۱۳۸۷ اسفند ۱۷, شنبه

ته چین لوبیا پلو



مواد لازم :
لوبیای سبز 800 گرم ( پاک شده و ریز خرد شده )
گوست قیمه شده گوسفندی نیم کیلو

پیاز درشت خرد شده
برنج 5 پیمانه
ادویه پلویی مخلوط و گرد دارچین و گل سرخ پودر شده
نمک و فلفل
رب گوجه فرنگی نصف پیمانه

برای مایه ته چین : تخم مرغ 2 عدد
زعفرون دم شده
کمی روغن

ماست چکیده نصف لیوان

طرز تهیه :
پیاز را خرد کرده و در کمی روغن تفت میدیم . بعد گوشت گوسفندو سپس لوبیا سبز رو هم همراهش تفت میدیم تا سرخ بشن . ادویه و نمک و فلفل و دارچین و گل سرخ رو اضافه کرده و رب گوجه فرنگی و مقداری آب که روی مواد رو بپوشونه میریزم و میذاریم بپزن . مایه لوبیا سبز باید آبش به خوردش بره و آبدار نباشه تا برنج خمیر و له نشه .

برنج رو کمی زنده تر آبکش کرده و کنار میذاریم . مخلوط پخته گوشت قیمه و لوبیا سبز رو هم کنار میذاریم . مایه ته چین رو آماده میکنیم و ابتدا ماهیتابه رو داغ کرده و کمی روغن توش میریزیم و یا فقط کامل ته و دیواره ها رو چرب میکنیم و بعد مایه ته چین زعفرونی رو با کمی برنج مخلوط کرده و ته ظرف میریزیم .
حالا یک ردیف برنج سفید و سپس دارچین و گل سرخ رو می پاشیم .



بعد مایه لوبیا سبز و گوشت ( که اصلا آبدار نیست و آبش قبلا کشیده شده وبه خوردش رفته )


و بعد دوباره باقی برنج ها ساده رو میریزیم و فشار میدیم و کمی روغن داغ میریزیم و درب قابلمه رو گذاشته و با شعله کم به مدت یکساعت و نیم دم میکنیم .
نکته:
ابتدا کمی شعله رو زیاد میکنیم تا جسم ظرف داغ بشه و بعد کم کرده و دمکنی قرار میدیم و تایم میگیریم . وقتی برنج با لبه ظرف لبالب میشه به جای دمکنی از کاغذ فویل استفاده می کنم تا دمکنی ام با سطح برنج تماس پیدا نکنه . و پس از پیچیدن بخار توی ماهیتابه چند تا سوراخ کوچک هم روی فویل تعبیه میکنم که بخار اضافی خارج بشه .

نکته :
همیشه قبل از برگرداندن ته چین توی ظرف - شعله رو از قبل خاموش می کنیم و صبر می کنیم تا کمی خنک بشه .
نکته :
برای قالبی خارج کردن ته چین همیشه ماهیتابه رو با درب اون محکم نگه میداریم و از بالا به پایین چند بار محکم تکان میدیم تا مطمئن بشیم نه چین از کف ظرف جدا شده . اگه خیلی داغ باشه و تازه خاموش کرده باشیم کامل جدا نمیشه .
نکته :
تا کمی سرد نشده برش نمی زنیم .

نکته :
میتونیم کمی از مایه لوبیا پلو نگه داریم برای اونایی که پر ملات تر دوست دارن ! و کمی هم برنج زعفرانی آماده میکنیم برای تزیین روی ته چین .... به هنگام سرو اگه دوست داشتین کمی دارچین و گل سرخ هم می تونین روش بپاشین ...تمام مزه و عطر و طعم این غذا به دارچین وگل سرخ اونه ....

نوش جان


لینک آموزش انواع ته چین و دیگ در تالار گفتمان سفره خونه :

http://forum.sofrehkhune.com/forum100/


لینک آموزش انواع پلو و چلو و ته چین و ته دیگ در پرتال سفره خونه :

http://www.sofrehkhune.ir/foods/288/1/




۸ نظر:

  1. سلام شبنم جون
    ممنونم از شما که توجه داشتی به سوالم
    من هم چندبار خواستم واست نظر بدم نشد
    انشا.. هرجا هستی سلامت و سربلند باشی
    منتظر حضورت در سایت هستیم

    پاسخحذف
  2. سلام شبنم جون.خوب هستید؟
    کم پیدایید،سحر گفت نمی تونید وارد سایت بشید.
    امیدوارم زودتر مشکل ورودتون حل شه.
    ممنون که جواب اون سوال رو داده بودید.خیلی هم مفصل و کامل بود.ممنون.
    مواظب خودتون باشید. تابعد.

    پاسخحذف
  3. سلام شبنم جون

    خيلي كم پيدا شدي نمي دونم چرا نمي توني تو سايت آشپز آنلاين بيايي

    اميدوارم هر جا هستي سلامت باشي

    پاسخحذف
  4. سلام شبنم جون مرسی از وبلاگ خوبیتون خیلی دلم براتون تنگ شده دوستتان دارم مواظب خودتان باشین
    ندا از سایت آشپز آنلاین

    پاسخحذف
  5. به به.... به به

    دستتون درد نکنه شبنم جووون خیلی عااالیه
    عجب ته چین خوشگلی شده.... و حتما خیلی خوشمزه
    کارتون حررررف نداره

    موفق باشین

    پاسخحذف
  6. عرض ادب
    خبری ازتون نیست انگار هنوز موفق نشدین بیاین تو سایت
    دلم حسابی براتون تنگ شده لک زده واسه حرفای قشنگتون
    به قول سحر خوبه که وبلاگ دارین
    وگرنه دلمون خیلی دیگه تنگ میشد
    موفق باشید
    ته چین لوبیاتون هم نمره اش 20

    پاسخحذف
  7. سلام...!!
    به به صفا آوردین ! قدمتون سر چشم ! خوش اومدین ...سفره خونه مون ستاره بارون شد !

    بفرمایین تو ... دم در بده ! چقدر خوشحالم کردین عزیزان !ممنون !

    ممنون از پیامتون .روی ماه همه تون رو میبوسم ...و چشم امید به مرحمت ادمین خانوم دارم !

    سلامت و موفق باشین .

    پاسخحذف
  8. سلام و درود فراوان بر شما
    من تازه با سفره خونه قشنگتون آشنا شدم و واقعا از این همه سلیقه کد بانویی تون لذت بردم این ته چین ها رو که نگید عالی بودن

    امیدوارم همیشه شاد و سلامت باشید

    پاسخحذف