مواد لازم :
برنج 4 پیمانه
باقلا 2 پیمانه ( قبلا باقلای زرد رو یکی دوساعت زودتر خیس میکنیم . )
پياز 4 عدد درشت - برای داخل غذا و برای تزیین روی غذا به صورت پیازداغ
روغن کمی
زردچوبه 2 تا 3 قاشق مربا خوري پر
طرز تهيه :
پياز را خرد کرده با روغن سرخ ميکنيم تا طلائي شود . در انتها زردچوبه را خیلی کم در آن تفت ميدهيم .
باقلا را - که قبلا تميز کرده و شسته و خیس کرده ایم - داخل پيازها ميريزيم و کمی تفت میدهیم .
سپس 2 تا3 ليوان آب در آن ميريزيم و يک قاشق سوپخوري نمک بآن اضافه مينمائيم ميگذاريم کمی باقلا نيمه پز شود و در آخر آبش بخور باقلا برود و کم شود . حدود 10 دقیقه کافیست .
برنج را که قبلا شسته و با نمک خیس کرده ایم اکنون روی باقلا می ریزیم و هم ميزنيم و بعد حدود 3 لیوان آب اضافه میکنیم و حرارت را ملايم ميکنيم و کمی هم کره به آن اضافه می کنیم تا برنج و باقلا بپزد و آب آن تبخير شود .
اگر برنج زنده بود کمی هم آب اضافه میکنیم .( از آب مرغ یا آب گوشت یا به بیانی Stock هم میشه برای پختن این دمی استفاده کرد که البته خیلی خوشمزه تر میشه ) اکنون اگه برنج مغز پخت شده - دم کنی میگذاریم و دم میکنیم .
هنگام کشیدن با پیازداغ های کنار گذاشته شده - رویش را تزیین می کنیم ...و با ترشی سرو میکنیم .
لینک آموزش انواع ترشی و رب و شور در تالار گفتمان
سفره خونه :
لینک آموزش انواع ترشی و شور و چاشنی ها در تالار گفتمان
سفره خونه :
برنج 4 پیمانه
باقلا 2 پیمانه ( قبلا باقلای زرد رو یکی دوساعت زودتر خیس میکنیم . )
پياز 4 عدد درشت - برای داخل غذا و برای تزیین روی غذا به صورت پیازداغ
روغن کمی
زردچوبه 2 تا 3 قاشق مربا خوري پر
طرز تهيه :
پياز را خرد کرده با روغن سرخ ميکنيم تا طلائي شود . در انتها زردچوبه را خیلی کم در آن تفت ميدهيم .
باقلا را - که قبلا تميز کرده و شسته و خیس کرده ایم - داخل پيازها ميريزيم و کمی تفت میدهیم .
سپس 2 تا3 ليوان آب در آن ميريزيم و يک قاشق سوپخوري نمک بآن اضافه مينمائيم ميگذاريم کمی باقلا نيمه پز شود و در آخر آبش بخور باقلا برود و کم شود . حدود 10 دقیقه کافیست .
برنج را که قبلا شسته و با نمک خیس کرده ایم اکنون روی باقلا می ریزیم و هم ميزنيم و بعد حدود 3 لیوان آب اضافه میکنیم و حرارت را ملايم ميکنيم و کمی هم کره به آن اضافه می کنیم تا برنج و باقلا بپزد و آب آن تبخير شود .
اگر برنج زنده بود کمی هم آب اضافه میکنیم .( از آب مرغ یا آب گوشت یا به بیانی Stock هم میشه برای پختن این دمی استفاده کرد که البته خیلی خوشمزه تر میشه ) اکنون اگه برنج مغز پخت شده - دم کنی میگذاریم و دم میکنیم .
هنگام کشیدن با پیازداغ های کنار گذاشته شده - رویش را تزیین می کنیم ...و با ترشی سرو میکنیم .
پیرو سوالات دوستان گل مون ..: باقلا خشک دورنگ سبز و زرد داره .... و هر دو رو قبلا باید چند ساعتی خیس کرد . باقلا سبز که به مصرف شوید پلو و باقلا میرسه( که البته اگه باقلا رو فریز کنین دیگه نیازی به خشک کردن ندارین ) و باقلای زرد ( خیلی رسیده و رنگش زرد شده ) هم برای دمی باقلا ...
مشاهده لینک آموزش انواع ته چین و پلو و چلوها
در پرتال سفره خونه :
http://www.sofrehkhune.ir/foods/288/1/
مشاهده لینک انواع پلو و چلو و پلو مخلوط
در تالار گفتمان سفره خونه :
https://forum.sofrehkhune.com/forum99/
https://forum.sofrehkhune.com/forum379
لینک آموزش انواع ترشی و رب و شور در تالار گفتمان
سفره خونه :
https://forum.sofrehkhune.com/forum98/
لینک آموزش انواع ترشی و شور و چاشنی ها در تالار گفتمان
سفره خونه :
http://www.sofrehkhune.ir/foods/302/1/
sسلام شبنم جون
پاسخحذفمن که مردم واسه این دمی و ترشی ها مخصوصا" اون ترشی آلبالوت که من عاشقشم اما متاسفانه آلبالو رو اصلا" اینجا نمیشناسن و وجود نداره اما عزیزم من فکر میکردم باقالی های زرد حتما" جنسشون بد بوده که سبز نیستن پس بگو باهاش دمی درست میکنن میگ من یه جورشو دیدم توی مغازه ایرونی که خیلی خشکه یعنی خیس کنم میشه؟
قربونت برم
اینشالله که همیشه سالم و سرحال و شاد باشی
قربونت
ما هم همیشه این غذا رو با آلبالو ترشی یا گوجه فرنگی ترشی می خوردیم... دستتون درد نکنه مثل همیشه عالی بود.
پاسخحذفشبنم جون دست گلت درد نکنه ، خیلی وقته که همچین دم باقلی ایی نخوردم ، یاد قدیما افتادم که مامان عزیزم ( روحش شاد ) این دمی رو تو روزهای سرد زمستون میپخت البته باروغن زرد ( کرمانشاهی) و با ترشیهای خوشمزه لیته که بازم دست پخت خودش بود ، متاسفانه چون همسرم زیاد دوست نداره بندرت این دمی خوشمزه رو درست میکنم .
پاسخحذفمیبوسمت ........ همشه سالم و تندرست باشه و سایه ات رو سر خانواده عزیزت ، مستدام .