۱۳۸۷ دی ۲۷, جمعه

سمبوسه


سمبوسه یا دست پیچ نان لواش با سس مخصوص ( نوعی غذای جنوبی)


مواد لازم برای 4 نفر : ( حدودا 12 عدد سمبوسه )
سیب زمینی 1 عدد متوسط
پیازچه و جعفری و گشنیز 100 گرم
گوشت چرخ کرده 250 گرم
یک عدد پیاز بزرگ
یک قاشق سر پر غذا خوری رب گوجه فرنگی
نان لواش تازه و نرم 6 عدد ( با هر لواش دوتا سمبوسه )
ادویه و زرد چوبه و نمک به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن گوشت و سیب زمینی و دست پیچ ها



( در نوع سنتی داخل نان را فقط با گشنیز خرد شده و سیب زمینی پر میکنند . در صورت تمایل و بسته به ذائقه یا سلیقه افراد میتوان برای داخل این دست پیچ از تخم مرغ آب پز و رنده شده یا خرد شده و هویج رنده شده و قارچ تفت داده شده و مغز گردو و از فلفل دلمه سبز و قرمز و نارنجی و زرشک هم استفاده کرد . میتوان به جای گوشت چرخ کرده با کالباس و یا سوسیس خرد شده و تفت داده شده و پنیر پیتزا داخل نان را پر نمود .


طرز تهیه :
سیب زمینی ها را مکعبی کوچک خرد کرده و سرخ کنید .گوشت را با نمک و ادویه و زرد چوبه و پیاز رنده شده مخلوط کرده و در روغن سرخ کرده و تفت دهید و کمی رب گوجه اضافه کنید وقتی پخت از روی شعله گاز بردارید . سبزیجات پاک کرده و شسته و ریز خرد شده را با گوشت و سیب زمینی سرخ شده مخلوط کنید و نمک و فلفل آنرا بچشید .لواش ها باید نرم باشند تا پاره و تکه تکه نشوند .اگر نان لواش شما ماشینی باشد بهتر است .گوشه خمیری و ضخیم لواش ها را با چاقو بگیرید و آن ها را بصورت مستطیل های دراز و باریک (حدود 10سانت در 25 سانت یا به دلخواه کمی کوچکتر یا بزرگتر ) در آورید .(پایین کامل شرح داده شده )

مواد برای سس : نصف فنجان گشنیز ریز خرد شده سس آماده گوجه فرنگی یک فنجان یا یک لیوان پوره گوجه فرنگی سیر 2 حبه رنده شده سرکه 4/1 فنجان یا تمرهندی تازه ( قهوه ای روشن ) 4/1 بسته را در یک لیوان آب حل کرده و صاف کنید .در صورت تمایل برای معطر کردن سس مقدار کمی زیره و پودر یا عرق آویشن و کمی پودر تخم گشتیز میتوانید به آن اضافه نمایید .کمی نمک و فلفل اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید به طوریکه از سس گوجه فرنگی کمی رقیق تر باشد . میتوانید از سس ها و دیپ های دلخواه خود استفاده کنید .


سس کچاپ - سس هزار جزیره - سس خردل - سس تمبر هندی ( مخلوط عصاره تمبرهندی و کچاپ و ادویه )

طرز تهیه و پیچیدن نانهای سمبوسه :

برای پرکردن 25 عدد سمبوسه 5 عدد سیب زمینی متوسط و 4 عدد سوسیس و یکعدد پیازدرشت و کمی گشنیز و مقداری ادویه و حدود نان لواش 14 تا لازمه .( گاهی ممکنه نان خشک بشه و یا تکه تکه بشه پس دقت کنین که قبلا چند تا نان بیشتر تهیه کنین )
برای تهیه سمبوسه نیاز به نان لواش دارین . از هر نان لواش با این اندازه دوتا سمبوسه و اگه اندازه اش کوچکتر باشه 4 تا سمبوسه میشه درست کرد .میتونین این غذا رو با سوپ سرو کنین یا توی مهمونی های شام همراه با این غذا میز تون رو تزیین کنین.

نکته : نان تازه رو از یکروز قبل بخرین و نرم نگهدارین .

