۱۳۸۷ بهمن ۱, سه‌شنبه

عدسی



عدسی با رب گوجه فرنگی

عصرانه و صبحانه ای مناسب و مقوی
مواد لازم برای تهیه عدسی :
دو ليوان عدس
روغن 2 قاشق غذاخوري
نمك و فلفل
پياز متوسط يكعدد براي پياز داغ
رب گوجه فرنگي 2 الي 3 قاشق غذاخوري
طرز تهیه :
عدس را از دو روز قبل خيس كنيد و آب آنرا عوض كنيد . با اينكار شايد ؟ مقداري از املاح بيرون ريخته شود ولي ديگر دل درد نخواهيد گرفت و رنگ آنهم پس از پخت تيره نميشود . عدس ها را با روغن و آب ( يا آب مرغ يا گوشت اگر از قبل آماده داريد ) بپزيد . پس از پخت كامل عدس ها - پياز داغ و رب گوجه و نمك و فلفل ( و كمي در صورت تمايل ادويه گرام ماسالا يا هر نوع ادويه كه مي پسنديد ) اضافه كنيد . قوام عدسي را خيلي شل و خيلي سفت نكنيد . میتونین با پیازداغ و گلپر تزیین کنین .

میتونین ضمنا با ليمو ترش يا كمي سركه و روغن زيتون سرو كنيد .با بسيار كمي پودر گلپر خوشمزه و هضم اون آسونتر ميشه..


عدسي با شير و كره

عصرانه و صبحانه ای مناسب و مقوی

ميتوانيد پس از پخت كامل عدس ها داخل آن 2 ليوان شير ( يا كمي خامه ) بريزيد و كمي بجوشانيد تا خيلي شل نباشد و جا بيافتد و در انتها كمي كره به آن اضافه كنيد . اين نوع عدسي سفيد براي صبحانه ايده آل است .

( اين عدسي براي صبحانه در هتل داريوش كيش سرو ميشود و بسيار خوشمزه است .)


داشتن حبوبات آماده به طبخ و سریع التحضیر

علاوه بر نگهداری حبوبات خشک – به اندازه 2 بار مصرف مورد نیازحبوبات را میتوان پاک کرد و یکی دو روز خیس کرد و آبکش کرده و بسته بندی کرده و در فریزر نگهداشت. با اینکار هر وقت اراده کنین عدسی و یا آش جا افتاده و خوشمزه ای در طی مدت یکساعت یا کمی بیشتر آماده میشود .... چون طولانی ترین مدت طبخ مربوط به حبوباته .

نكات تغذیه ای در مورد عدس و طرز تهیه آن عدس چیست؟

عدس پسرعموی لوبیا وهردو از خانواده حبوبات هستند . حبوبات، دانه هایی هستند كه درون یك پوسته محافظ رشد می كنند. عدس شبیه به یك ذره بین یا عدسی است. پوسته بیرونی دانه، خال خال و رنگارنگ است و طیف رنگ آن، قهوه ای مایل به قرمز، قهوه های مایل به خاكستری و سبز می باشد. لایه درونی آن( لپه)، قرمز یا زرد می باشد. طرز تهیه و پخت عدس: تهیه و پخت آن ساده وآسان است و به راحتی از پوسته بیرونی خود جدا می شود. برای پخت، بایدعدس را بعد از جدا كردن از پوسته خارجی بشوئید و به مدت 20-15 دقیقه بجوشانید .

عدس احتیاج به خیس كردن ندارد؛ همچنین موقع پخت، نمك اضافه نكنید زیرا باعث سفت شدن آن می شود. نگهداری عدس نیز راحت است ؛ می توان در یك محل خشك و خنك برای مدت زیادی آن را نگه داشت. ولی بعد از یك مدت طولانی، رنگش به مقدار جزئی از بین می رود ولی مزه آن تغییر چندانی نمی كند.

نكات تغذیه ای

عدس دارای مواد مغذی، فیبر، كربوهیدرات های پیچیده و اسید فولیك است. همچنین كم چربی، كم كالری، بدون كلسترول و به همان نسبت ارزان قیمت می باشد. ما به ترتیب زیر مواد مغذی موجود درعدس را برایتان بیان می كنیم : 1- اسید فولیك : یكی از مهمترین مواد مغذی موجود درعدس است. اداره بهداشت و سلامتی آمریكا توصیه می كند تمام خانم هایی كه نزدیك به زایمانشان است، باید روزانه 400 میلی گرم اسید فولیك دریافت كنند ولی بیشتر افراد این كار را انجام نمی دهند.یك لیوان عدس پخته ، 90 درصد مقدار مورد نیاز اسید فولیك را در روز را تأمین می كند و بیشتر از هر غذای غنی نشده دیگری، اسید فولیك را برای بدن فراهم می كند. 2- آهن: منبع خوبی از آهن است. خصوصاً برای خانم ها كه نیاز آهن بدنشان بیشتر است.

مصرف عدس به همراه منابع غذایی ویتامینC، باعث جذب بهتر و مؤثرتر آهن در بدن می شود.

منابع ویتامینC شامل : گوجه فرنگی ، فلفل سبز، كلم بروكلی ، مركبات یا آبمیوه ها است .

3- پروتئین: از لحاظ پروتئینی غنی است ، فقط اسید آمینه متیونین درآن كم است . مصرف غلات، تخم مرغ، آجیل و دانه های خوراكی دیگر، گوشت و لبنیات به همراه آن، یك پروتئین كامل وغنی را تشكیل می دهد. 4- فیبرهای محلول: عدس دارای فیبرهای محلول است كه این فیبرها مانند یك جاروی زبر، دستگاه گوارش را تمیز می كنند. این نوع فیبر گلوكز( قند) و كلسترول سرم را كاهش می دهد. همچنین نیاز به انسولین را در افراد دیابتی كم می كند. مواد غذایی حاوی فیبر ؛ محلول شامل سبزیجات، جوی دوسر، جو و سبوس جو، میوه ها و انواع لوبیا می باشد.

منبع: http://www.pea-lentil.com/ كارشناس تغذیه تبیان http://www.tebyan.net/Social/Nutrition/FoodProperties/Grains_Lentils/2003/9/7/3408.html.

**** ضمنا - بهترین و خوشمزه ترین چاشنی برای عدسی کمی سرکه و گلپر و روغن زیتون است که از نفخ و دل درد هم جلوگیری میکند .. . و هضم آنرا هم آسان مینماید . امتحان کنید !


لینک انواع غذاهای مدرن و سنتی در تالارهای سفره خونه :

http://forum.sofrehkhune.com/forum379/

لینک انواع غذاهای مدرن و سنتی در پرتال سفره خونه :

http://www.sofrehkhune.ir/foods/293/1


۳ نظر:

  1. ببین چه خبره !!!!
    کارتون خیلی درسته استااااد
    خسته نباشید
    قلمتون سبزو دلتون شاد
    موفق باشید

    پاسخحذف
  2. به به.....به به

    دستتون درد نکنه عااااالیه

    خسته نباشین

    پاسخحذف
  3. سلام نیما و سحر عزیز

    ممنون از ابراز لطف و محبت تون ...

    پاسخحذف