۱۳۸۸ مرداد ۶, سه‌شنبه

خورش قورمه سبزی





میدونم که همه خورش قرمه سبزی رو به نحو احسن بلدین . فقط نکته هاش رو با هم یکبار مرور میکنیم .

نکات مهم : برای اینکه قورمه سبزي ( یا آش ) خوشمزه و جا افتاده اي داشته باشین ،
اول اينكه هميشه حبوبات را از دو روز قبل خيس كنين و چندين بار آب آنرا عوض كنين .
دوم اينكه هميشه حبوبات را خوب بپزين تا لعاب بياندازه .
سوم اينكه حتما غير از سبزيجات مخصوص آنها اسفناج هم اضافه كنين . چون اسفناج هم رنگ سبز پر رنگ و قشنگي به آنها ميده و هم لعاب مي اندازه در بعضی از فصول که اسفناج موجود نیست میتونین از برگ چغندر استفاده کنین.
چهارم : اضافه کردن کمی شنبلیله خشک ( حتی اگه تازه اون رو هم ریخته باشین ) هنگام سرخ کردن مواد خورش باعث طعم بهتر خورش میشه .
پنجم : ضمنا حتما کمی " گشنیز" هم داخل آن اضافه کنید و فرق آنرا ببینید وببویید و بچشید : با گشنيز فوق العاده است !!!!! معمولا در آذربايجان به سبزي قورمه سبزی حتما کمی هم گشنيز اضافه ميكنند که طعم و مزه و عطر خوبی به خورش میده .


خورش قورمه سبزی جهت یاد آوری
مواد لازم برای 6 نفر:
سبزی (تره،جعفری،گشنیز و سافناج یا برگ چغندر و کمی شنبلبله) یک کیلو
گوشت مغز ران بدون استخوان 600 گرم ( معمولا هر نفر 100 گرم )
لوبیای قرمز یا چشم بلبلی نصف پیمانه ( قبلا خیس و آماده کرده )
لیمو عمانی درسته 3 تا 4 عدد
گرد لیمو یک قاشق غ یا کمی لیموترش برای چاشنی
پیاز یکعدد درشت
روغن
طرز تهیه:
پیاز رو با کمی روغن تفت داده و همراه با گوشت گوسفند ( از مغز ران یا سر دست ) سرخ کرده و سپس لوبیا ی خیس کرده و لیمو عمانی رو با یک پیمانه آب و نصفی آب میپزیم

سبزی رو هم خرد می کنیم. من خیلی زیر خرد نمیکنم ولی این نکته سلیقه ایست . بعد سبزی را با روغن کمی سرخ می کنیم ( مراقبیم که سیاه و جزغاله نشه و هنگام سرخ کردن کمی شنبلیه خشک هم اضافه میکنیم . )سپس داخل خورش می ریزیم می گذاریم با گوشت و دیگر مواد داخل خورش کاملا بپزه . ( قبل از اینکه گوشت کاملا بپزه سبزی سرخ شده رو داخلش میریزیم .)

وقتی گوشت پخت – حرارت زیر حورش رو کم میکنیم تا آهسته بجوشه و به روغن بیفته . به جای گرد لیمو میتونیم 2 تا 3 قاشق سوپخوری آبلیمو هم برای چاشنی به خورش بزنیم. از گرد غوره هم میشه استفاده کرد . خورش نباید زیاد ابدار و نباید خیلی خشک باشه .

*** تهيه قورمه سبزي با سبزی خشک
قبل از طبخ خورش باید سبزی خشک را در آب نیم گرم برای مدت نیم ساعت تا یک ساعت خیس نمود تا نرم شود. سبزی را بهتر است در یک آبکش ریخته و با آبکش در یک کاسه با آب نیم گرم قرار دهید.

سبزی فروشی های چارسوق بازار تجریش

نکته :
براي اينكه قورمه سبزي شما روغن بياندازد به جای استفاده از مقدار بيشتری از روغن مایع یا جامد که براي سلامتي مضر است - بهتره كه از تره و اسفناج ( یا برگ چغندر ) بيشتري در تركيب سبزي قورمه استفاده كنيد.

نکته : حتما یادتون باشه که وقتی لیمو عمانی ها رو تكه تكه می کنین و هسته هاش رو در بیارین تا از تلخ شدن خورش جلوگیری بشه . البته اگه درسته باشه فقط کافیه با نوک چنگال وسراخ کنین تا طعمش توی خورش بره ولی هسته هاش تلخش نکنه . این هسته لیموست که طعم خورش رو تلخ میکنه .

نکته : سبزی خورش قورمه سبزی رو نباید زیاد سرخ کرد بلکه فقط باید آنرا تفت داد . چون هم تلخ و هم بد مزه و بد رنگ میشود و هم تمامی خواص خود را از دست میدهد . نکته : ضمنا من گاهی کمی ( به اندازه یک قاشق مربا خوری ) رب گوجه فرنگی هم داخل آن میریزم . که به نظرم خوش رنگ تر میشود . میتوانید خودتان امتحان کنید !

نکته :
شنبلیله زیاد خورش رو تلخ میکنه . سبزیجات خشک رو بهتره هنگام استفاده پودر کنین تا عطرش محفوظ بمونه .

