۱۳۸۷ بهمن ۱۹, شنبه

خواص درمانی انواع عرقیات ( 6 )



داروخانه شفابخش طبیعت
دیدن زیبایی این گیاهان روح آدم رو با نشاط میکنه و بیماری رو شفا میده ... چه برسه به نوشیدن عرقیات و خوردن گل و گیاه شون ... !

عرق خارخاسک : Tribulus terrestris

طبیعت گرم و خشک
درمان سنگ کلیه . التهاب مجاری ادرار و سختی و سوزش ادرار و کاهش کلسترول خون .
روزی 3 فنجان صبح و عصر یا ناشتا میل شود .

عرق تره : طبیعت گرم
مفید جهت رفع بواسیر - تقویت نیروی جسمی و ضد نفخ معده و روده .
یک فنجان قبل از غذا میل شود .


عرق چهل گیاه : طبیعت گرم
رفع انواع سوء هاضمه و دل پیچه و نفخ و دل درد های حاصل از پرخوری – کمک به هضم غذا و تقویت معده .
یک فنجان قبل از غذا میل شود . در واقع عرق چهل گیاه با هم ترکیب شده ...


عرق کاسنی : chicoree

طبیعت سرد
تقویت کننده پوست و معده – تصفیه خون – موثر جهت مداوای یرقان و کلسترول خون و التهاب کیسه صفرا.
روزی تا دو فنجان میل شود .



عرق کاکوتی : طبیعت گرم
ضد نفخ و دل درد , تقویت معده – اشتها آور – رفع سوء هاضمه – ضد میکروب .
بعد از غذا 1 فنجان در روز میل شود .

عرق کامی وی ( ترکیب عرق زیره سبز - عرق زیره سیاه - عرق ترنجبین ) : طبیعت گرم

موثر برای دردهای نفخی و قولنج های حاصل از بلع هوا در کودکان – ضد نفخ و دل پیچه اطفال .

از یک تا 4 قاشق چایخوری در اطفال از 1 تا 24 ماهگی مصرف شود . در بزرگسالان یک فنجان در روز میل شود .

نور، گرما، رطوبت دشمن عرقيات

بعضي عرقيات معطر مثل گلاب، هل و... اگر در مقابل نور خورشيد باشند، عطر خود را از دست مي‌دهند؛ پس بهتر است اين نوع عرقيات را پشت پنجره آفتابگير قرار ندهيد.

عرقيات به علت تبخير شدن آبشان هنگام جوشاندن و غليظ بودنشان، فسادناپذيرند اما تاريخ مصرف بعضي از آنها 3 ساله و بعضي ديگر يك‌ساله است و اين يعني بعد از گذشت تاريخ مصرف، خاصيت‌شان از بين مي‌رود، نه اينكه خراب شوند.

مكان گرم و مرطوب، زودتر خاصيت انواع عرقيات را از بين مي‌برد بنابراين آشپزخانه به دليل داشتن فضاي گرم و مرطوب مكان مناسبي براي نگه داشتن آنها نيست.

معمولا خاصيت عرقيات گياهاني كه طبيعت گرم يا مايل به گرم دارند، زودتر از بين مي‌رود و معمولا تاريخ مصرف آنها يك ساله است. نگهداري عرقيات در كمد اتاق‌هاي خواب، انباري و حياط خلوت – كه فضايي خشك و خنك دارند – مناسب است؛ در ضمن مي‌توان آنها را در يخچال هم نگه داشت.

بعضي انواع عرقيات طعم فوق‌العاده تلخي دارند و خوردن آنها – به‌ويژه براي كودكان – سخت است. اين نوع عرقيات (مثل كاسني، نعنا، بيد و ...) را مي‌توان با نبات، عسل يا كمي‌ آب ميوه مخلوط كرد و خورد. خوردن اين عرقيات همراه نبات، عسل يا آبميوه نه تنها خاصيت آنها را كم نمي‌كند بلكه افزايش مي‌دهد.


اگر خواهان خريد عرقياتي هستيد كه به روش سنتي تهيه مي‌شود، حتما از عطاري‌هاي معتبر و قابل اعتماد خريد كنيد تا به شما جنس تقلبي يا عرق فوق‌العاده رقيق بي‌خاصيت قالب نكنند.

در موقع خريد عرقيات صنعتي، به نام كارخانه، شماره ثبت و تاريخ مصرف آن دقت فرماييد. در ضمن نام چند كارخانه معروف توليد‌كننده عرقيات گياهي :: 1

- آوند (شيراز) 2- ترگل (كرج) 3- بهاران (يزد) 4- ربيع، بان (كاشان) 5- شفا (سنندج) 6- نادر و گلچکان زماني (مشهد) و...

