موادلازم برای 8 نفر :
تخم مرغ دوتا کامل
ماست چکیده ( سفت ) یک پیمانه
زعفرون دم کرده کمی
کشمش پلویی نصف پیمانه
عدس یک پیمانه
برنج 4 پیمانه
گوشت چرخ کرده حدود 800 گرم
پیازداغ
روغن و کره کمی
طرز تهیه :
برنج رو آبکش کنین .کمی زنده تر بردارین . گوشت رو با پیاز تفت بدین وکمی سرخ کنین وبعدش کمی رب گوجه فرنگی و نمک و ادویه و دارچین بزنین و بپزین .
کشمش رو بشورین و با کمی روغن تفت بدین . مراقب باشین کشمش تغییر رنگ نده ...فقط نرم بشه ...
عدس رو که قبلا خیس کرده بودین – بپزین و بدون آب از روی شعله بردارین . مراقب باشین عدس ها تون له نشن ...
نکته :
ته چین رو توی ماهیتابه درست کنین بهتر در میاد .
با ماست و تخم مرغ و روغن و زعفرون مایه ته چین رو آماده کنین و کمی از برنج رو داخل اون بریزین . نمکش رو بچشین .
کمی روغن رو داخل ماهیتابه داغ بریزین و گرم کنین و و مایه ماست وزعفرون و برنج رو توش بریزین و صاف کنین . حالا عدس رو ( بدون آب ) روی لایه اول بریزین و صاف کنین .
و برای ردیف و لایه بعد از گوشت چرخ کرده استفاده کنین وبعد از صاف کردن ... نوبت کشمشه و...
نکته :
بسته به اندازه برنج وگنجایش ظرف - حدود 1 ساعت الی یکساعت و نیم با شعله کم زمان نیاز داریم تا کاملا دم بکشه و ته دیگش سرخ بشه .
نکته :
پس از خاموش کردن شعله - برای خارج کردن ته چین از دیگ باید کمی صبر کنین تا خنک بشه و بعد کمی ماهیتابه رو تکون بدین ... اگه خوب سرخ شده باشه خودش ور میاد و توی ظرف قالبی تکون میخوره ... اگر نه ...ته دیگ رو توی کمی آب سرد قرار بدین .
بسته به اندازه برنج وگنجایش ظرف - حدود 1 ساعت الی یکساعت و نیم با شعله کم زمان نیاز داریم تا کاملا دم بکشه و ته دیگش سرخ بشه .
نکته :
پس از خاموش کردن شعله - برای خارج کردن ته چین از دیگ باید کمی صبر کنین تا خنک بشه و بعد کمی ماهیتابه رو تکون بدین ... اگه خوب سرخ شده باشه خودش ور میاد و توی ظرف قالبی تکون میخوره ... اگر نه ...ته دیگ رو توی کمی آب سرد قرار بدین .
نکته :
بهتره ماهیتابه تون کاملا تفلون و نچسب باشه تا زحمت تون هدر نره و ته چین نچسبه و ته دیگش خراب نشه ... یک ظرف و دیس بزرگ رو روی ماهیتابه قرار بدین و اون رو دمر کنین .
نکته :
آماده باشین که اگر هنوز سفید باشه و خوب سرخ نشه باشه ... دوباره آروم توی ماهیتابه قرار بدین و چند دقیقه دیگه روی شعله بذارین تا سرخ بشه !
پس از سرد شدن برش بدین ... و وسطش رو با برنج زعفرونی و کمی کشمش تزیین کنین ... اگه دوست داشتین خرما هم اضافه کنین ...میتونین خرماها رو بشورین و توی کمی روغن یا کره تفت بدین و در انتها روی غذا استفاده کنین ...
لینک آموزش انواع ته چین و پلو و دیگ در پرتال سفره خونه :
سلام خانومی
پاسخحذفممنون بابت ته چین عدس راستش تو خونه ما اصلا خورش مفهوم نداره
یه خواهش دیگه هم دارم لطفا در مورد خواص گل محمدی هم مطلب بذارین
بووووووووووووووووووووووووس