اصطلاحات مهم در آشپزی
Al Dente سبزیجات و ماکارونی طوری پخته بشن که زیر دندون بیاد ... خیلی نرم و له نشه .
Antipasto در زبان ایتالیایی به خوراک یا غذاهایی با گوشت سرد یا اردوور و سبزیجات که قبل از غذای اصلی سرو میشه میگن .
Arborio Rice
برنج دانه گردی است که میزان نشاسته اون بیشتره و برای تهیه سس خامه ای اغلب از این خرده برنج سفید استفاده میشه .
Aspic پیش غذاهایی که در آن ژلاتین شفاف با آب مرغ یا گوشت مخلوط میشه و برای تهیه غذاهای سرد و یا تزیین سبزیجات کنار غذا به کار میره . در دو تصویر بالا دو نوع از این پیش غذا رو مشاهده می کنین .
Au Gratin غذاهایی که لابه لا با پنیر و معمولا در فر تهیه میشه .
Au Jus به غذاهایی گفته میشه که معمولا کبابی است و با عصاره همان گوشت سرو میشه .
سس ها و چاشنی ها
سس ها و چاشنی ها به همراه ادویه ها در انواع غذاهای ملل رل مهمی را ایفا میکنند .سس گریوی یکی از سس های اصلی و مهم در آشپزی انگلیسی بشمار میره . با تهیه این سس پایه میشه چند نوع سس دیگه هم تهیه کرد .
سس پایه گریوی برای تهیه چند نوع سس
جهت سرو انواع خوراک سرد و گرم و گوشتی و سبزیجات
2 پیمانه دریپینگ یا عصاره گوشت
3 قاشق غ آرد
2 پیمانه شیر یا آب و یا آب مرغ و آب گوشت ( هرکدام در دسترس بود )
نمک و فلفل کمی
طرز تهیه :
پس از پختن مرغ یا گوشت – آب باقیمانده رو جدا کنین . با آرد مخلوط کنین و بجوشانین . شیر رو اضافه کنین تا غلیظ بشه و نمک و فلفل ادویه رو هم اندازه کنین .
پس از پختن مرغ یا گوشت – آب باقیمانده رو جدا کنین . با آرد مخلوط کنین و بجوشانین . شیر رو اضافه کنین تا غلیظ بشه و نمک و فلفل ادویه رو هم اندازه کنین .
یک نوع سس اسپانیولی
نصف پیمانه پیازخرد شده رو تفت بدین و فلفل سیز و کرفس خرد شده رو به سس پایه گریوی اضافه کنین و کمی آب گوجه فرنگی روش بریزین و از آویشن یا ارگانو برای مزه و طعم اش استفاده کنین .
سس قارچ Mushroom Sauce
یک پیمانه قارچ ورقه شده رو همراه با کمی سس گریوی مخلوط کنین .
یک پیمانه قارچ ورقه شده رو همراه با کمی سس گریوی مخلوط کنین .
سس تارتار Tartar Sauce
مواد لازم :
مايونز
يك قاشق غ شويد خرد شده
یک قاشق غ پيازچه خرد شده
دو عدد عدد خيارشور خرد شده
کمی آّب لیموترش
این مواد را باهم مخلوط کنین . این سس برای سرو انواع غذاهای تهیه شده با خمیر بنیه یا ماهی و مرغ سوخاری و و سیب زمینی سرخ شده مناسب است .
مايونز
يك قاشق غ شويد خرد شده
یک قاشق غ پيازچه خرد شده
دو عدد عدد خيارشور خرد شده
کمی آّب لیموترش
این مواد را باهم مخلوط کنین . این سس برای سرو انواع غذاهای تهیه شده با خمیر بنیه یا ماهی و مرغ سوخاری و و سیب زمینی سرخ شده مناسب است .
نکته : این سس با کرم تارتار که در تهیه شیریجات به کار میره – اشتباه نشه
سس شاسور Chasseur
این سس برای انواع میتلاف و استیک و انواع همبرگر و غذاهای گوشتی که از گوشت چرخ کرده تهیه میشه مناسبه .
