مواد لازم :
یکعدد مرغ کامل با پوست
گوجه فرنگی و پیاز هرکدام یکعدد
پیاز داغ کمی
زرشک و گردو خرد شده کمی
سبزیجات معطر : جعفری و گشنیز و نعنا و ترخون و شوید و .......
رب گوجه سه قاشق غذاخوری و رب انار یک قاشق
سبزیجات برای تزیین دور غذا به دلخواه
طرز تهیه :
مرغ رو بشورین و چندین ساعت توی آب نمک خیس کنین . بعد بشورین و کمی داخل شکم مرغ رو با روغن مایع چرب کنین . سبزیجات معطر شسته و خرد شده رو به همراه زرشک و گردو خرد شده و پیازداغ و گوجه وپیاز خام داخل شکم مرغ بذارین .
نکته : سیخ جوجه گردون رو از درون فر بیرون بذارین . فر روروشن و قبلا داغ کنین .
با رب گوجه فرنگی و رب انار و کمی روغن مایع و آبلیموترش و یا کمی سرکه بالزامیک و نمک وکمی ادویه دلخواه ( پودر سیر یا پودر پیاز و یا فلفل و ادوله مخلوط و یا گرام ماسالا ) سس درست کنین و تمام بدن و زوایای مرغ رو از این بمالین . بعد پاهای مرغ رو یا با نخ کتانی محکمی بندین و یا داخل پوست مرغ رو کمی چاک بدین که پاها ی مرغ رو ثابت نگهداره .
یکعدد مرغ کامل با پوست
گوجه فرنگی و پیاز هرکدام یکعدد
پیاز داغ کمی
زرشک و گردو خرد شده کمی
سبزیجات معطر : جعفری و گشنیز و نعنا و ترخون و شوید و .......
رب گوجه سه قاشق غذاخوری و رب انار یک قاشق
سبزیجات برای تزیین دور غذا به دلخواه
طرز تهیه :
مرغ رو بشورین و چندین ساعت توی آب نمک خیس کنین . بعد بشورین و کمی داخل شکم مرغ رو با روغن مایع چرب کنین . سبزیجات معطر شسته و خرد شده رو به همراه زرشک و گردو خرد شده و پیازداغ و گوجه وپیاز خام داخل شکم مرغ بذارین .
نکته : سیخ جوجه گردون رو از درون فر بیرون بذارین . فر روروشن و قبلا داغ کنین .
با رب گوجه فرنگی و رب انار و کمی روغن مایع و آبلیموترش و یا کمی سرکه بالزامیک و نمک وکمی ادویه دلخواه ( پودر سیر یا پودر پیاز و یا فلفل و ادوله مخلوط و یا گرام ماسالا ) سس درست کنین و تمام بدن و زوایای مرغ رو از این بمالین . بعد پاهای مرغ رو یا با نخ کتانی محکمی بندین و یا داخل پوست مرغ رو کمی چاک بدین که پاها ی مرغ رو ثابت نگهداره .
نکته : میله رو طوری درون مرغ فروببرین که بتونین دوتا سیخک های اطراف میله رو توی تن ( طفلکی !! ) اون محکم کنین تا با هربار چرخاندن ... مرغتون سر جای خود باقی نمونه ! دوتا سیخک های اطراف میله جوجه گردان برای همینه که مرغ روی میله محکم نگهداشته بشه تا وقتی میله میچرخه - مرغ هم همراهش بچرخه . نه اینکه فقط میله بچرخه و مرغ ثابت باشه .
بعدا که سیخ و میله داغ شد نمی تونین این کار رو انجام بدین . پس دقت کنین تا حتما با چرخش میله مطمئن بشین که مرغ روی میله چرخان خواهد بود .
نکته : ضمنا دقت کنین بعضی از اجاق گازها برای استفاده از جوجه گردون طوری طراحی شدن که هواکش برای تهویه ندارن و باید حتما در فر نیمه باز بمونه .... از این امر هم مطمئن بشین ... که اگه درش بسته باشه مشکلی پیش نمیاد ....