لینک انواع خورش ها و قلیه ها در تالارگفتمان سفره خونه

http://forum.sofrehkhune.com/forum97/


لینک انواع خورش ها در پرتال سفره خونه

http://www.sofrehkhune.ir/foods/294/1

۱۱ نظر:

  1. دهنم آب افتاد . الان که سر ظهره ... من چطور ناهار خودمو به قرمه سبزی برسونم !!!!!!!!!!!1

    پاسخحذف
  2. سلام شبنم جون
    امروز تونستم تو قسمت نظرات چیزی بنویسم
    خورشتتون خیلی خوش آب و رنگه دستتون درد نکنه .

    پاسخحذف
  3. به به چه پست هاي خوب و خوشمزه اي. اون كيك آناناس رو خيلي دوست داشتم. من قورمه سبزي دوست ندارم و تا حالا هم نپختم ولي ما شما معلوم ه كه كار اوساس! دستتوت واقعاً‌درد نكنه

    پاسخحذف
  4. وااااااي شبنم جون عجب قرمه سبزي اي شده عجب رنگ و لعابي به به بوش تا اينجا داره مي ياد منم بايد شنبليله بگيرم بريزم توي خورشم ببينم اينجوري مي شه؟؟؟؟؟؟
    خيلي عالي بود دستتون درد نكنه
    راستي شبنم جون چرااينجا كه مي خوايم نظر بديم از اين شكلكها نداره كه براتون بوس وقلب بفرستيم؟
    *: *: اينم بوسهاي اين مدلي

    پاسخحذف
  5. وایییییییییی شبنم جون مبارک باشه، مرسی که برامون خونه جدید و خوشگل ساختین، امیدوارم که صاحبخونه همیشه شاد و برقرار باشه
    و اما قرمه سبزی از معدود غذاهایی هست که من حقیر میتونم خوب از آب درش بیارم
    اما شبنم جون من از دست شماها شکایت دارممممممممم
    شما، شهره گلی، انار دونه دونه انار صد و سی دونه( ببخشین البته انگاری اون اسفند بود، حالا به انار بگین به قرمزی خودش ببخشه) دیگه از دست همه ی هنرمندان گرامی کیک بپز و کیک بخور، آخه این چه وضعیه، چرا پف کیک منو میدزدین میزارین روی کیک خودتون، خدا رو خوش میاد کیکهای شما اونقده پفالو باشه کیکهای من بیچاره یه ذره همه پف نکنه، زود باشین پف کیک منو پس بدین، تو رو خدا اون فوت کوزه گری رو به من یاد بدین، دیروز اون کیک رویه آناناسی شما رو پختم با کلی شوق و ذوق، ولی دریغ از یه ذره پف، تو رو خدا بگین کی پف کیک منو برداشته زود بیاره بذاره سر جاش
    مرسی شبنم جونم، بوسسسسسسسسس
    ترنج

    پاسخحذف
  6. شبنم عزیز، دست گلت درد نکنه، مثل همیشه عالی‌ و هوس انگیز،....ما که اینجا غورمه سبزی از لیست قزهمون اصلا حذف نمی‌شه، مرسی‌ از تمام نکات مفید، خسته نباشی‌ عزیزم...
    بتی

    پاسخحذف
  7. Shabnam joon, salam, mesl hamishe gol kasteed dastoon dard nakone. Man to khoresht gormeh sabzi chan ta ostokhan ghalam miandazam ba goosht bepazeh va vaght keshidan to zarf age mehmon dashte basham ghalam ra dige neikesham to zarf vali vaghan khoshmazeh mishe taemsh, emtahan konid ye bar.

    Ba ehteram Farzanahe(Tehran)

    پاسخحذف
  8. شبنم جون انگار طلسم شده هرچی میل میزنم نظر میدم نمیاد

    پاسخحذف
  9. سلام عزیزان
    ناردونه جون ممنون از زحمت و لطفت .. انشاالله میریم سایت جدید .. دیگه راحت میشین .چ

    فرزانه جون دستت درد نکنه ... و ممنون ... بله منهم قبلا توی آش و قورمه سبزی همیشه آب قلم استفاده میکردم . فوق العاده میشه ولی عزیزم دیگه به خاطر افزایش کلسترول میترسم و ترکش کردم . ولی برای مهمون و پذیرایی مهمونی عالیه و طعم و مزه عالی به غذاها میده مخصوصا آش و قورمه سبزی .

    بتی جان و سوگل عزیزم ممنون و نوش جان ... !
    الهام عزیز اولین نفری هستی که میبینم قورمه سبزی دوست نداری ..به هرحال از کامنت ها تشکر .

    ترنج جان عزیزم چند عامل رو باید دقت کنی : اول اینکه فر کاملا داغ باشه . مواد کیک بعد از مخلوط کردن آرد که آخرین چیز هستش نباید زیاد هم بخوره و از همزن نباید استفاده کنی که حباب های هوا بین مواد کیک و آرد باقی بمونه . در فر رو بناید تا بالا آمدن کیک و قبل از پف باز کنی . معمولا کیک هایی که سفیده و زرده تخم مرغ باهم زده میشن کمتر پف میکنن . اینها رو مجددا انجام بده و تمرین کن . از پکینک پودر هم به اندازه دستور استفاده کن .
    نوش جون


    گلابتون و شاپرک جون ممنونم .. محبت دارین

    از همه تون تشکر میکنم

    پاسخحذف
  10. با اینکه این همه سایت آشپزی میرم اما باید بگم غذاهایی تو صفحه شما دیدم که هیچ جا ندیدم!......این ورمه سبزی رو هم همین امروز درست می‌کنم!..سپااااس از زحماتتون...آوین از روم

    پاسخحذف
  11. omadam begam ghormeh sabzi ro dorost kardam kheili ali shod...sepaaaaaaaas

    پاسخحذف