۱۳۸۷ بهمن ۱, سه‌شنبه

خواص درمانی انواع عرقیات 2







عرق اترج : طبیعت گرم ( نوعی ترنج یا بالنگ از تیره مرکبات )

موثر جهت درمان اسهال و استفراغ – نفخ و دل درد دل پیچه – تقویت قلب و معده و کبد و روده – لطیف کردن پوست – 2 فنجان در روز میل نمایید.

عرق اسطوخودوس : طبیعت گرم ( لاواندر)

مقوی سیستم عصبی – درمان خستگی عصبی – حالات هیجانی و سر درد – ضد اسپاسم – آرام بخش – قبل از غذا یک فنجان در روز میل نمایید .


عرق بابونه :camomille

طبیعت گرم ( گل )

ضد التهاب و اسپاسم – رفع افسردگی – تقویت اعصاب و قوای جسمی و تقویت معده 2 الی 3 فنجان در روز میل نمایید .



بادرنجبویه یا برگ لیمو ( لمون بالم Lemon Balm )


عرق بادرنجبویه : طبیعت گرم ( از تیره ریحان )

آرام بخش – نشاط آور – رفع افسردگی روحی و تقویت حواس 5 گانه – افزایش فشار خون و درمان ناراحتی معده ناشی از اضطراب و نگرانی – 2 فنجان در روز میل نمایید . برگ بادرنجبویه بوی عطر لیمو رو داره .

***اصول طب قديم

1ـ اجزاء تشكيل دهنده جهان در تحت نظم آهنگ خاصي هستند و قوانين مشخص و ثابتي بر آنها حكم‏فرما مي‏باشد.
2ـ جهان دريك مجموعه واحد و محدود و منظم قرار دارد.

3ـ يك جسم هر قدر كه به مبدأ توليد وجود خود (مبدأ نور) نزديك گردد داراي حرارت بيشتري خواهد شد و اين حرارت از حركت به وجود آمده و مبدأ وجود جسم حركت مي‏باشد.
دراثر حرارت به دليل ايجاد انبساط و گستردگي و در نتيجه يك جسم هر چقدر به مبدأ نزديك ‏تر باشد منبسط ‏تر و گرم‏ تر خواهد بود و بالعكس .

4ـ عالم دنيا (عالم زمين) پايين‏ترين مرتبه وجود مي‏باشد كه سردترين و خشك‏ترين مي‏باشد و دراين عالم اجسام قابل تجزيه و تكثير مي‏باشند.
5- اساس ساختمان جهان بر اساس چهار صفت می باشد که این صفات چهارگانه دو به دو متضاد يكديگرند: الف) حرارت ب) برودت ج) رطوبت د) يبوست
6ـ ازمخلوط دوبه دو صفات چهارگانه طبايع اجسام و عناصر به وجود مي‏آيد كه بدين قراراست: الف ) سرد و خشك ب) سرد و تر ج) گرم وتر د) گرم وخشك
7- موجودات از لحاظ شباهت ظاهري به طريق زير دسته‏بندي مي‏گردد:
جامدات كه نماينده آنها زمين (خاك) است. مايعات كه نماينده آنها آب است. گاز يا بخارات كه نماينده آنها هوا است. نيروها كه نماينده آنها آتش و نور است.

ابر نیروی واحد که بر اساس آخرین تحقیقات دانشمندان فیزیک به نیروهای کوچکتر هوشمندی مانند نیروی جاذبه و الکترو مغناطیس و دیگر نیروها تقسیم میشوند بر اساس قانون تبدیل انرژی به ماده و طی این فرایند این چهار عنصر در طبیعت و همچنین در بدن انسان تولید میگردند .


ابر نیروی واحد(نیروی هوشمند کل یا عقل کل)={آب و باد و خاک و آتش)که این عناصر در بدن تولید بلغم خون صفرا و سودا می کنند)


خاک: جسمی است ساده و دارای سنگینی مطلق که در مرکز سایر عناصر قرارگرفته است. این جسم ثابت و ساکن است اما به لحاظ سرشت طبیعی خود، به سوی مرکز خویش گرایش دارد.آب: جسمی است ساده و روان و دارای سنگینی زیاد. موضع طبیعی آن طوری است که خاک را در بر می گیرد و همواره به سوی مرکز آن در حرکت است.هوا: جسمی است ساده و دارای سبکی زیاد. بالاتر از آب و پائین تر از آتش واقع است و همواره به هر سوی در حرکت است.آتش: جسمی است ساده و روشن ودارای سبکی مطلق. بالاترازهمه عناصردیگرقراردارد و همواره در جهت عکس مرکز خود حرکت می کند.بر اساس وزن می توان گفت که آتش سبک مطلق، هوا سبک زیاد، آب سنگین زیاد وخاک سنگین مطلق است.8- درسلسله موجودات هرچه از طرف جامدات به طرف گاز و نور پيش برويم هم وزن ملكولي وهم درجه تكاشف آنها كمتر مي‏گردد.جامدات وخاك، فشرده‏ترين، كثيف‏ترين و پايين‏ترين موجودات و آتش ونورگسترده‏ترين، لطيف‏ترين و عالي‏ترين موجودات هستند.