نکته : ضمنا دقت کنین بعضی از اجاق گازها برای استفاده از جوجه گردون طوری طراحی شدن که هواکش برای تهویه ندارن و باید حتما در فر نیمه باز بمونه .... از این امر هم مطمئن بشین ... که اگه درش بسته باشه مشکلی پیش نمیاد ....
نکته : البته اگه پس از کردن در آب نمک و شستن مرغ .... مرغ رو توی پیازخرد شده بذارین مدتی بمونه ......و بعدا پیاز ها رو از روش بردارین و کاملا به این سس آغشته کنین و بذارین مدتی بمونه . اینطوری طعم و مزه مرغ خیلی بهتره و گوشت ترد تری خواهد داشت . حدود دو الی سه ساعت برای پخت مرغ وقت لازمه ...زود به زود بهش سر بزنین .
نکته : برای امتحان این که آیا پخته یا نه ..اگه یک چنگال رو توی سینه فرو کنین متوجه میشین .
حالا اون سس باقیمانده رو با کمی آبگوشت و یا مرغ و (یا قرص سوپ ) وباقیمانده سبزیجات معطر بجوشونین و ازش سس درست کنین برای روی مرغ ....
غذا آماده است...
حالا اون سس باقیمانده رو با کمی آبگوشت و یا مرغ و (یا قرص سوپ ) وباقیمانده سبزیجات معطر بجوشونین و ازش سس درست کنین برای روی مرغ ....
غذا آماده است...
این دستورمرغ بریان هم تقدیم نرگس عزیز .... نوش جون
هانی جون از پیام و محبتت خیلی ممنون ... و سعی میکنم که توصیه هات رو حتما بکار بگیرم ... ..
شارونا جون ... شادی جون ( منتظر آدرس بلاگت هستم ) و .... و همه عزیزان ... از پیامها و نظرات شما در اینجا مجددا تشکر میکنم .
لینک آموزش انواع غذاهای سنتی با مرغ و ... در تالار گفتمان سفره خونه :
لینک آموزش انواع غذاهای مدرن با مرغ و ... در تالار گفتمان سفره خونه :
http://forum.sofrehkhune.com/forum315/
لینک آموزش انواع غذاهای سنتی با شترمرغ وبوقلمون وبلدرچین و کبک
در تالار گفتمان سفره خونه :
http://forum.sofrehkhune.com/forum316/
عالی بود . من هم یه مدته یه مرغ درسته نگه داشتم توی فریزر که همین کارو باهاش بکنم . احساس میکنم کار سختیه .
پاسخحذفسلام شبنم جون، خوبي تو؟
پاسخحذفبابت كامنتت ممنون و من روحمم از اينكه سوپ تره فرنگي داري خبردار نبود باور كن.. حالا هرچي بوده نوش جونت..
ديگه اينكه ما هم بايد همين كار شما رو بكنيم ، يعني فريزرو خالي كنيم واسه باقالا و سبزيجات فصل، ما هم كه باقالي دوست.. البته نمي دونم چرا مدل دستفروشيش خوشمزه تره!
شادوسلامت باشي.. ميبوسمت عزيزم
سلام شبنم جون
پاسخحذفدستتون درد نکنه ایکاش وقتی به سیخ کشیده بودین هم عکس میذاشتین
خیلی خوش اب و رنگه و مطمینا خوشمزه
نوش جونتون
سلام. از آشنایی باهاتون خوشحالم وبلاگتون پراز مطالب جالب و هیجان انگیز بود که من به صفحاتی اش نگاهی انداختم و چندین پستتون رو خوندم. ان شالله مرتب سر می زنم ممنون که لینک کرده بودید من رو من هم شما رو لینک کردم. شاد و سرافراز باشید.
