۱۳۸۷ بهمن ۲۱, دوشنبه

ته چین عدس پلو با گوشت چرخ کرده



موادلازم برای 8 نفر :

تخم مرغ دوتا کامل
ماست چکیده ( سفت ) یک پیمانه
زعفرون دم کرده کمی
کشمش پلویی نصف پیمانه
عدس یک پیمانه
برنج 4 پیمانه
گوشت چرخ کرده حدود 800 گرم
پیازداغ
روغن و کره کمی


طرز تهیه :

برنج رو آبکش کنین .کمی زنده تر بردارین . گوشت رو با پیاز تفت بدین وکمی سرخ کنین وبعدش کمی رب گوجه فرنگی و نمک و ادویه و دارچین بزنین و بپزین .
کشمش رو بشورین و با کمی روغن تفت بدین . مراقب باشین کشمش تغییر رنگ نده ...فقط نرم بشه ...

عدس رو که قبلا خیس کرده بودین – بپزین و بدون آب از روی شعله بردارین . مراقب باشین عدس ها تون له نشن ...

نکته :
ته چین رو توی ماهیتابه درست کنین بهتر در میاد .


با ماست و تخم مرغ و روغن و زعفرون مایه ته چین رو آماده کنین و کمی از برنج رو داخل اون بریزین . نمکش رو بچشین .
کمی روغن رو داخل ماهیتابه داغ بریزین و گرم کنین و و مایه ماست وزعفرون و برنج رو توش بریزین و صاف کنین . حالا عدس رو ( بدون آب ) روی لایه اول بریزین و صاف کنین .

حالا یه ردیف برنج ساده آبکش بریزین توی ماهیتابه و صاف کنین و
و برای ردیف و لایه بعد از گوشت چرخ کرده استفاده کنین وبعد از صاف کردن ... نوبت کشمشه و...


بعد دوباره یک لایه برنج ساده ....حالا روش یک تکه فویل آلومینیمی بکشین و بذارین دم بکشه . پس از حدود 10 الی 15 دقیقه که بخار توی ماهیتابه پیچید - گوشه های فویل رو کمی با چنگال سوراخ کنین تا بخار اضافی خارج بشه و برنج خمیر نشه .

نکته :
بسته به اندازه برنج وگنجایش ظرف - حدود 1 ساعت الی یکساعت و نیم با شعله کم زمان نیاز داریم تا کاملا دم بکشه و ته دیگش سرخ بشه .

نکته :
پس از خاموش کردن شعله - برای خارج کردن ته چین از دیگ باید کمی صبر کنین تا خنک بشه و بعد کمی ماهیتابه رو تکون بدین ... اگه خوب سرخ شده باشه خودش ور میاد و توی ظرف قالبی تکون میخوره ... اگر نه ...ته دیگ رو توی کمی آب سرد قرار بدین .

نکته :
بهتره ماهیتابه تون کاملا تفلون و نچسب باشه تا زحمت تون هدر نره و ته چین نچسبه و ته دیگش خراب نشه ... یک ظرف و دیس بزرگ رو روی ماهیتابه قرار بدین و اون رو دمر کنین .

نکته :
آماده باشین که اگر هنوز سفید باشه و خوب سرخ نشه باشه ... دوباره آروم توی ماهیتابه قرار بدین و چند دقیقه دیگه روی شعله بذارین تا سرخ بشه !
پس از سرد شدن برش بدین ... و وسطش رو با برنج زعفرونی و کمی کشمش تزیین کنین ... اگه دوست داشتین خرما هم اضافه کنین ...میتونین خرماها رو بشورین و توی کمی روغن یا کره تفت بدین و در انتها روی غذا استفاده کنین ...


لینک آموزش انواع ته چین و ته دیگ در تالار گفتمان سفره خونه :

http://forum.sofrehkhune.com/forum100/


لینک آموزش انواع ته چین و پلو و دیگ در پرتال سفره خونه :

http://www.sofrehkhune.ir/foods/288/1/

۱ نظر:

  1. سلام خانومی
    ممنون بابت ته چین عدس راستش تو خونه ما اصلا خورش مفهوم نداره
    یه خواهش دیگه هم دارم لطفا در مورد خواص گل محمدی هم مطلب بذارین
    بووووووووووووووووووووووووس

    پاسخحذف