مواد لازم :
یکعدد ژله آماده رنگ روشن مثلا موزی یا آناناس ( مارک درازه فال یا فرمند ) برای کف دریا که ماهی ها و سنگریزه ها و خزه ها از ورای رنگ آبی کاملا دیده بشن.
سه عدد ژله مارک درازه فال آبی رنگ ( Blue Burry )
(اینکه مارکش رو نام میبرم برای اینه که مارک های مختلف رنگهاشون موقع تهیه متفاوت در میاد .)
تعدادی ماهی پاستیل ریز قرمز و زرد
تعدادی ماهی پاستیل درشت قرمز و زرد
تعدادی شکلات سنگریزه ای جیلی بیلی
یک یا دو رشته پاستیل نواری سبز
قالب ژله مستطیلی یا ظرف ته چین تفلون و یک سینی اندازه قالب برای سرو ژله
طرز تهیه مرحله به مرحله :
یک عدد ژله پودر آماده رنگ روشن ( موزی یا آناناس ) این ژله رو با دستور تهیه ژله ماستی آماده کنین .( یک لیوان آب جوش و یک لیوان ماست به جای آب سرد ) و ته ظرف مستطیل شکلی بریزین و بذارین و بذارین تا ببنده .
نوار سبز رنگ رو از درازا بصورت نوارهای باریکتر ببرین و کمی حالت بدین .سر یکیش رو دوشاخه کنین و نوکش رو فر بدین .
وقتی رویه لایه اول بسته شد ...( با انگشت امتحان کنین اگه به انگشت نچسبید و انگشت توش فرو نرفت و با فشار حالت الاستیکی و ارتجاعیش حفظ شد و بعد از برداشتن انگشت دوباره به حالت اول برگشت یعنی گرفته و بسته ) این سنگهای شکلاتی جیلی بیلی رو ته ظرف به صورت تپه های کنار هم مانند شکل بچینین . نوارهای سبزتون هم مثلا جلبک کف دریاست به طرف بالا فردار بذارین شون .
ماهی ها رو طوری بچینین که خیلی به هم نزدیک نباشن . هر کدام به سو و سمتی دیگه ...
و حالا از ژله آبی یک ملاقه بردارین و آرام یه لایه نازک طوری بریزین که سنگها و جلبکها و ماهی ها ازجاشون تکون نخورن .این لایه خیلی باید نارک باشه و رواقع حکم چسب رو برای ماهی ها و سنگریزه ها داره که سرجاشون محکم قرار بگیرن تا بتونین بعدا لایه آخر رو بریزین .اگه زیاد باشه همه مواد توش شناور میشن و دیگه شکل بهم میخوره .
نکته :
اگه از مایع آبی زیاد بریزین سنگریزه هاتون رنگ پس میدن ... سعی کنین مایع زله تون گرم نباشه ... گرمای انو هم باعث پخش شدن رنگ میشه .... بهترین حالت اینه که زله خوب سرد شده باشه بعد توی ظرف یک لایه نازک بریزین .بعض ها هم لیوان دوم رو آب یخ میریزن . ( ولی به هرحال کمی رنگ خواهد داد .... ولی با این تمهیدات کمتر رنگ پس خواهد داد ...که زیاد مهم نیست چون شکست نور رو در کف دریا و عمق آب تداعی میکنه !! )
یعد آروم ظرف رو بردارین و توی یخچال بذارین ( یا مدتی کوتاه درجایخی ) تا این رویه نازک ببنده . اگه همه مایه ژله رو روش بریزین تمام شکل بهم میریزه .
پس از گرفتن لایه نازک حالا همه مایع ژله آبی رنگ رو بریزین ... و بذارین تا ببنده . دو ساعت وقت میخواد که کاملا بسته بشه .
پس از گرفتن لایه نازک حالا همه مایع ژله آبی رنگ رو بریزین ... و بذارین تا ببنده . دو ساعت وقت میخواد که کاملا بسته بشه .
بعد توی یک سینی معمولی برگردونین و حالا ظرفی رو که میخواین با اون سرو بشه روش دمر کنین و آکواریم رو برگردونین . و سپس دورش رو با سنگریزه و پاستیل هایی که دوست دارین تزیین کنین .
نکته :
برای اینکه ژله تون به ته ظرف نچسبه حتما قالب رو توش آب سرد باز کنین و خالی کنین و کمی قبل توی جایخی بذارین .
هنگام تخلیه ظرف از ژله زیرش خیلی کم و کوتاه آب گرم باز کنین ... و فوری دمرش کنین .
نکته :
ولی ظرفهای پایرکس رو باید با روغن مایع وپنبه کمی چربشون کرد تا به ظرف نچسبه .
