۱۳۸۸ اردیبهشت ۱۴, دوشنبه

کیک پنیرساده


این کیک پنیر حاوی تخم مرغ هستش و طی دو مرحله حرارتی و برودتی تهیه میشه . تهیه اون خیلی ساده و خیلی هم خوشمزه است .

مواد لازم برای 12 نفر ( دوتا قالب کیک پنیر ) :
این مواد برای یک قالب زیاده . من این کیک رو بعنوان دسر بعد از غذا درست کردم و در دوتا قالب وهر کدوم رو 6 تایی برش دادم که شما میتونین اگه دسر دیگه ای هم دارین هرکدوم رو 8 تایی برش بدین تا برش هاتون کوچکتر بشه . ضمنا برای تهیه این کیک برای 6 نفر بدیهی است که یک قالب کافیه و مواد را نصف کنین ولی تخم مرغ دوتا بزنین .

مواد لازم :

کره 50 گرم
ماست پرچرب 3 پیمانه
پنیر خامه ای یا سفید ( فتا ) 250 گرم
( من نصف یک بسته 450 گرمی پگاه رو استفاده کردم . از هر پنیری میتونین استفاده کنین ولی پنیر نباید از نوع شور و پر نمک باشه . فتا و یا پنیر سفید ایده آله )

تخم مرغ 3 عدد کامل
بکینگ پودر یک قاشق مرباخوری پر
وانیل شکری یک قاشق مربا خوری سر خالی
شکر یک و نیم پیمانه ( من کمی کمتر از این مقدار میریزم )
شیر 3 پیمانه
آرد 5/2 پیمانه

نکته :
کره رو قبلا بذارین خارج از یخچال تا نرم بشه . و تا مواد رو آماده میکنین فر رو با درجه بالا روشن کنین تا کاملا داغ بشه .


طرز تهیه :

مواد لازم رو از بالا به پایین به ترتیب مخلوط کنین .برخلاف کیک های دیگه میتونین از مخلوط کن و گوشتکوب برقی استفاده کنین .چون نیازی نیست که این کیک پف کنه و حجم پیدا کنه ...



* ( کیک ها دیگه رو پس از ریختن آرد نباید خیلی بهم زد و نباید اصلا از مخلوط کن استفاده کرد تا حباب های هوا داخل کیک باقی بمونه و خلل و فرج ها ایجاد بشه وکیک خمیرنشه و بهم نچسبه و خوب پف کنه . )


در انتها شیر را اضافه کنین و هم بزنین . حالا نوبت آرد هستش . پس از ریختن آرد با مخلوط کن مخلوط کنین .



اکنون داخل قالبی ( که گود نیست . مانند قالب های کم ارتفاع و قالب تارت ) از قبل آماده کردین بریزین . کیک پنیر معمولا نباید ضخیم باشه . قالب رو با مالیدن کمی کره چرب کنین ( یا با برس کمی روغن مایع بمالین ) . بعد کمی آرد توی قالب بریزین و قالب رو تکان بدین و بهش ضربه بزنین تا آرد ها به تمام زوایا و سطح قالب تون بپاشه و سفید بشه . اینطوری کیک هیچگاه به بدنه قالب نمی چسبه . البته بهتره با قالب نچسب هم همین کار رو انجام بدین تا شامل قانون مورفی نشه . یه وقتی که آدم مهمون داره و برخلاف همیشه میبینه که ای دل غافل کیک چسبیده !! کار از محکم کاری عیب نمیکنه !
مایه کیک پنیر رو داخل قالب بریزین کمی تکان بدین سطحش صاف میشه .

حالا داخل فر روی پنجره وسط قرار بدین . ده دقیقه با درجه بالا و بعد حرارت رو تا 220 الی 200 برسونین و بذارین 30 دقیقه یا تا هنگامی که رویه کیک شما طلایی بشه توی فر بمونه . این کیک پس از طلایی شدن رویه اون آماده است که از فر خارجش کنین .