مواد لازم :
4 قاشق غ کره
پیاز خردشده 1 عدد ( در متن اصلی Shallot بوده- در زبان انگلیسی پیاز یا Onion به نوع بزرگتر و درست تر اطلاق میشه و انواع ریزتر پیاز نام های دیگری دارن والبته آنچه که ما در فارسی بهش موسیر میگیم خیلی عطر و طعم و مزه تند تری داره . این Shallot ر و به نظر من نمیشه موسیر معنی کرد . نوعی از پیازه که ریزتره )
پیاز خردشده 1 عدد ( در متن اصلی Shallot بوده- در زبان انگلیسی پیاز یا Onion به نوع بزرگتر و درست تر اطلاق میشه و انواع ریزتر پیاز نام های دیگری دارن والبته آنچه که ما در فارسی بهش موسیر میگیم خیلی عطر و طعم و مزه تند تری داره . این Shallot ر و به نظر من نمیشه موسیر معنی کرد . نوعی از پیازه که ریزتره )
100 گرم قارچ ورقه شده
کمی سرکه سفید
1 پیمانه آبگوشت غلیظ ( یا سسی که از آرد تفت داده شده با عصاره گوشت قرمز تهیه میشه .)
2 قاشق غ رب گوجه فرنگی
1 قاشق غ جعفری خرد شده
ترخون یک قاشق غ
نمک و فلفل سیاه ساییده
طرز تهیه :
کره و پیاز رو تفت بدین تا نرم بشه . قارچ ها رو اضافه کرده و سپس سرکه سفید رو روش بریزین تا در حرارت شعله گازکمی نرم بشن . سپس سس قهوه ای رو اضافه کرده و همراه با رب گوجه فرنگی مخلوط کرده و هم بزنین . جعفری و ترخون رو هم به اونها اضافه کنین و پس از اضافه کردن سبزیجات دیگه سس رو روی حرارت نذارین .این سس هم برای انواع گوشت قرمز مناسبه .
کره و پیاز رو تفت بدین تا نرم بشه . قارچ ها رو اضافه کرده و سپس سرکه سفید رو روش بریزین تا در حرارت شعله گازکمی نرم بشن . سپس سس قهوه ای رو اضافه کرده و همراه با رب گوجه فرنگی مخلوط کرده و هم بزنین . جعفری و ترخون رو هم به اونها اضافه کنین و پس از اضافه کردن سبزیجات دیگه سس رو روی حرارت نذارین .این سس هم برای انواع گوشت قرمز مناسبه .
مواد لازم:
خیار شور ریز خرد شده در حدود 100 گرم
دو پیمانه سس مایونز
جعفری و کرفس خرد شده یک تا دو قاشق
دو پیمانه سس مایونز
جعفری و کرفس خرد شده یک تا دو قاشق
طرز تهیه:
سس مایونز رو با جعفری و کرفس و خیار شور ی که زیر خرد کرده ایم و با آب لیموترش و نمک و فلفل مخلوط میکنیم . این سس برای سرو سالادها و غذاهای گوشتی و غذاهای سرد مناسب هستن .
سس مایونز رو با جعفری و کرفس و خیار شور ی که زیر خرد کرده ایم و با آب لیموترش و نمک و فلفل مخلوط میکنیم . این سس برای سرو سالادها و غذاهای گوشتی و غذاهای سرد مناسب هستن .
سس یونانی
مواد لازم :
سيب زميني 2 عدد به شکل پوره
بادام یک چهارم پیمانه ( تازه پوره شده یا خشک پودر شده )
روغن زيتون 2 پیمانه
روغن زيتون 2 پیمانه
سركه یک چهارم پیمانه سير 2 عدد
طرز تهيه :
سير را له یا رنده کنین و سپس پوره سيب زميني و بادام کوبيده را با هم مخلوط کرده و سپس روغن زيتون و سرکه را داخل اون کم کم مخلوط کنین و سپس نمک و فلفل را اضافه کنین .
