۱۳۸۸ تیر ۵, جمعه

خورش قیمه سیب زمینی



خورش قیمه رو همه بلدین درست کنین ... فقط محض یادآوری :

مواد لازم : برای 4 نفر
نیم کیلو گوشت بدون چربی و استخوان که ریز خرد شده
پیاز یکعدد درشت و کمی پیاز داغ
لپه سه چهارم پیمانه ( قبلا خیس کرده و بعد هنگام تهیه خورش با کمی روغن تفت داده شود )

رب گوجه فرنگی دو قاشق غ
زعفرون دم کرده کمی
آبلیمو یا آب نارنج به دلخواه
یسب زمینی خلالی سرخ کرده
گوجه فرنگی و فلفل سبز برای تزیین
دارچین و کمی گلاب و عرق هل و گل سرخ
لیمو عمانی 4 یا 5 عدد


طرز تهیه :
لپه خیس کرده رو هم بعد از تفت دادن با کمی روغن - بپزین .

گوشت قیمه شده رو با کمی پیاز خام و خرد شده در روغن تفت بدین و بعد با رب گوجه و زردچوبه و ادویه مخلوط و کمی دارچین کمی سرخ کنین .... سپس به همراه با پیاز داغ فراوان و لیموعمانی بپزین . بعد از پختن گوشت بذارین لپه و گوشت با شعله کم باید با هم بجوشن و لیمو ها رو سوراخ کنین تا طعم لیمو داخل خورش بشه .


...بعد باید آب خورش کشیده بشه .. تا جا بیافته ...در انتها کمی گلاب وگل سرخ و عرق هل روی خورش میریزیم ... اگه زودتر گلاب رو بریزیم عطرش میره .. گوجه فرنگی و فلفل سبز رو که برای تزیین میخوایم .. باید در لحظات آخر روی خورش بذاریم تا با بخار کمی نرم بشه ولی له نشه .... و خام هم نمونه .


سیب زمینی سرخ کرده و دارچین رو هم موقع سرو روش می پاشیم ... معمولا سیب زمینی رو داخل خورش نمی ریزیم چون بخار میزنه و نرم میشه .. بهتره برشته باشه ... این البته به تمایل و ذائقه شما بستگی داره ....

چند تا نکنه داره که بهتره دقت کنین .... :

نکته : خورش زیاد آبدار نباشه و خوب جا بیافته و در عین حال .... بدون آب هم نباشه ... .نکته : ادویه و رب گوجه همراه با پیاز داغ معمولا باید تفت داده بشه ... تا هم رنگ و هم عطر خوبی به غذا بده .نکته : لپه رو باید تفت داد

نکته : بهتره از گرد لیمو عمانی استفاده نکنین چون خورش رنگش تیره میشه ...لیموها درسته باشن و در انتها میتونین یکیش روکمی له کنین تا مزه اش بهتر توی خورش پخش بشه ..

نکته : در ابتدا موقع پختن به ادویه اون دارچین و کمی هم گرد گل سرخ اضافه کنین ...

نکته : درست قبل از برداشتن خورش از روی شعله یک قاشق عرق هل و دو قاشق گلاب توش بریزین .

نکته : موقع سرو هم روی ظرفتون کمی پودردارچین بپاشین ....

نکته : البته من قبل از خاموش کردن این برنجی که با قیمه سرو میشه کمی گلاب هم روی برنجم میدم !! ... زعفرون و روغن حیوانی و یا کره هم که دیگه ......جای خود داره ....حالا این غذا عطر و طعمی داره که درست طعم غذای متبرک و نذری امام حسین و روز عاشورا رو میده ....!!

لینک انواع خورش ها و قلیه ها در تالارگفتمان سفره خونه

http://forum.sofrehkhune.com/forum97/


لینک انواع خورش ها در پرتال سفره خونه

http://www.sofrehkhune.ir/foods/294/1

۸ نظر:

  1. وای چه عطر و طعمی! به به!

    پاسخحذف
  2. راستی از ارر موقع ارسال پیغام دیگه خبری نیست!جای بسی شادی داره!

    پاسخحذف
  3. نازنین ( مامان کوروش )۵ تیر ۱۳۸۸ ساعت ۱۷:۴۹

    سلام شبنم جون من همین جام زیر سایه شما مشکل ارور داشتم
    البته الان هم هر بار وارد نظرات میشم ارور میده و کل وبلاگ بسته میشه نظرم رو تو word مینویسم چند بار باید کپی کنم تا خلاصه یکبار بدون ارور قبول کنه

    معلم مهربون و دوست داشتنی می خوام فسنجون بپزم رب انار ندارم با ابلیمو میشه؟؟؟؟؟

    پاسخحذف
  4. مطمئنا خورشی که شما درست کنین با ماها فرق داره ....
    جرات نمیکنه عالی از آب در نیاد !

    پاسخحذف
  5. سلام عزیزان
    گلابتون جون ماشالله خودت بک پا کدبانویی عزیزم .. حتما خوشمزه میشه ..
    نازنین جون میتونی از رب آلبالو یا آلوچه و یا هیچ چیز فقط گردو و اگه دوست دارین با کمی چاشنی مثلا آبلیمو و شکر درست کنی ولی باید مدت زیادی روی شعله باشه تا رنگ خورشت ش به رنگ فسنجون برسه ... آخ .... ببخشید که با این دستورات دلت این غذاها رو میخواد و دسترسی به موادش نداری !!!

    ازتون برای کامنتها ممنونم ...

    پاسخحذف
  6. سلام آشپز جون
    چه سايت خوبي داري-خوش بحالت.
    منم يه نيمچه سايتي دارم كه خيلي قابل تعريف نيست ولي اگه بهش يه سري بزني خوشحال ميشم .لطفا براي بهتر شدن وبلاگم منو راهنمايي كن.راستي من شمارو لينك كردم اگه ميشه شما هم منو با اسم عمه خانم لينك كن .
    درضمن اگه قابل مي دوني دلم مي خواد اين شروع يه ارتباط پايدار باشه.
    ممنون وخيلي دوستت دااااااااااارم.

    پاسخحذف
  7. سلام عزیزان
    همه خانم گل ...ممنونم از پیامت ..با کمال میل لینکت رو خواهم گذاشت و امیدوارم که برات دوست خوبی باشم .. ولی عزیزم بهم آدرس ندادی !؟ منتظرم ...

    و دوست عزیزم از لینک باکس ...راستش من تغییر عقیده دادم چون برخی عناوینی که توی لینک باکس بودن با مرام من جور نیست ! مثل اون ...خفن و دخترای .. و غیره ....
    یعنی با کد من سازگار نیست ! ممنون از لطفت ...موفق باشی .. من خودم یک مادرم و موافق بااین چیزها نیستم حتی اگه آمار وبلاگم رو بالا ببره - به اشاعه این چیزها راضی نیستم!...اگه مشکلی هست میتونی منو از لیستت حذف کنی ... فرصت نشد بهت خبر بدم .. دستت درد نکنه ...خیلی ممنون . موفق و سلامت باشی ...

    پاسخحذف
  8. ممنونم برای دستور قدم به قدم قیمه...
    امروز درست می کنم و مطمئنم مثل این دستور پیش برم قیمه متفاوتی درست می شه.

    پاسخحذف