* ** نکته خیلی مهم برای پخت و پز اعم از خوراک و دسر و شیرینی :

اگه خیلی در کار فرگاز تون و یا پخت کیک تبحر ندارین بهتره که از آشپزخونه بیرون نرین و یکبار خیلی دقیق با توجه به مدت زمان های داده شده کار رو انجام بدین تا قلق کار دست تون بیاد . پخت و پز بیش از اینکه تئوری باشه - تجربیه و به تمامی شرایط و اوضاع در حین انجام مراحل کار بستگی داره . شعله و فشار گاز یکی دیگه از اون شرایط وابسته هستش .

نکته :
اگه به نظر میاد که وسط کیک هنوز سفت نشده و نپخته .... علتش اینه که باید پس از خنک شدن – توی یخچال قرار بگیره تا کاملا سفت بشه . پس از نرم بودن وسط کیک نگران نباشین .وقتی روی کیک طلایی شد بردارین .
* - اگه قالب رو روی کف فر بذارین هنوز سطح کیک طلایی نشده -کناره های کیک تون تیره میشه .... پس اولا حتما پنجره وسط بذارین ولی اگه بازهم کناره ها داشت تیره میشد ولی سطح کیک سفید بود - فر رو خاموش کنین و گریل رو روشن کنین و چند دقیقه صبر کنین تا روی کیک تون طلایی بشه .بعد خاموش کنین . و در فر را باز کنین و قالب رو بیرون بذارین تا خنک بشه .سعی نکنین از قالب بیرون بیارین .

پس از اینکه کیک شما توی همون قالب کاملا خنک شد با همون قالب توی یخچال قرار بدین . اونقدر که کاملا سفت بشه .
پس از سفت شدن کیک میتونین هم توی قالب نگه داری کنین و هم از توی قالب بیرون در بیارین . اون رو به دلخواه برش بزنین . تزیین اونهم به دلخواه انجام میشه . ولی معمولا این کیک پنیرساده تزیین خاصی نمی خواد .



لینک آموزش انواع دسر و شیرینی در پرتال سفره خونه :

http://www.sofrehkhune.ir/



لینک آموزش انواع دسر و شیرینی در تالار گفتمان سفره خونه :


لینک آموزش گام به گام دسر و شیرینی در تالار گفتمان سفره خونه :

http://forum.sofrehkhune.com/forum66/thread3585.html


۴ نظر:

  1. شبنم جون کجایی که تازگی دست به هرچی میزنم خراب میشه .... اون از کوفتم اینم از دسرم ....مسقطی شما رو به عنوان پایه دسر خورده شیشه درست کردم ... ولی کلا دسرم نبست .... نهایتا یه چیزی تومایه های فرنی شد !!!! 6 ساعت هم تو یخچال بود بلکه بیشتر !!!!! کلا ناامید شدم ... نکنه از قالبمه ؟!!!! میان تهی روحیه ... برم تفلن یا سیلیکون بگیرم ؟!!!! فکر کنم این خانه از پایبست ویران است !!!! (آیکون اونکه کلشو میزنه تو دیوار !!!)

    پاسخحذف
  2. نازنین ( مامان کوروش )۱۴ اردیبهشت ۱۳۸۸ ساعت ۱۸:۰۳

    سلام شبنم جون

    دستتون درد نکنه ماشالله انقدر قشنگ و راحت توضیح میدین که ادمی مثل من که از درست کردن انواع شیرینی جات وحشت داره ترغیب میشه به درست کردنش


    بازم ممنون

    پاسخحذف
  3. منم با نظر نازنین خانوم موافقم .راستی یک سوال .با توجه به اینکه حجم شیر وماست خیلی در کیک چشمگیر هست مزه پنیر حس میشه .واینکه میشه همین کیک را درس کرد پنیرش را جداگانه روی کیک بریزیم ودر فر بگذاریم .شد دوتا سوال

    پاسخحذف
  4. مرسی از دستور کیک
    جالب بود و خوشمزه
    می دونی طمع جدیدی داشت

    پاسخحذف