۱۳۸۸ اردیبهشت ۳۰, چهارشنبه

مربا و شربت توت فرنگی



موادلازم :
به ازای هر کیلو توت فرنگی یک کیلو شکر
آبلیمو دو قاشق سوپخوری

پودر زلاتین یک قاشق به ازای هر یک کیلو توت فرنگی


طرز تهیه :
دم توت ها را بگیرید و بشویید .

بعد مقداری شکر رو لا بلای توت ها بپاشید . نیازی به افزودن آب نیست و یکشب اجازه دهید در یخچال بماند و آب بیاندازد .گاهی وقتی توت ها نارس باشه طول میکشه تا آب بندازه .

سپس توت ها رو از داخل ظرف با یک کفگیر در بیارین و باقی شکر رو داخل این آبی که داخل ظرف جمع شده بریزین و بذارین بجوشه و به قوام بیاد .
در حین جوشیدن کف ها رو چند مرتبه بگیرین ...
میتونین توت ها رو در نیارین و ازهمون ابتدا بذارین توت ها توی شربت بجوشه .... ولی اینطوری رنگ مربا تون مثل روش اول خیلی روشن نمیشه ! و به خوشرنگی روش اول نخواهد بود .... چون ( وقتی توت ها رو جدا میکنین ) شهد را کاملا قوام میارین در اینحال توت ها رو کم می جوشانین .... و زود می پزه
( آب اصلا اضافه نکنید . همان آبی که در طی شب قبل داخل ظرف شده بود کافیه ) مربا و شربت توت فرنگی خودش عطر خوبی داره و نیاز به هیچگونه افزودنی نیست .

نکته :
ولی اگه میخواین اسانسی مثل وانیل اضافه کنین باید اواخر پخت باشه .


نکته :

یک قاشق از شربت رو با قاشق بردارین و توی یک بشقاب بذارین سرد بشه .. اگه از قاشق سرازیر نشد ...قوام اومده .


حالا توت ها رو داخل قابمله بریزین و بذارین توت ها بپزن . همین که توت ها کمی نرم شدن ...کافیه اگه زیاد بپزن مربا رنگش تیره میشه و توت ها له میشن .. مرتب کف ها رو جمع کنین . مراقب باشین سر نره تا اینکه به قوام بیاد . .برای اینکه مربا سفاف تر و غلیظ تر بشه برای یک کیلو توت یک قاشق پودر زلاتین رو به روش بن ماری با بخار آب نرم کنین و داخل شهد مربا بریزین و هم بزنین .
در انتها آبلیمو رو اضافه کنین ....

مربا بایدتوی همون ظرف بمونه و کاملا خنک بشه و بعد داخل ظرف تمیزی منتقل بشه . و داخل یخچال نگهداری بشه ....



نکته :
آبلیمو نمیذاره مربا شکرک بزنه ..( اگه زود اضافه کنین مربا رنگش تیره میشه )

نکته :

موقع پخت مربا باید حتما در قابلمه باز باشه که مربا سیاه نشه . فقط برای مربای به باید باز باشه که به سرخ بشه .

نکته :
علت شکرک زدن( مربا پس از مدتی ) جوشیدن بیش از حد اونه . و اینکه ترشی مربا کمه . میتونین توی مربا کمی آب جوش ریخته بجوشونین و بعد در انتها کمی آبلیمو اضافه کنین .

نکته :

علت کپک زدن مربا . (پس از مدتی ) کم بودن شکر و غلظت مرباست .آب جوش بریزین و کمی شکر اضافه کنین و بذارین بجوشه .

نکته :
بهتره مربا یکشب توی ظرف بمونه و کاملا خنک بشه و بعد توی ظرف دیگه منتقل بشه .

نکته :
روز بعد دوباره نگاه کنین ...اگه رقیق بود میتونین شکر اضافه کرده و مجددا بجوشانین که غلیظ بشه .




شربت توت فرنگی
برای داشتن شربت , کمی از شهد همون مربا رو برمیداریم و مجددا شکر اضافه میکنیم و میجوشانیم . اینجا دیگه هرچقدر تمایل دارین علیظ باشه شکر اضافه کنین و بجوشانین .

لینک آموزش انواع مربا در تالار گفتمان سفره خونه :

http://forum.sofrehkhune.com/forum75/


لینک آموزش انواع شربت و نوشیدنی ها در تالار گفتمان سفره خونه :

http://forum.sofrehkhune.com/forum74/





۵ نظر:

  1. ممنون شبنم جون . حقوقا رو بریزن بریم توت فرنگی بخریم تا تموم نشده .

    پاسخحذف
  2. عسل اشیانه عشق
    شبنم جان سلام. من قبلا عینا از همین دستور مربای توت فرنگی درست کردم ولی تا ÷ودر زلاتین رو ریختم چنان رنگش کدر و بدرنگ شد که اه از نهادم براومد و کلی ناراحت شدم. دیگه بعد از اون مربای توت فرنگی درست نکردم.خیلی کدر و بدرنگ شده بود. فکر میکنی برای چی زلاتین اون بلا رو سرش اورد؟!

    پاسخحذف
  3. سلام عزیزان
    گلابتون جون ...حتما درست کن ... نوش جون
    عسل جون پودر زلاتین رو مرحله آخر بریز ... چون توی آبجوش بازش کردی نیاز به جوشیدن نداره ... پس وقتی مربا حاضر شد فقط بریز و هم بزن ... حتی آبلیمو رو زودتر بزن ... و وقتی شعله زیر مربا خاموشه زلاتین باز شده رو اضافه کن .

    به نظر من توت فرنگی نیازی به زلاتین نداره ولی استفاده از زلاتین باعث میشه که شکر کمتری مصرف کنیم تا قوام پیدا کنه ..... من اصولا تهیه هرچیزی رو با شکر کمتر رو ترجیح میدم ...


    بیف استروگانف هم یادم نرفته ها ...! به زودی !!

    نوش جون

    پاسخحذف
  4. سلام
    عزیزم اگر فقط بخوایم شربت درست کنیم چی کار باید کرد
    ممنون از راهنماییت
    میترا

    پاسخحذف
  5. سلام.
    توضیحات کاملی بود رفتم که درست کنم. سپاس :)

    پاسخحذف