نمیکنین که بهداشتی تره و هم اینکه توی فر راحت تره و لازم نیست مدت زمانی رو پای گاز و ماهیتابه صرف کنین و خسته بشین !!!
در اینگونه مواقع میگن : " ابتکار را انتهایی نیست ..!!! ... یا بعبارتی ... اعجاز قدرت خلاقه و ابتکار تنبل ها !!!! "
شبنم جان وبلاگ شما به صورت نجومی آپ میشه، مرسی که اطلاعات خوبتون رو برای ما هم میذارید. عید شما هم مبارک، از طرف من به همسرتون روز پدر رو تبریک بگید.
پاسخحذفsalam noshin joon
پاسخحذفshoma cheghadr ba salighe va khosh zogh hastin. az mehmooni yek shanbe begam. khoreshte gheyme ali bood. hamintor mirzagasemi. merci baz ham baraye dastorhaye ghazaye khobetoon. in pirashki ra ham dorost khaham kard dastetoon dard nakone. rasti man Swed hastam shahre stockholm.
mibosametoon
سلام شهره جون
پاسخحذفممنون از کامنتها ... شهره جون تشکر از محبتت . به روی چشم ابلاغ شد ... کوچولوهای گلت رو ببوس
الیناجون سلام و ممنون . خیلی محبت داری . خدارو شکر که بهتون خوش گذشته ...در واقع این از کدبانوگری خودت بوده عزیزم... خواهر منهم مالمو زندگی میکنه و یکی از بستگان هم استکهلم هستن . انشاالله هرکجا هستین خوش و سلامت باشین ...
هر دوتون رو می بوسم و به خدا میسپارم .. همیشه در پناه حق
سلام شبنم جون
پاسخحذفماشاالله به این همه سلیقه وکدبانوگری !!!!!
حتما این پیراشکی خوشمزه رو درست میکنم ، قبلا یه چیزی تو همین مایه درست کرده بودم اما بدون پنیر..
راستی شبنم جون چرا هر دفعه میخوام برات نظر بنویسم یهو همش میپره
میبوسمت عزیزم ....
سلام شبنم جون
پاسخحذفاین همه سلیقه واقعا ای ول داره!!!!!!
راستی من این پیراشکی و با پوره سیب زمینی درست کردم. خیلی خوب شد!
دستت واقعا درد نکنه!