داروهاي شيرين

تهيه اين شربت‌ها بسيار ساده است. يك دوم از پارچ يا ليوان را از عرق پر كرده و بقيه را آب و شكر اضافه كنيد. شربت شما حاضر است. اگر مايل باشيد، مي‌توانيد خاكشير يا تخم شربتي را با هر يك از اين عرقيات ميل كنيد.

از : همشهری آنلاین

سرکه سیب

خيلي‌ها كه به دنبال رژيم‌هاي لاغري هستند معتقدند سركه سيب به سوزاندن چربي‌ها در بدن كمك مي‌كند.

به گفته پزشكان سركه ‎‎‎سيب‎‎ عصاره طبيعي‎ سيب است‎ كه مواد سمي‎ و زايد بدن‎ را از بين‎ مي‌برد.

برخي از متخصصان معتقدند مصرف سركه سيب به همراه آب گوجه‌فرنگي يا هويج خواص آن را افزايش مي‌دهد.

سركه‎ سيب ‎موجب كاهش‎ زگيل‎ و خال‌هاي‎ پوستـي‎مي‌شود و از سويي ديگر در رفع ‎ ترك‎‌هاي‎ پاشنه‎ پا و دست موثر است.

همچنين‎توصيه مي‌شود كه براي درمان‎ خارش‎ پوست‎ سر، خشكي‎ مـوهـا و شوره‎ سر نيز از سركه سيب استفاده شود.‎

هرچند سركه‎‎ سيب‎ خاصيت اسيدي دارد اما موجب تقويت‎ دستگاه گوارش‎‎ وكاهـش ناراحتي‎‎كليه‎‎ و مثانه مي شود.

حتي نوشيدن سركه سيب براي‎‎‎ رفع‎ سنگ صفرا، بـهبـود آرتـروز و جلوگيري‎‎ از خونريزي بينـي‎ توصيه مي‌شود.

سركه سيب‎ طبـيعـي‎‎ يـكـي از بهترين‎‎‎ عوامل‎ سالم‎ و شاداب‎ نگهداشتن بدن است و بهتر است به همراه آب و مقداري عسل مصرف شود.

سرکه سیب چاشنی خوبی برای انواع سالادها از جمله سالاد الویه وسالاد های پاستایی است و از آبلیمو بهتره .

برای تهیه ماکارونی و پاستا و لازانیا داخل آبی که اینها رو میجوشانید از کمی سرکه سیب استفاده کنین . کیفیت ماکارونی طبخ شده بهتر میشه .

سرکه سیب، بعنوان ماده ای بر علیه عفونت و حتی پوکی استخوان و نیز برای هضم بهتر موادغذایی موثر است. سرکه سیب از بروز سرطان پیشگیری هم می کند .سرکه سیب علاوه بر بتاکاروتن ، ماده دیگری نیز دارد که از سرطان جلوگیری می کند . نام این ماده پکتین است. پکتین یک نوع فیبر غذایی است. مطالعات نشان داده که دریافت زیاد فیبر از بروز سرطان و به خصوص سرطان روده جلوگیری می کند، زیرا فیبرها با مواد سرطان زا در روده ترکیب می شوند و باعث دفع سریع تر آنها از بدن می شوند.

سایر فواید سرکه سیب به شرح زیر است:


1- سرکه سیب دارای خاصیت آنتی بیوتیکی و ضدعفونی کننده است. ضد باکتری و ضد قارچ است و باعث ارتقاء عمل سیستم ایمنی بدن در مقابله با عوامل بیماری زا می شود.
2- مقدار پتاسیم بدن را تنظیم می کند، در نتیجه به حفظ تعادل اسیدی- بازی خون کمک می کند.
3- برای تصلب شرائین مفید است، زیرا هنگام مستحکم شدن استخوان ها، توده کلسیمی موجود در مفاصل را تجزیه می کند.
4- برای درمان مسمومیت غذایی و ناراحتی های گوارشی مفید است.
5- عفونت ادراری را بهبود می بخشد.
6- فشار خون بالا را کاهش می دهد.
7- در افرادی که داروهای دیورتیک ( ادرارآور ) مصرف می کنند، مصرف سرکه سیب، باعث جایگزین شدن و جبران پتاسیم از دست رفته می شود. برای این منظور دو قاشق مرباخوری سرکه سیب را با مقداری آب مصرف کنید.

اطلاعات بیشتر در لینک تالار سفره خونه :

http://forum.sofrehkhune.com/

۱ نظر:

  1. شبنم جون سلام
    خانومی من خودم پیشنهاد دادم ادرس وبلاگ رو توی هر عکس بذارین الان هم نمی گم بردارین می گم انتهایی ترین قسمت هر عکس بذارین تا تصاویر غذا قشنگ و واضح دیده بشه
    ممنون

    پاسخحذف