سس کاردینال
کره 50 گرم
قارچ ورقه شده نصف پیمانه
خامه 100 گرم
سس بشامل یا سفید 2 پیمانه
جعفری ریز شده کمی
کره 50 گرم
قارچ ورقه شده نصف پیمانه
خامه 100 گرم
سس بشامل یا سفید 2 پیمانه
جعفری ریز شده کمی
طرز تهیه :
قارچ ها رو با کمی کره تفت بدین و سپس از روی حرارت بردارین و سس بشامل که قبلا آماده کردین وو خامه رو با هم مخلوط کنین . موقع سرو کمی هم جعفری خرد شده روش بریزین . این سس همراه با گوشت های سفید و سبزیجات پخته سرو میشه .
قارچ ها رو با کمی کره تفت بدین و سپس از روی حرارت بردارین و سس بشامل که قبلا آماده کردین وو خامه رو با هم مخلوط کنین . موقع سرو کمی هم جعفری خرد شده روش بریزین . این سس همراه با گوشت های سفید و سبزیجات پخته سرو میشه .
مواد لازم :
2عدد پیاز سفید ریزخرد شده
کره 4 قاشق غ ( دو قاشق برای راکس و دو قاشق برای تفت دادن پیاز )
2 قاشق غ آرد ( برای تهیه راکس )
1 پیمانه شیر
نمک و فلفل
3 قاشق خامه پر چرب
کره 4 قاشق غ ( دو قاشق برای راکس و دو قاشق برای تفت دادن پیاز )
2 قاشق غ آرد ( برای تهیه راکس )
1 پیمانه شیر
نمک و فلفل
3 قاشق خامه پر چرب
طرز تهیه :
پیاز رو با دو قاشق کره تفت بدین تا نرم بشه .نباید سرخ بشه .
باقی کره رو در ظرف مخصوص سس- شیرجوش یا Saucepan ذوب کنین و آرد رو بریزین و با حرارت ملایم هم بزنین و سپس شیر را اضافه کنین تا زمانیکه شیر و آرد غلیظ بشن . و اکنون از روی شعله بردارین و خامه و پیاز تفت داده شده رو بهش اضافه کنین .
پیاز رو با دو قاشق کره تفت بدین تا نرم بشه .نباید سرخ بشه .
باقی کره رو در ظرف مخصوص سس- شیرجوش یا Saucepan ذوب کنین و آرد رو بریزین و با حرارت ملایم هم بزنین و سپس شیر را اضافه کنین تا زمانیکه شیر و آرد غلیظ بشن . و اکنون از روی شعله بردارین و خامه و پیاز تفت داده شده رو بهش اضافه کنین .
مواد لازم :
2 قاشق غ کره
2 قاشق غ آرد
یک پیمانه شیر
جوزهندی رنده شده کمی
نمک و فلفل
نصف پیمانه پنیر رنده شده
2 قاشق غ کره
2 قاشق غ آرد
یک پیمانه شیر
جوزهندی رنده شده کمی
نمک و فلفل
نصف پیمانه پنیر رنده شده
طرز تهیه : کره رو ذوب کرده و سپس آرد رو اضافه کنین و هم بزنین و حرارت رو کم کنین . اکنون شیر روکم کم اضافه کنین تا آرد بتریج حل و غلیظ بشه . کم کم پنیر رنده شده رو به مخلوط اضافه کنین و در همان حال به هم زدن ادامه بدین . نمک و فلفل و جوز هندی رو هم اضافه کنین . و از رو ی حرارت بردارین . این سس باید گرم سرو بشه .
مشاهده لینک آموزش انواع سس ها و چاشنی های تالار گفتمان سفره خونه :
http://forum.sofrehkhune.com/forum112/
سلام شبنم جون
پاسخحذفممنون از دستورات خوبتون میشه دستور اون Aspic را هم بذارین و بگین که اصلا خوشمزه هستند یا فقط قشنگن و لطفا میشه یک تایمر بذارید که شماره معکوس بندازه ما بدونیم چند روز دیگه مونده به افتتاحیه به خدا چشممون به در خشک شد همش تو این سایت و اون سایت آواره ایم.
خدا کنه نظرم برسه و دوباره نپره.