همون موقع خرید نان رو به سرعت توی نایلون بپیچید که هوا نخوره و بعد این نان رو یکروز در دیگ نان ( یا نایلون ) نگهدارین تا نرم و کمی بیات بشه و قیف های سمبوسه موقع پیچیدن پاره نشن ... درحین کار هم نان رو کامل بیرون نیارین .


طرز تهیه قیف نان :
گوشه های نان رو بگیرین . نان رو از درازا یا کارد نصف کنین و نصف دیگه رو مجددا داخل دیگ یا نایلون بذارین چون زود هوا میخوره و خشک میشه و قیف سمبوسه پاره میشه و مواد از داخلش بیرون میریزه . نان رو یکی یکی از دیگ یا نایلون بیرون در بیارین و سمبوسه ها رو هم یکی یکی درست کنین - تا زمان سرخ کردن توی سینی که نایلون کشیدین نگهداری کنین .






مواد رو داخل قیف پر کنین . خیلی پر نکنین که فشار بیاره و باز بشه ...


همه مواد رو باهم اول تفت بدین و ادویه و نمک بزنین و بعد داخل هر قیف یک الی دو قاشق شاید هم سه قاشق پر کنین .میزان اون بستگی به اندازه قیف ها داره ) ولی من فلفل دلمه قرمز و سوسیس هم اضافه میکنم .
میتونین از قارچ و کالباس و یا مرغ و گوشت چرخ کرده و .... هرچیز دیگه ای دوست دارین توش رو پر کنین .
برای پرکردن 25 تقریبا عدد سمبوسه : 5 تا سیب زمینی متوسط و 4 عدد سوسیس و یکعدد پیازدرشت و کمی گشنیز و مقداری ادویه لازمه .هر طرف قیف دولایه نان داره

این " در " ذوذنقه ای ( که آبی رنگ شده ) شکل بین دو لایه نان قرار میگیره و موقع سرخ شدن طوری کیپ میشه که دیگه باز نمیشه . موقع سرخ کردن اول این قسمت رو توی روغن داغ قرار بدین .



اندازه سمبوسه بستگی داره به عرض نان شما ....اگر عرض نان کم و باریک تر باشه مثلث کوچکتر و اندازه سمبوسه کوچکتره ....



توی یک شیرجوش روغن زیادی بریزین و دوتا دوتا قرار بدین و سرخ کنین . خیلی سریع سرخ میشن و نان ها تغییر رنگ میدن ...... شعله رو کم کنین و تا زیاد سرخ نشدن از داخل روغن بیرون بیارین و کج کنین تا از سوراخهاش روغن اضافی بیرون بره و بعد روی حوله کاغذی بذارین تا روغنش گرفته بشه و داخل ظرفی دردارتوی یخچال نگهدارین . تا سه روزسالم میمونه و بعد میتونین یا توی فر گرم کنین یا چند ساعت قبل از سرو بیرون یخچال نگهدارین تا به دمای اتاق برسه و نیازی به گرم کردن نباشه .... سرد هم سرو میشه .

سمبوسه با انواع " دیپ " یا سس مصرف میشه . البته خالی هم خوشمزه است ......


نکته :
کافیه که سیب زمینی ها فقط تفت داده بشن ...چون پیاز و سیب زمینی و سوسیس که در حین تفت دادن زود می پزن ....و بعد هم که داخل روغن داغ میرن ..... ( اگه زیاد بپزین ...اونوقت سیب زمینی ها له میشن ...! )
نکته :
مبادا نان ها رو بذارین بیرون و همه رو برش بزنین و بعد مثلث درست کنین !.....نون ها خشک میشن و تکه پاره میشن .... یکی یکی لواشها از نایلون میاد بیرون و نصفش بیرون میمونه و نصفش میره باز تو نایلون برای مثلث بعدی ..... اول این نصفه رو مستطیل کنین و بعد ازش یک مثلث قیف بسازین و توش رو از مواد پر کنین و توی سینی نایلون کشیده بذارین و بعد برین سراغ بعدی .....


لینک آموزش انواع دیپ و سس و چاشنی در تالار سفره خونه :

http://forum.sofrehkhune.com/forum112/


لینک آشپزی در تالارهای گفتمان سفره خونه :

http://forum.sofrehkhune.com/forum379/


پرتال سفره خونه :

http://www.sofrehkhune.ir/


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر