۱۳۸۷ اسفند ۱۰, شنبه

خورش باقلا قاتق ( شمالی)




این خورش رو با دو جور باقلا ( اسمش لوبیا ست ! ولی تو خورش بهش میگن : " باقلا " !!!) درست میکنن :
پاچه باقلای رشتی و باقلا کشاورزی .

اگه خواستین باقلا بخرین , فصل پاچه باقلا میتونین تازه شو بخرین . ولی اگه سر رشته ندارین یا فصلش نیست بهتره بجاش باقلا کشاورزی بخرین که تازه و کهنه اش زود میپزه . پاچه باقلا اگه تازه نباشه دیر میپزه .


فرق ایندو از نظر ظاهری اینه که :
پاچ باقلا مثل لوبیا چیتی میمونه و روش آلا پلنگیه ! ولی باقلا کشاورزی ساده است و مثل لوبیا قرمزهای کمرنگ میمونه.........پس باقلا کشاورزی همون کمرنگهای ساده است که کهنه یا تازه اش– زود میپزه .معمولا باقلا رو از قبل خیس میکنن و پوست روش رو جدا میکنن و سفید میشه و.... در این صورت میشه توی فریزر هم نگهداری کرد برای خورش باقلا قاتق شمالی .

مواد لازم :



یک پیمانه باقلا کشاورزی
تخم مرغ به تعداد نفرات
شوید خشک یکقاشق غ
زردچوبه کمی
سیر چند حبه
روغن

طرز تهیه :
سیر رو با دستگاه خرد کنین و توی ماهیتابه با کمی روغن تفت بدین



و قبل ازتغییر رنگ - بلافاصله باقلا رو اضافه کنین و مجددا چند دقیقه تفت بدین ...


تا رنگشون عوض بشه وبعد شوید خشک رو اضافه کنین و مخلوط کنین و کمی تفت بدین .بعد به اندازه ای که روی باقلا ها رو آب بگیره , آب بریزین و بپزین .

حدود 15 الی 20 دقیقه خواهد پخت . اگه غفلت کنین و زیاد بپزن - له میشن ...
... وقتی مغز لوبیا ها پخته بود و فقط به اندازه ای که روی لوبیا کمی آب داشت تخم مرغ ها رو ( یکی یکی و جداگانه توی یک لیوان ) بشکنین و یکی یکی توی خورش بندازین و بعد درب ماهیتابه رو بذارین تا زرده ها کاملا ببنده . نمک و فلفل خورش رو اندازه کنین . هم با نون میشه نوش جان کرد و هم با پلو .



من بعد از کشیدن خورش در ظرف - روی خورش رو با کمی زرشک تزیین کردم ..

نکته : مقدار آب خورش نباید زیاد باشه .
نکته : برای پیشگیری از بیماری سالمونلا که از خوردن مرغ و تحم مرغ نپخته سرایت میکنه - از خوردن زرده شل خودداری کنین .
نکته : با یکی یکی شکستن تخم مرغ ها در لیوان - اگه یکیشون فاسد بود همه تخم مرغ ها آلوده نخواهند شد و میتونین همون یکی رو که فاسده دور بریزین . ضمنا تخم مرغ فاسد هم توی خورش شکسته نشده !

لینک انواع خورش ها و قلیه های متنوع در تالارگفتمان سفره خونه

http://forum.sofrehkhune.com/forum97/


لینک انواع خورش های متنوع در پرتال سفره خونه

http://www.sofrehkhune.ir/foods/294/1

۴ نظر:

  1. سلام شبنم جون
    عزیزم شما هم یه آموزشهائی میزاری که هم آدم دلش میخواد و هم در دسترس نداره مثلا" بلغور و یا این باقالا من اصلا" نمیدونم پاچ یاقالا لوبیاست یا باقالا اما از دیدن عکساش هم لذت بردم میگن وصف العیش نصف العیش
    البته در مقابلش هم گفتن شنیدن کی بود مانند خوردن
    عزیزم دستت بی بلا همه چیت خوب و نازنینه حالا من کم ظرفیتم تقصیر شما نیست
    ما به همون عکسا بسنده کنیم بهتره
    مرسی و شاد باشی

    پاسخحذف
  2. سلام شهلای عزیزم
    حق با شماست !... و شرمنده !
    والله ما هم سالهاست این خورش رو درست میکنیم ولی هنزو متوجه نشدیم که بالاخره این باقلاست یا لوبیا !!!
    بهش میگن لوبیا کشاورزی . ولی تو خورش میشه باقلا قاتق !
    هرچی که هست خیلی خوشمزه و خوش خوراکه ! و سریع هم آماده میشه . لااقل برای شما هم که دسترسی بهش ندارین این حسن رو داره که برای دیگرون تعریف میکنین که : یه خورشی تو ایرون هست که با لوبیا درست میشه ولی .... تو خورش اسمش میشه : " باقلا " ........!!!!!!! ممنون از اینکه بهم اینجا سر میزنی ... سلامت باشی

    پاسخحذف
  3. سلام
    ممنون ممنون ممنون و باز هم ممنون
    من عاشق باقالی قاتوق هستم تازه فهمیدم که باید دنبال چه باقالی ( لوبیایی ) تو فروشگاهبگردم

    پاسخحذف
  4. سلام شبنمجون
    عزیزم توی سایت پیدات نیست
    امیدوارم که خوب باشی
    حتما" در حال کارهای مربوط به عید هستی ووقت نداری
    بهر حال شاد باشی

    پاسخحذف