۱۳۸۸ اردیبهشت ۳۱, پنجشنبه

طرز پیچیدن دلمه برگ مو به روایت تصاویر

روی عنوان بالا کلیک کنید و به صفحه دو - پست شماره 8 بروید تا کاملا مصور مراحل رو مشاهده کنید .



طرز تهیه دلمه برگ مو رو قبلا توی مبحث دلمه براتون نوشتم ... ولی چون دلمه ها قبلا آماده شده و فریز شده بود .آموزش طرز پیچیدنش میسر نبود حالا فقط با برگ تازه طریقه پیچیدنش رو براتون میذارم .

موادش رو به طریقی که شرح داده شد نیم پزآماده کنین ..... و بذارین سرد بشه . سپس برگها رو داخل ظرف بزرگی در آب غوطه ور کرده و بشویین ... بذارین آبش بره ....

برگ دلمه معمولا باید صاف باشه و مانند پنجه دست لاش باز نباشه ... برگ ضخیم نباشه ... ترد و جوان و بدون لک باشه . رگبرگ های نازک و لطیف داشته باشه ..... اگه برگها خیلی ضخیم باشه گاهی اونها رو توی آبجوش میذارن که نرم ولطیف بشه ولی به نظر من دیگه انو طعم و مزه برگ رو ندارن ... وانی دلمه دیگه خوردنش لطفی نداره ..
ابتدا دم برگها را بگیرین و سپس به سه دسته یزرگ و کوچک . متوسط دسته کنین .. و دم دست بذارین .


برای نگهداری برگ تازه در فریزر و یا داخل اب نمک همین کار دسته بندی رو باید بکنین و سپس جداگانه داخل کیسه گذاشته و هواگیری کرده و داخل فریزر بگذارین ... ( هنگام استفاده و پر کردن برگ های دلمه فقط کافیه برگها رو چند ساعت از فریزر بذارین بیرون تا یخش آب بشه ... و چون در این حالت که یخ زده - شکننده هستن ...مراقب باشین که برگها نشکنن ) و یا داخل ظرف در دار گذاشته و روش کمی آب نمک جوشیده بریزین و بذارین خنک بشه و بعد در یخچال نگهداری کنین ...فقط هنگام تهیه دلمه فراموش نکنین که باید توی آب سرد خیس کنین تا شوریش از بین بره !!!

مقدار کمی نوک قاشق مواد برداشته توی این قسمت از برگ که در تصویر می بینید - بذارین ... و سپس مانند تصاویر ار هر سمت مایلین تا کنین تا بقچه کوچکی درست بشه ... اگه خیلی حوصله دارین .... باقی قسمت های برگ رو و کناره ها رو به طرف داخل تا کنین تا بقچه صاف و صوف بشه .. !!

این قسمت آخر و باز دلمه رو که امکان باز شدنش هست رو به کف قابلمه میذارین تا دلمه از هم باز نشه ... دلمه های بعد هم فشار وارد میکنن و دیگه باز نمیشن ..
کف ظرف چند از برگها رو طوری بچینین که کف قابلمه دیده نشه ..البته این مال اون زمانهایی بود که ته قابلمه ها تفلون نبود و امکان چسبیدن موجود بود ... ولی الان هم بد نیست بذارین ... ولی اگه نذاشتین هم طوری نمیشه ... به شرطی که ته قابلمه نچسب باشه ...

این هم پیچیدن برگ از سمت دیگه ... فقط مهم اینکه مواد رو درست قسمت وسط بریزین که از هر طرف امکان پیچیدن باشه ..

نکته :
قسمت روی برگ که براقه به طرف بیرون باشه ... که دلمه تون براق بشه ...

نکته :

ته قابلمه رو از برگهای درشت تر استفاده کنین تا برگها بزرگ تموم بشن .. ( چون دیرتر میپزن )
برگهای متوسط مال وسط قابلمه هستن ... برگهای کوچیک روی قابلمه ... ( که زود له نشن ) .

نکته :
حالا برگهای کوچیک رو نمیشه یکدونه ای پیچید .... پس دوتا برگ رو کنار هم بذارین .. مثل تصویر .... قسمت مرکز باید روی هم باشن ... که موقع پیچیدن از هم وانرن .... و باز نشن ...

حالا وسطش رو پر کنین ...و سپس بپبچبن ... میتونین توی دست هم همین کار رو انجام بدین .. من خواستم توی سینی بهتر دیده بشه ..

دلمه های پیچیده شده رو روی هم بچینین که فضای خالی توی قابلمه وجود نداشته باشه .. لای دلمه ها گوجه فرنگی ... فلفل دلمه ای ریز شده رنگی و پیاز داغ و پودر گلسرخ و ادویه جات و...... هرچه دوست دارین بریزین ..
روی دامه ها کمی آب و زعفران و رب گوجه و یا سرکه شیره و یا ابلیمو بریزین و شعله رو روشن کنین ....یک بشقاب چینی رو هم بعد روی دلمه بزارین تا فشار وارد کنه و دلمه ها در حین ( دلمه نباید بجوشه و قل بزنه که دلمه ها باز نشن . شعله رو ملایم کنین ) پختن از هم باز و متلاشی نشن .

حالا برای نگهداری این دلمه ... توی فریزر اون رو مدت کوتاهی مثلا نیمساعت بخار بدین ... خیلی نپزه ..فقط از خامی در بیاد ... بعد خاموش کنین و بذارین کاملا سرد بشه .... بعد آروم - یکی یکی در بیارین و توی ظرف در دار مخصوص فریزر بچینین و نگهداری کنین ... و بعدا هنگام استفاده از دلمه فریزری باید مرحله آخر : پیاز داغ لابلا و رب و گوجه و زعفرون و نمک و پودرگلسرخ و ....رو تکرار کنین تا دلمه ها با اون بپزه و خوشمزه بشه .

* - برای سرو دلمه فراموش نکنین که اگه داغ باشن متلاشی میشن .
نوش جون

۷ نظر:

  1. عسل اشیانه عشق
    شبنم جون من سوالم راجع به ÷ست قبلی هست. من یه بار دقیقا با همین دستور مربا توت فرنگی درست کردم ولی پودر زلاتین را که ریختم رنگ مربا کدر و خیلی بدرنگشد. رنگ خود پودر سفید بود ولی مربا رو خیلی کدر و بدرنگ کرد. همیشه برام سواله که چرا اونجوری شد؟

    پاسخحذف
  2. سلام عسل جون منهم همونجا جواب دادم ... نباید بعد از ریختن زلاتین مربا رو بجوشانی ....

    موفق باشی

    پاسخحذف
  3. سلام شبنم جون دست شما درد نکنه با این آموزشهای قشنگ و کاربردیتون خسته نباشید.هوس کردم امروز دلمه برگ مو درست کنم

    پاسخحذف
  4. چه دلمه های خوشگلی کوچولو و بانمک...

    پاسخحذف
  5. سلام و خسته نباشید.لطفا آموزشها همیشه همراه تصویر باشد. متشکریم

    پاسخحذف
  6. ممنون از عکسها.خیلی کاربردی بود.

    پاسخحذف
  7. عکس ها باز نمیشوند؟؟؟

    پاسخحذف