۱۳۸۸ اردیبهشت ۵, شنبه

سفرنامه سنگاپور 1

ازشهر کوالالامپور (در مالزی ) با اتوبوس به سمت جنوب و به طرف سنگاپور به راه افتادیم ...

جاده سرسبز و بسیار پاکیزه و تمیز بود . و حتی تمام گیاهان کنار جاده به تازگی اصلاح و مرتب شده بودن .... کنار جاده تمام گارد ریل بود و حاکی از این بود که کسی حق توقف در کنار جاده و هرجایی که دلش خواست رو نداره ... همین امر موجب جلوگیری از آلودگی و ریختن زباله میشه . حدود 4 ساعت و نیم در راه بودیم ولی مناظر جاده اونقدر چشم نواز و تورلیدر و همسفران ما اونقدر خوش ذوق بودن !! که اصلا متوجه نشدیم کی رسیدیم ..!


نقشه سنگاپور و جزایر اون



با اتوبوس از روی پل طویلی عبور کردیم تا به جزیره و شهرکشور سنگاپور برسیم ... نیمی از پل متعلق به مالزی و نیمی دیگر متعلق به سنگاپوره . روی نیمه سنگاپوری ما حق فیلمبرداری و عکاسی نداشتیم . پاسپورت ها و ویزاها در اونجا چک شد .

سنگاپور شهر-کشوری چند ملیتی است که در جنوب آسیا قرار داره . معنای این وازه که در واقع به زبان محلی سینگاپورا نامیده میشه - شهرشيرهاست و شیر سنگی که نیمه دیگر بدنش ماهیه یکی از دو سمبول این شهر-کشوره . سمبول دیگه اونها گل ارکیده هستش .

این شبه جزیره در جنوب شرقی آسیا واقع شده و یکی از مراکز بزرگ تجاری داد و ستد کالا در جهان است و یکی از ۴ شهر-کشور کنونی در جهان است. از زمان استقلال در سال ۱۸۱۹، به یكی از پررونق‌ترین كشور‌های جهان تبدیل شده و امروز یكی از پر ترافیك‌ترین بندرهای دنیاست.


آب و هوای این کشور گرم و مرطوب و میانگین بارش سالانه در آن به بیش از ۲۲۴ سانتی­متر می‌رسد. از لحاظ ذخایر معدنی کشوری فقیر است، اما اقتصاد آن که به بخش خدمات، چینی، تولیدات الکترونیکی و صنایع دستی وابسته است، رشد و شکوفایی فراوانی داشته و این کشور را به یکی از ثروتمندترین مناطق دنیا تبدیل کرده است. سنگاپور، توسط یک جاده ترانزیت با مالزی و دیگر نقاط جنوب شرق آسیا مرتبط است.


حکومت : جمهوری
مساحت: ۶۱۶ کیلومترمربع
جمعیت : ۴٬۳۵۳٬۸۹۳ نفر (بر اساس آمار ۲۰۰۴)
رشد سالانهٔ جمعیت : ۲/۱ درصد
پایتخت : سنگاپور
زبان : انگلیسی (رسمی) ماندارین- تامیل - مالایی
دین : مسیحی – بودایی- اسلام - دائوئی - هندویسم
http://fa.wikipedia.org/

واحد پول: دلارسنگاپور ( و توی اون تاریخ تقریبا 1SGD = 6671 RLS ... بود )

تقریبا دو قرن پیش " سر استنفورد رافلز " انگلیسی برای نخستین بار قدم به سواحل سنگاپور گذاشت . این کشور رو در سواحل شرقی رودخانه کی ( quay ) بنا کرد . مجسمه مرمر سفید ایستاده اون رو می توان اونجا دید .این کشور در واقع مستعمره انگلیس بود .



نبض تپنده این جزیره زیبا در قسمتی است که این آقای رافلز نزدیک به دو قرن پیش دو تا پاهاش از کشتی به زمین رسیده . که یک پیشروی کوچیک آب در خشکی است ه و بهش رودخونه ! کی Quay River میگن ...

ندید بدیدها !! رودخونه ندیدن که !! در واقع مثل خور یا کریک Creek توی دبی هستش . ورودی آب به خشکی یا بارانداز و لنگرگاه که برای ایجاد سهولت در پهلو گیری و حمل و نقل محموله کشتی های تجاری به درون شهر ایجاد شده بوده و شهر حول مرکز این رودخونه کی چرخیده و بزرگتر و بزرگتر شده ... در کنار اون فروشگاه ها و رستورانها و سالن و مجموعه تالارها و کنفرانس ها و .... هتلهایی ایجاد شده ...