سلام شبنم جان
پاسخحذفخوبی
مثل همیشه عالیه مطالبت
راستی سایتت کی راه میوفته
یک سری هم به من بزن
موفق باشی
شبنم جان ممنون
پاسخحذفبازم مثل هميشه فوق العاده و عاليه
از طرف نرگس
شبنم گلی دستت بی بلا.خانمی من یه سوال دارم قاشق غذاخوری با قاشق سوپخوری فرق فوکوله یا نه به خدا گیج شدم از دست این دوستم. من تا به حال فکر می کردم فرق نداره و یکی هستش اما دوستم میگه فرق دارن سوپخوری بزرگتره. شما نظرتون چیه؟
پاسخحذفسلام عزیزان دست تون درد نکنه از کامنت ها ممنون .
پاسخحذفملی جون قاشق سوپخوری گود تره ولی فرقش کمه و خیلی به چشم نمیاد ! عوضش میشه قاشق غذاخوری رو لبالب پر کرد .
نرگس جون و سهیلای عزیز ممنون از لطفتون .چشم ... من مرتب میام و سایتت رو می بینم عزیزم .. مدلهای لباسهای قشنگت رو هم دیدم .. دستت درد نکنه ..
شاپرک جون ممنون ..چشم دستورش رو میذارم . خوشمزه است . ولی برای علاقمندانش ! سلیقه ایست .من از هیچ چیزی بدم نمیاد ..
راستش منم دیگه صبرم لبریز شده ... انشاالله میخوایم که از حالا فکر همه چیز رو بکنیم که بعدا به خاطر عجله کم نیاریم .. فضا رو بیشتر گرفتم .. و داریم روی امکانات بعدی هم فکر میکنیم که بعدها دیگه تغییر و تعویض نباشه ... کمی دیگه تامل کنین عزیزم ... دوست تون دارم .
شبنم جون منو دوست نداری؟؟؟؟؟ چرا یه راه حل برای پف کیک من نمیدین آخه من گناه دارمااااااااا، همش آبروم پیش همسری میره به خاطر این کیکهای بی پف
پاسخحذفترنج
سلام شبنم جونی
پاسخحذفمثل همیشه عالیه
کارت حرف نداره خانمی
منم منتظرم
موفق باشید
راست میگه بنده خدا چشممون به این وبلاگ سفید شد .... زود افتتاح کنید ....
پاسخحذفبرای اینکه بدونین خوب همه اینا رو یاد گرفتم درس جواب میدم : I am a table ...
خوب بیییید ؟؟؟!!!!
سلام عزیزان
پاسخحذفترنج جان عزیزم چند عامل رو باید دقت کنی :
اول اینکه فر کاملا داغ باشه .2 - مواد کیک بعد از مخلوط کردن آرد که آخرین چیز هستش نباید زیاد هم بخوره و از همزن نباید استفاده کنی که حباب های هوا بین مواد کیک و آرد باقی بمونه . 3 - در فر رو بناید تا بالا آمدن کیک و قبل از پف باز کنی .
4- معمولا کیک هایی که سفیده و زرده تخم مرغ باهم زده میشن کمتر پف میکنن . اینها رو مجددا انجام بده و تمرین کن . 5 -از پکینک پودر هم به اندازه دستور استفاده کن .ضمنا توی پست قورمه سبزی همین رو جواب دادم .
میترا جان از تو هم ممنون ...تو خونه جدید منتظرت هستم ...
گلابتون خوب بید ... ! به روی چشم ! صبر داشته باشین ..مگه چند ماهه به دنیا اومدین !!
ممنون از همه تون ..
سلام شبنم جون
پاسخحذفواقعا دستت درد نکنه ماشاالله به این همه سلیقه و ممنون از این همه زحمت که میکشی .
راستی خیلی سخت میشه برات کامنت گذاشت من تا حالا خیلی برات نظر نوشتم ولی نمی دونم چرا همه اش error میده و بعدش همی چی پاک میشه
ضمنا منم یه وبلاگ ورزشی چند وقتی راه انداختم اگه دیدن کنید ممنون میشم
با تشکر می بوسمت اکرم