مواد لازم برای 6 الی 8 نفر :
زردآلو( قیسی ) و آلوی خشک ( بخارا یا برغونی ) از هرکدام حدود نصف پیمانه ( میتونی فقط از زردآلو استفاده کنین .این بستگی به دلخواه شما داره . ولی آلو طبع خنک داره و طبیعت دسر رو متعادل میکنه . فرقی هم نمیکنه که آلو شیرین باشه یا نه . چون شکر اضافه می کنین . تازه ملس بشه خوشمزه تره .در ضمن فرقی نمیکنه که بی هسته یا با هسته باشن )
زعفرون دم کرده
روغن و کره کمی ( یا روغن کرمانشاهی )
شکر به میزان دلخواه
خلال پسته و گردو و بادام برای تزیین
این دسر خیلی ساده است و در آذربایجان خیلی طرفدار داره . و در گذشته زمستونها اون رو با کته سرو میکردن ... در واقع به نوعی غذا بوده .. . نه دسر .
طرز تهیه :
آلو و زردآلو رو بشویین و توی کمی کره و روغن تفت بدین .
بعد زعفرون رو اضافه کنین . سپس یک پیمانه آب بریزین و بذارین با شعله کم بپزن واگه نیاز به آب داشت اضافه کنین . حدود 30 دقیقه کافیه برای اینکه که کاملا له نشن . آب موجود باید بخورد زردآلو و آلوها بره .
وقتی آب دسر نصف شد - کمی شکر اضافه کنین و بذارین با شعله کم به روغن بیافته .
ولی موقع سرو نباید بیش از چند قاشق آب داشته باشه . حالا از خلال پسته و بادام و گردو خرد شده برای تزیین استفاده کنین .
از سهیلای گل ممنون که از تبریز برامون این پیام رو داده :
اگه به این قیصاوا ( قیساوا ) بعد از آماده شدن نسبت به موادش یک یا چند تخم مرغ اضافه کنید صبخانه لذیذی رو تهیه کردید .
لینک آموزش انواع دسرهای سنتی در تالار گفتمان سفره خونه :
http://forum.sofrehkhune.com/forum81/
لینک آموزش شیرینی ها درآموزشگاه شیرینی و دسر
در تالار گفتمان سفره خونه :
http://forum.sofrehkhune.com/forum59/
پرتال وانواع شیرینی و دسرسفره خونه :
http://www.sofrehkhune.ir
سلام شبنم جون
پاسخحذفمثل همیشه عالی دستتون درد نکنه ولی حضورتون در سایت کم شده هااااا
میشه لطف کنین دستور زولبیا و بامیه رو هم بفرمایین که ما مجبور نشیم اینجا بریم زولبیا بامیه مونده و گرون بخریم؟ ممنونم