رودخونه کی به صورت وی " V " انگلیسی مشخص هستش و محل قرار گرفتن مرلین ، یا یکی از شیر ها یا پری دریایی : بنام

" Merlion " است


سنگاپور ساختمانهاي سر به فلک کشيده و خيابانهاي قشنگي دارد و شبها رقص نور , زیبایی اون رو صد چندان میکنه . نور چیزیه که اینها خوب ازش بهره می گیرن. خدا پدر و اجداد ادیسون کبیر رو بیامرزه ... الهی نور به قبرش بباره !!!!!!! که سنگ بنای توریسم رو در این منطقه از جهان گذاشت و به اون رونق وافری بخشید !






اینهم ساختمانهایی زیبا با طراحی خاص در کنار یکی از دو پل روی رودخونه





یکی از تفریحاتی که تور تدارک دیده بود گردش با کشتی تفریحی بر روی رودخونه زیبا و بازدید از جاذبه های توریستی اطراف اون بود ...

کنار این رودخونه مجسمه merlion نماد سنگاپور شیردریایی یا پری دریایی دیده میشه . تو فرهنگ ما پری به جنس لطیف و به دخترها میگن !! ... پری دریایی این جماعت آقایی ست با یال و کوپال که خیلی هم تیپ مردونه داره !! کله شیر و بدن ماهی ....

ما در این قسمت دوتا مجسمه پری دریایی یا مرلاین Merlion دیدیم که یکی بزرگتر بود و دردهانش فواره ای کار گذاشته شده بود و نزدیک یکی از پلها قرار داشت . و مجسمه سوم که از این دوتا خیلی بزرگتره - در جزیره سنتوزا قرار داره که بعدا شرح میدم .


رستورانهای زیبا با طراحی منحصر به فرد و رنگارنگ اطراف رودخونه وجود داشت که محل تفریح بشمار میرفت .



به نظرم بنا به تخصص وبلاگ خودمون باید برای معرفی هر کشوری اول از غذاهاش شروع کنیم ... بله ... برای شناخت فرهنگ ملل مختلف غذا و خوراک یکی از مهمترین عوامله !


با غذا میشه به خصوصیات مردم و محیط و منطقه زندگی و تفاوت مواد اولیه غذاها و ظروف و .... خیلی نکات دیگه پی برد .. حالا براتون توضیح میدم .....

همونطور که قبلا هم گفتم ساکنین شهرکشور سنگاپور رو اکثرا چینی ها و هندیها تشکیل میدن که طبیعیه که غذاها و ادیه جات چینی و هندی در این شهر- کشور رواج داشته باشه . چینی ها ملت کنجکاو و جستجو گری هستن و خیلی هم به سفرعلاقمند ...و تا سنگاپورهم که راهی نیست .. !


حالا سنگاپور که هیچ .... حتی بومیان کانادایی و استرالیایی هم این رو تصدیق میکنن ... !!! و اینکه هم اکنون کشورشون توسط چینی ها و تمام مظاهر زندگی ازجمله غذاهای چینی تحت اشغال قرار گرفته ........." استعمارغذایی " .. پدیده نوین چینی در عصر ارتباطات !!! اول با سینی غذا وارد شو .... بعد.... تجارت کن !!! ... از مواد اولیه غذاها گرفته تا ادویه جات و ..... ظروف مخصوص ..

Wok رو که میشناسین ؟؟ همون ماهیتابه گود و بزرگ ....یادتون اومد ؟


پس حالا کماجدون خودمون رو چطور ؟!!! دیزی سنگی رو چطور ؟؟! معلومه که نه ؟؟!!!! ووک رو بیشتر میشناسیم تا کماجدون خودمون !!!!

بازهم ... اینجا رو هم بگذریم ..

معمولا غذای چینی درتمام کشورها ارزونترین غذا به شمار میره ... مواد غذایی متنوع و سبزیجات ودورچین زیادی هم داره . مدت طبخ شون هم خیلی طولانی نیست برای همین خواص سبزیجات بیشتر حفظ میشه.


