۱۳۸۷ بهمن ۱۶, چهارشنبه

خورش هویج و پوست پرتقال با مرغ




مواد لازم برای 6 نفر:

به تعداد فیله مرغ
زعفرون دم کرده کمی
زنجبیل کمی
کشمش 4/1 پیمانه
کمی خلال پسته و بادام
خلال هویج نیم کیلو
خلال پوست پرتقال یک پیمانه
شکر به اندازه تمایل
پیاز داغ
کره کمی
اگه از طعم و بوی گلاب و هل خوشتون میاد میتونین در انتها کمی بهش اضافه کنین .اگه زودتر بریزین عطرش میره .


در یک قابلمه مرغ را با کمی نمک و آب و فلفل سبز و پیاز داغ و کمی زنجبیل و دم کرده زعفرون میذاریم بپزه .


خلال پرتقال رو چند بار با کمی آب میجوشانیم و آبش رو عوض میکنیم تا تلخیش بره . بعد با کمی شکر ( به قدر تمایل ) و مقدار کمی آب میجوشانیم . غلظت این شربت نباید زیاد باشد . من معمولا برای این مقدار پوست پرتقال از نصف پیمانه شکر و نصف پیمانه آب استفاده میکنم . کمی که جوشید و آبش کم شد . آماده استفاده است .
خلال هویج رو با کمی روغن تفت بدین و با کمی آب بذارین بپزه .خلال هویج خیلی زود می پزه ...لازم نیست له بشه .

اکنون هویج ها رو داخل ترکیب پوست پرتقال بریزین . چند جوش بزنه .




بعد خلال پسته و بادام و کمی زعفرون دم کرده و کمی کره هم بهش اضافه کنین .خیلی آبدار نباشه . حدود نصف پیمانه آب داشته باشه کافیه .کشکش رو در انتها خاموش کنین ولی نجوشه . فقط گرم بشه .


نکته :
میتوان این ترکیب رو برای مهمانی یا استفاده از یکهفته قبل توی یخچال آماده کرد ونگهداشت . هم به درد مرصع پلو میخوره و هم برای این خورش هویج و پرتقال ... و هم ( از ترکیب بدون کشمش اون )برای تزیین انواع دسرها و بستنی و .... حتی میتونین خلال بادام و پسته رو هم از قبل بهش اضافه کنین ... با آماده کردن این مواد از قبل کار تدارک خورش های مهمونی تون خیلی راحت تر میشه .


حالا مرغ تون که پخت - آبش کم باشه مثلا حدود نصف پیمانه . این مرغ رو با آب مرغ داخل ترکیب پوست پرتقال و هویج و ... بریزین و حدود 6 – 7 دقیقه آروم بجوشه و جا بیافته . اگه دوست دارین بیشتر شیرین بشه میتونین شکرش رو خودتون تنظیم کنین .آب نارنج هم بعنوان چاشنی اون مناسبه .. از کمی زرشک هم هنگام سرو برای تزیین روی خورش میتونین استفاده کنین ...


لینک انواع خورش ها و قلیه ها در تالارگفتمان سفره خونه

http://forum.sofrehkhune.com/forum97/


لینک انواع خورش ها در پرتال سفره خونه

http://www.sofrehkhune.ir/foods/294/1

۲ نظر:

  1. سلام شبنم خانم، ممنون از وبلاگ پر از مهرو محبتتون که با آهنگ قشنگش آدمو به خاطرات گذشته میبره. من از طریقه آشپز آنلاین شما رو میشناسم و از تمام صحبتها و راهنمائی‌های مادرانتون تو زندگیم استفاده می‌کنم. درخواستی دارم که چون از هیچ طریقی نتونستم جوابی‌ دریافت کنم اینجا مزاحم شما شدم، ممکن منو راهنمائی کنید که چطور می‌تونم عضو آشپز آنلاین بشم.

    با آرزوی بهترینها برای شما

    مهرنوش

    پاسخحذف
  2. سلام مهرنوش جان
    ممنون از نظر و ابراز محبتت . خیلی خوشحالم که این وبلاگ برات خاطره خوش ایجاد میکنه ... من تو همون مبحث وبلاگ سفره خونه درخواست تو و دوستان دیگه رو نوشتم .
    سحرگل هم لطف کرده آدرس میل گذاشته - میتونی بهش میل بزنی و باکمال میل کمکت میکنه ...

    موفق باشی

    پاسخحذف