۱۳۸۷ اسفند ۱۶, جمعه

کوفته قلقلی مرغ



این کوفته خیلی خوشمزه و خوش خوراکه . خیلی هم راحت با گوشت مرغ تهیه میشه و رنگ روشنی داره . اگه زعفرون استفاده نکنین سفیده . به خاطر وجود پنیر پارمزان و آرد نخود چی خیلی پوک و نرم و لطیفه ...
( قابل توجه اونهایی که کوفته رو خیلی لطیف و نرم می پسندن . بعضی ها هم معتقدن اینطوری وقتی که کوفته نرمه بافتش خمیر به نظر میاد ! سلیقه ایه دیگه !! خدا از دست ما آدمها چه میکشه ؟؟؟!! !! به هرحال با چندین بار تمرین مقدار وکیفیت بافت اون دست تون میاد .)


مواد لازم :
گوشت سینه مرغ حدود 600 الی 700 گرم
پیاز نصفی از یکعدد
پودر پنیر پارمزان 3 قاشق غ
تخم مرغ یکعدد
آرد نخود چی 4 قاشق غ
نصف ق مرباخوری ادویه ( مخلوط یا گرام ماسالا یا هر ادویه ای که دوست دارین )
زنجبیل تازه نصف بوته کوچک

پیازداغ
رب گوجه فرنگی
فلفل سبز دلمه ای خرد شده
ترخون و نعنا خشک 1 قاشق از هر کدام
آب نصف لیموترش
زعفرون دم کرده یک قاشق غ
زرشک کمی برای داخل کوفته ها



طرز تهیه :
پیاز داغ رو آماده کنین وبا ادویه و زنجبیل رنده شده هم تفت بدین . توی قابلمه کمی آب و زعفرون دم شده وفلفل دلمه ای خرد شده ( سبز یا قرمز ) رب گوجه بریزین و شعله روکم کنین.( اگه دوست دارین الو هم داشته باشه الان موقع ریختن آلوهاست . آلوها رو بشورین و توی قابلمه بریزین . برای هر نفر 4 الی 5 تا کافیه . بدون هسته باشه دیگه خیلی خیلی خوبه ! )

مرغ رو چرخ کنید .
یکعدد تخم مرغ و نصف پیازو زنجبیل و کمی از فلفل سبزهاتون در غذاساز مخلوط کرده و نمک و فلفل و ادویه زده و بعد با چرخ کرده مرغ مخلوط کنین .
(راستش من همه مراحل رو توی غذا ساز انجام دادم . شاید بعضی ها کوفته و میت لاف و ترین رو ....خیلی نرم می پسندن . البته بعضی ها هم از نرمی اون خیلی خوششون نمیاد . ولی کوفته های من ایده آل بودن ... نه سفت شدن و نه وا رفتن .شاید بهتره که خیلی توی غذا ساز نچرخه ! )



حالا توی مشت تون با اندازه یک گردو درشت از این مخلوط بردارین و کمی زرشک وسطش بذارین ( اگه دوست دارین میتونین نصف مغزگردو و آلو هم بذارین . پس باید کمی بزرگتر قلقلی درست کنین ) بعد توی کمی آرد نخودچی بزنین وقلقلی کنین ویکی یکی داخل قابلمه بذارین .


آب داخل قابلمه نباید خیلی بجوشه و قل قل کنه . تا وقتی که کوفته ها خودشون رو بگیرن و خطر وارفتن از بین بره !!

حالا یک قاشق غذا خوری سرخالی پودر ترخون و نعنا خشک توش اضافه کنین و بذارین تا نیسماعت الی 40 دقیقه با شعله متوسط می پزه . لیموترش هم برای چاشنی اونه .



آب غذا رو هرچقدر دوست دارین میتونین اندازه کنین . البته نمی خوایم شنا کنیم ! منظورم اینه که اگه دوست دارین از آب اون با نون ترید هم درست کنین به اندازه ای باشه که حدودا برای هر نفر یک فنجان آب وجود داشته باشه . که در اینحال از لواش و سنگک میتونین استفاده کنین یا از نون تست برشته برش های کوچیک حبه قندی ببرین .
ولی اگه فقط کوفته ها رو میخواین نوش جون کنین - آب غذا اونقدرباشه که کوفته ها به ته قابلمه نچسبن و خشک نباشن و مثل سس بتونیم روشون بریزیم و سرو کنیم .

نکته :
چون داخل مواد و روی کوفته ها هم آرد نحودچی مصرف شده – آب کوفته ها خود به خود کمی غلیظه .

نکته :
پنیر پارمزان گزینه خوبی برای مخلوط کردن با انواع ترین – کوفته و میت لافه ....( خصوصا برای اونهایی که از وارفتن کوفته میترسن یا از کوفته نرم بیشتر خوششون میاد . پودر پنیر چسبندگی خوبی یه اون میده )

نمای کلوز آپ جانانه از کوفته ها !!!


لینک آموزش کوفته و کوکو و ...در تالار گفتمان سفره خونه :

http://forum.sofrehkhune.com/forum95/


لینک آموزش کوفته و کوکو و انواع خوراک در تالار گفتمان سفره خونه :

http://www.sofrehkhune.ir/foods/293/1/




۱ نظر:

  1. salam shannam jan
    bebakhshid farsi nadaram . vasatoon email zadam.age bedastetoon resid khabaram konid .
    mamnoon babate kofte khoshmaze
    malekbanoo

    پاسخحذف