پاسخحذفسلام دوستان از پیامها و نظرات ممنونم ...
پاسخحذفنیما جان پیامت منتشر نشد ولی خیلی از لطفت ممنونم ..به پای مامان گل شما نمیرسه .
الهام جان از پیام و لینک هم خیلی ممنون .خوشحال میشمبازهم بیای عزیزم .
نازنین جان ممنون .. آخه عکسش مخالف با اصول و اساسنامه حمایت از حیوانات میشد !! آخ طفلی !راستش به فکرم نرسید !دفعه بعد ..چشم .
آیدا جون شوخی کردم ..سوپ شما هم گوارای وجود . دلیل استقبال از مدل دستفروشی هم به خاطر ویتامین هاشه !!!
گلابتون جان ..کاری نداره ..دیگه آشپزخونه که راه افتاده اقیش هم کاری نداره ... بسم الله ..منتظریم ...
همه تون رو میبوسم .شاد و موفق باشین
شبنم جون
پاسخحذفعزیزم سلام
خسته نباشی از پختن این مرغ خوش آب و رنگ اینشالله منم در اولین فرصت با این روش این مرغو می پزم اما باید صبر کنم مهمون دعوت کنم بعد بپزم چون تو خونه ما مرغ خیلی کم خورده میشه و هر کس به راهی و به مدلی رژیم غذائی داره
عزیزم ممنون که احوالمو میپرسی تا پیامتو دیدم دویدم و یکی دوتا مطلب گذاشتم توی خونه همیشگیمون
بازم از محبتت منون خانمی
شاد باشی و برقرار
سلام دوست عزیزمممم
پاسخحذفخیلی ممنونم از اینکه به من سرزدید،خیلی خوشحالم کردید.
وبلاگ خیلی عالییییییییییییی وخیلی خوشمزه ای داریددددد.
خیلی ممنونم که منو لینک کردید،من هم شما را با اجازه لینک کردم دوست عزیزمممم.
سلام شبنم خانم
پاسخحذفخیلی وقت هستش که مرغ بریون درست نکردم .البته برخلاف مرغ آب پز که من به طور روتین رب انار استفاده مبکنم هیچوقت برای مرغ بریون استفاده نکردم این دفعه امتحان می کنم .خیلی خیلی ممنون .
سلام شبنم جان من هایده هستم مدت زیادیه که از وبلاگ خوبت دیدن می کنم ولی نظر نگذاشته بودم الان حدود یک ماهی هست که با سایت آشپز آنلاین آشنا شدم و مثل اینکه شمااز قدیمی های سایت هستید می شه لطف کنید و منو در عضویت این سایت راهنمائی کنید من وبلاگ ندارم ولی همیشه به وبلاگ های دیگران سرمی زنم و از نوشته ها و مطالب خوبشون استفاده می کنم. متشکرم و امیدوارم بهم کمک کنید .
پاسخحذفسلام عزیزان
پاسخحذفاز دیدن پیامهاتون خیلی شاد شدم ...ممنون ازهمه.
هایده جون شکرخدا مشکل سایت حل شده و همه دیگه راحت عضو میشن .بازهم یکبار دیگه امتحان کن.
شهلا جون ممنون کتلت های قلبت !رو هم دیدم ...دستت درد نکنه .مثل همیشه عالی ...
رویا جون یه کمی رب انار به همراه رب گوجه رنگ قشنگی به مرغ میده .امتحان کن .
شیما جون از تو هم ممنونم عزیزم ...تشکر از لینک .
ماشاالله شماها خودتون همگی یک پا استادین ...همه تون رو دوست دارم ...موفق باشین .
سلام شبنم جون
پاسخحذفچند روزی بیشتر نیست که با سایت قشنگت آشنا شدم ولی این قدر با هاش حال می کنم که مرتب سر می زنم
از دیدن پست جدیدت هم خیلی خوشحال شدم.درست کردم خبرشو میدم