نکته :
بهتره مواقعی که مهمون داریم کمی آب زله رو کمتر بریزیم تا مایع غلیظ تر بشه و زودتر و کامل ببنده و مشمول قانون مورفی نشه !! ( به بیان دیگه وا نره ! )
*** میتونین از قالب گرد هم استفاده کنین .
لینک آموزش انواع ژله ها و دسرهای ژلاتینه
در تالار گفتمان سفره خونه :
http://forum.sofrehkhune.com/forum338/
لینک آموزش شیرینی ها درآموزشگاه شیرینی و دسر
در تالار گفتمان سفره خونه :
http://forum.sofrehkhune.com/forum59/
پرتال وانواع شیرینی و دسرسفره خونه :
http://www.sofrehkhune.ir
سلام شبنم جون
پاسخحذفدستتون درد نکنه خیلی خوشگل شده
ممنون که از همه مراحلش عکس می ذارین
موفق باشین
dasteton dard nakone,cheghadr basalighe,adam delesh nemiad ke az in bokhore...albate in avalin chize jalebi nist ke toye in seit mibinam,hame chi ali va jaleb,man ke hamishe sar mizanamo,keif mikonamo delam ab miofte..vaghan khaste nabashid
پاسخحذفdasteton dard nalone,cheghadr basalighe,adam ke delesh nemiad az in bokhore...albate in avalin chize jalebi nist ke toye in seit mibinam.vaghan hamechi alie,man ke hamishe ye sar mizanamo ,lezat mibaram,vaghan khaste nabashid
پاسخحذفسلام شبنم جون
پاسخحذفخیلی این ژله خوشگله اما ما اینجا ژله آبی رنگ نداریم بعنی به دونه مغازه ایرونی هست ژله داره که اونم رنگ آبیشو نداره اگه خودم پودر ژلاتین رو با رنگ خوراکی آبی قاطی کنم مزه که نداره بد مزه میشه نه؟
راستی عزیزم من با اجازه تون و با افتخار شمارو لبنک کردم
تا بعد خدانگهدارتون
شبنم جون خیلی عالی بود
پاسخحذفخانومی می خواستم پیشنهاد بدم یه لطفی کنین ارشیوتون رو ماهانه کنین دیدن مطالب بصورت یکجا بهتره و برای اینکه صفحه خیلی بلند نشه مطالب رو ببرین تو ادامه مطلب
این طوری من نوعی مطالب اخیر رو همشو می بینم و هر کدوم رو بخوام می رم می خونم
خیلی وراجی کردم
دوستتون دارم و صورت ماهتونو می بوسم
شبنم جون من دوباره اومدم ببخشید هی فضولی می کنما- خب چکار کنم دلم نمیاد ساده از کنارش بگذرم
پاسخحذفلطفا ادرس سایت رو که رو عکسهاتون می ذارین انتهای هر عکس بذارین تا تصاویر خوشمزه واضح تر و قشنگ تر دیده بشه
سلام دوستان
پاسخحذفسحرجان تو همیشه محبت داری ... ممنون از ابراز لطفت ...
بنفشه جان از محبت تو هم متشکرم این نظر لطف توست ... و به هنرهای شما و خاله گلت نمیرسه ... تصاویرش رو دیدم . ممنون .خیلی برام جالب بودن ... از قول من بهش تبریک بگو .
شهلا جان ماشاالله خودت استادی ... میدونم که خواستی یادآوری برای من بشه ... بله با کمی رنگ و اسانس مورد علاقه میشه اینکار رو کرد ... ضمنا از محبت تو هم بینهایت ممنونم برای لینک ...
شمیم عزیزم به روی چشم و تشکر از بذل توجه و توصیه و پیشنهادات خوبت .... مهم اینه که شما راحت باشین چون این وبلاگ برای شما دوستانه... و اما در مورد عکس ها - اتفاقا کسی به من پیشنهاد داد که این کار رو بکنم تا عکسها اگه جایی استفاده شد حتما آدرسش مشخص باشه ...
و اما دوست گلی که در مورد سایت آشپزآنلاین سوال کرده بود - میتونه از طریق آدرس ایمیل با سحرگل تماس بگیره .. .آدرسش زیر امضاش موجوده ... تا جهت عضویت با کمال میل کمکش کنه ...
همه تون موفق باشین ... از توجه تون صمیمانه متشکرم و مجددا برای تشویق هاتون ممنونم .
سلام شبنم جون
پاسخحذفدستت درد نكنه
موفق باشي
اگه قابل بدوني دوست دارم تبادل لينك انجام بديم
فرصتي كردي به كلبه خرابه من سربزن
سلام سهیلا جان
پاسخحذفممنون از بازدیدت و محبتت ... اتفاقا من قبلا سایت تو رو دیدم ...دستت درد نکنه ... ولی ... مگر آدرس وبلاگ تو این نیست ؟:
sooheila.blogfa.com
من با نام "سایت هنری و علمی و فرهنگی" با اجازه ات !! قبلا اینجا لینک کردم ... یعنی اشتباهه ؟!!!
اگه اشتباهه - لطفا تصحیح کن تا با کمال میل لینک کنم ... خوشحال میشم ...
شماهم موفق باشی ...
سلام شبنم جون
پاسخحذفشرمنده که بی دقتی کردم و گاهی دیر بدیر فرصت میکنم سربزن بهانجم آشپزآنلاین که مطالب زیاد شده و همه مطالب نمیتونم مرور کنم
به حر حال از اینکه منو قابل دونستی ممنونم
برای شما وخانواده محترمت آرزوی سلامتی و سربلندی دارم
ممنونم از شما
خیلی عالی بود دستتون درد نکنه
پاسخحذففوق العاده بود
پاسخحذفبرای یک مهمانی رسمی درست کردم.خیلی عالی بود.ممنون
پاسخحذفtashakor,tashakor,tashakor vaghean nemidonam che jori ehsasamo bayon konam faghat mitonam begam aliye man az dastooraton estefadeh kardam va kheili lezat bordam shoma hame chizo bi kamokast ba tamam footo fanash bahemoon yad midin kheili kheili mamnoon movafagho paydar bashid.
پاسخحذف