ازلحاظ خواص اشياء فوق با توجه به خاصيت طبايع مي‏توان گفت:
« آتش » داراي صفت گرمي و خشكي مي‏باشند. « هوا » داراي صفت گرمي و تري مي‏باشد.« آب » داراي صفت سردي و تري مي‏باشد.« خاك » داراي صفت سردي و خشكي مي‏باشد.


9- مقصود از اركان همان عناصر چهارگانه مي‏باشد یعنی آتش، هوا، آب و خاك
10- مقصود از اخلاط كه جمع خلط است، جسم ‏تر و سيالي است كه از استحاله و دگرگوني خوراك‏ها در بدن انسان به وجود مي‏آيد و در بدن در گردش مي‏باشد به آن صفرا يا زرداب و دم يا خون و بلغم يا خون سفيد و سودا يا زردآب سوخته نامند.
فلاسفه و پزشکان طب قدیم معتقدند که چون بشر از مایع نطفه دار بوجود آمده است، به همین علت عصاره ها و طبایع، عناصر اصلی تشکیل دهنده بدن هستند.
یعنی اینکه تن موجودات زنده و از جمله انسان نیز از چهار عنصر که به اخلاط چهارگانه معروفند تشکیل شده است.
بقراط و پزشکان پس از او که پیرو مکتب وی بوده اند، هم فیزیولوژی کلی خود را بر اساس نظریه اخلاط چهار گانه استوار کرده اند. آنان معتقد بوده اند که بدن آدمی و جانداران دیگر مشتمل بر مایعات مختلفی است که زندگی بدان وابسته است و در زندگی اهمیت فراوان دارند.
به عقیده جرجانی خلط رطوبتی است که درون بدن مردم روان و جایگاه طبیعی آن رگها و اندام هایی است که میان تهی باشد مانند معده، جگر، طحال و کیسه صفرا و این خلط از غذا ناشی می شود.


11- اخلاط چهارگانه عبارتند از:


الف) سودا:
ماده ای است سیاه رنگ که در جگر تولید می شود و جایگاه اصلی آن طحال است.
طبع آن مانند خاک سرد و خشک و مزه آن گس متمایل به تلخی است.
سودا طبیعی همان رسوباتی است که در خون ایجاد می گردد و تیرگی خون از آن است. مزه آن بین شیرین و گس و متمایل به تلخ است.
سودای طبیعی بعد از تراوش از جگر دو قسمت می شود، قسمتی که همراه خون است وجود آن باعث در خون باعث نیرومندی و استحکام آن می شود و نیز سبب تغذیه استخوان ها می شود
قسمت دیگر سودای طبیعی از خون خارج می شود و به طحال می رود و سبب تقویت دهانه معده می شود و نیز دهانه معده را بوسیله ترشی خود تحریک می کند و سبب آگاهی انسان از گرسنگی و تحریک اشتها می شود.
ب) بلغم:
مایعی است که در معده تولید می شود و در بدن جایگاه خاصی ندارد و در تمام سطح بدن همراه با خون در جریان است. بلغم طبیعی در روند طبیعی خویش به خون تبدیل می شود. در واقع بلغم خون خامی است که در صورت پخته شدن به خون تبدیل میشود.مزه این نوع بلغم شیرین است و طبع آن سرد و تر است.
وجود بلغم برای اندامهای بلغمی مانند مغز و اندام های پر حرکت مانند مفاصل ضروری است زیرا وقتی اندام های بدن از جذب مواد غذائی محروم می گردند، به وسیله حرارتی که بلغم ایجاد می کند نیرو می گیرند.
ج) خون
خون مایعی است سرخ رنگ، گرم و مرطوب و جایگاه آن در کبد است و از طریق رگها در سطح بدن پخش می شود و عامل رسیدن غذا به اندام ها است.از این نظر خون برترین و مفیدترین اخلاط در بدن است.
خون طبیعی خونی است سرخ رنگ، بسیار شیرین، دارای طبیعتی گرم و تر و عاری از بوی بد. خونی که از جگر خارج می شود و به قلب برده می شود بدلیل آنکه حامل مواد غذائی و سودا و صفرا و بلغم است، غلظتش زیاد است. این خون در فاصله جگر تا قلب، آب اضافی و مقداری از سودا و صفرا و بلغم خویش را از دست داده و سرختر و روشن تر و روانتر از خون قبل می شود.
د) صفرا:
مایعی زرد رنگ، تلخ و دارای طبع گرم و خشک است. این خلط درجگر تولید میشود و جایگاه آن در کیسه صفرا است. صفرای طبیعی که همان کف خون است، رنگش مانند خون سرخ است.
صفرا مانند خون برای اندام های بدن لازم و ضروری است. صفرا به خون لطافت می بخشد و عبور آن را از مویرگها و مجاری باریک امکان پذیر میسازد. همچنین شش اندامی است که نیازش به صفرا بیش از اندام های دیگر است زیرا صفرای طبیعی خون، کمک کننده خوبی در عمل دم و بازدم است. صفرا سبب شستن روده ها از بلغم می شود(ضد بلغم) و نیز باعث تحریک ماهیچه های مقعد در انتهای دستگاه گوارش می شود و در نتیجه سبب احساس رفع قضای حاجت به انسان دست می دهد.

اطلاعات تکمیلی در تالار های گفتمان سایت سفره خونه :

۱ نظر:

  1. سلام
    خسته نباشید بهتون تبریک میگم وبلاگ پر بار و زیبائیه
    موفق باشید

    پاسخحذف