این غذای سبزیجات از قارچ و بروکلی و کمی سس سویا و نشاسته تشکیل شده و طبق معمول غذاهای سنگاپوری هم تند و هم شیرینه .
یکی از تجربیات خیلی جالبی که با سفر به مالزی و سنگاپور کسب کردم و دوست داشتم حتما انتقال بدم ....این همنشینی تند و شیرین و گرم و سرد و ... .. بود که علاوه بردسرها و غذاها درتمامی مراحل و عرصه های اجتماعی شون اعم از سیاست و مذهب و اجتماع شون میشه اون رو حس کرد . بدون هیچگونه تضاد ویا شکوه ای از این ناهمگونی ها ... درست مانند همون بستنی سرد و خنک ودسر گرم در یک بشقاب ... ! بطور مسالمت آمیزی دو حس یا دو طعم و یا دو مذهب و یا دو نزاد در کنار هم به خوشی و شادی و شیرینی ! همنشین شده اند !!!! ... شاید علت پیشرفت شون هم همین ظرفیت ها و بالا بودن آستانه بردباری و تحمل شونه ... برام درس بزرگی بود ....



Hainan هی نان نام استانی در جنوب چین هستش و بیشینه این غذای سنگاپوری به این استان برمیگرده . اگه روی نقشه نگاه کنین از این استان حنوبی چین تا رسیدن به سنگاپور راه دشواری وجود نداره ... و این غذا با مهاجرین چینی تا اینجا اومده و جز غذاهای بومی و ملی سنگاپور شده ...
این غذا از مرغ بخار پز یا آب پز همراه با برنجی که با سوپ و عصاره مرغ پخته شده و سس سامبل که تند و در عین حال شیرینه ونیز زنجبیل و سیر وسرکه و سس ماهی و سس سویا وکمی دارچین هم داره - تهیه میشه .

هندوستان مهم ترين كشور توليدكننده ي ادويه است و پس از آن اندونزي،برزيل،ماداگاسكار و مالزي قراردارند. درعين حال عمده ترين بازارادويه در شهرهای لندن، هامبورگ، روتردام، سنگاپور و نيويورك قرار داره .. تجارت ادويه بسيارسودآوراست ودراين ميان فلفل سياه مقام اول راداراست .

اینجا هم که غذاهای پر ادویه غوغا میکنن و به همین دلیل همراه غذا همیشه انواع سبزیجات از جمله خیار و جوانه ها هم سرو میشه تا گرمی و تندی ادویه باعث ناراحتی تون نشه . البته گاهی هم سامبل جداگانه سرو میشه ... تا مقدار تندی غذا رو بشه کنترل کرد .


یکی از ادویه جات یا بهتر بگم : چاشنی هایی که معمولا در اینجا استفاده میشه - لمون گراس Lemon Grass یا علف لیمو هستش که علفچه ایست ترد و نازک با عطر لیمو .... که به اروپا هم رسیده ...


و دیگری برگ پاندان pandan leaves هستش که داخل غذاهاشون بعنوان چاشنی میریزن ...

ادامه داره ....!



لینک سفرنامه های جذاب و خواندنی و دیدنی ! کشورهای دیگر
در
سایت سفره خونه :


http://forum.sofrehkhune.com/forum228/

۳ نظر:

  1. سلام آيدا جان اِ ببخشيد شبنم جون خيلي عالي بود مخصوصا قسمت عكسا و نقشه، من هيچوقت نتونستم روي نقشه اين سنگاپورو از مالزي تميز بدم اصلا اينقدر كه بهم چسبيده ان ولي خوب با اين نقشه ي بزرگي كه گذاشت بودي بالاخره افتاد..
    راستي مگه تو، مالزي هستي عزيزم (نميدونستم)
    شاد و سلامت باشي عزيزم
    ميبوسمت
    آيدا

    پاسخحذف
  2. سلام شبنم جونییییییی خیلی عالی بود انگار که رفتم سنگاپور خوبه شما هرسال چند جابری بعد بیای اینطوری برای ما سفرنامه بنویسی، من با دوستم قرار بود بریم چین بعد خوندن سفرنامه های شما نظرم عوض شده میخایم بریم مالزی
    پاینده باشی

    پاسخحذف
  3. سلام خانمي مثل هميشه خوب بود
    در ضمن ممنون كه اينقدر باوفايين و ياد وبلاگم كردين
    من هميشه به يادتونم و به سايت سفره خونه سر ميزنم اما متاسفانه نميتونم با اي ديم وارد بشم چند بار هم به قسمت مشكلات ميل زدم اما جوابي نگرفتم ممنون ميشم راهنماييم كنيد چون پسوردهاي جديدي كه برام ميل ميشه فعال نميشن
    دوستدارشما حميرا

    پاسخحذف