۱۳۸۷ بهمن ۸, سه‌شنبه

یک نوع کوفته سوئدی


اینطور که از پیامهای دوستان بر میاد مثل اینکه دستورات گام به گام بیشتر طرفدار داره .... به روی چشم !
ازهمه دوستان گلی که ابراز لطف و محبت کردن و برام پیام گذاشتن با تقدیم این دستورغذا تشکر میکنم ...

مواد لازم برای کوفته ها : ( برای 6 الی 8 نفر )
گوشت چرخ کرده حدود یک کیلو و دویست گرم
پیاز یک عدد ( رنده شده و آبگرفته )
آرد نخودچی 8 الی 9 قاشق غ یا ( 4 عدد نان تست که درگوشه های سفت آنرا دور انداخته و در یک فنجان شیر خوابانده اید و نرم شده اند)
تخم مرغ دو عدد
نمک و فلفل کمی
{اگراز مزه گوشت یه تنهایی خوشتان نمیاید در صورت تمایل میتوانید یک قاشق غ مرزه خشک به مواد آن اضافه کنید } .
برای تهیه این کوفته برای 3 الی 4 نفرطبیعی است که مواد نصف میشود .

* این مواد را بایکدیگر ورز دهید و سپس از آن گلوله های کوچکی به اندازه شبرنگ یا به اندازه سیب گلاب درشت درست کنید و

در ماهیتابه با کمی روغن تفت دهید . ( خیلی سرخ نکنید که رنگشان تیره شود.) بعد آنها را کنار بگذارید.



مواد برای سس کوفته ها :
نصف رول پنیر پیتزا 250 گرمی ( پنیر ها را به صورت حلقه های نازک در آورید تا زود آب شوند .) یا اگر از پنیر ورقه استفاده میکنید 8 ورقه
شیر 1 فنجان
خامه نصف فنجان
در صورت تمایل یک عدد قرص سوپ (متوجه باشید که قبلا نمک به کوفته ها نزنید . البته استفاده مرتب از محصولات آماده به مصرف به دلیل افزودنیها کار درستی نیست )
یک لیوان آب
پیازداغ
در صورت تمایل
(لازم به ذکره که این غذا رو تو شبکه ماهواره ای fatafeat دیدم ... مواد اصلیش همینها بود ...از اینجا به بعد موادش رو خودم اضافه کردم ...در هرصورت این بستگی به تمایل و سلیقه خودتون داره )
زنجبیل تازه کمی رنده یا خردشده
قارچ 10 عدد متوسط که به اندازه دلخواه خرد شوند.
فلفل دلمه ای سرخ و زرد و سبزبه اندازه دلخواه ( که نگینی خرد شوند.)
یک عدد پیاز متوسط ( ریز خرد شده )
کمی زعفران دم كرده ( رنگ فوق العاده قشنگی به غذا ميدهد . )
کمی پودر سیر هم برای سس آن
ادویه گرام ماسالا کمی
کمی گشنیز و جعفری برای تزیین
در صورت تمایل به تعداد لازم سيب زميني آب پز و پوست گرفته براي دور غذا .



* داخل روغن باقیمانده در ماهیتابه 2 الی 3 قاشق غ آرد نخوچی و يك قاشق چ ادویه گرام ماسالا بریزید تفت دهید . ( مراقب باشیذ که تیره نشود .همینکه کمی بو بگيرد و رنگش عوض شود کافیست ). حال شیر و زنجبیل را اضافه کنید و هم بزنید . 1 الي 2 قاشق زعفران دم كرده را هم داخل آن بریزید . (قرص سوپ را خرد کنید) و با پیاز و فلفل ها به مواد اضافه کنید . یک لیوان آب اضافه کنید و کوفته ها را داخل آن اضافه کنید و همه را باهم بپزید تا پیازها و فلفل ها و مغز کوفته ها پخته شود .حال پیاز داغ و قارچ را اضافه کنید تا چند جوش بزند. قارچ هم زود ميپزد .
ميزان غلظت اين سس بايد در اين حال مثل ماست تازه باشد . اگر سفت تر است كمي شير اضافه كنيد و اگر هنوز خيلي شل است بجوشانید و پنیر را اضافه کنید تا كمي سفت تر شود .

حال نمك آن را بچشيد . ( پنير به سس كمي قوام ميدهد. شير آنرا رقيق تر ميكند) و خامه را هم داخل آن بریزید و هم بزنید .به محض آب شدن پنیر و کشدار شدن سس - غذا آماده سرو است . بعد از کشدار شدن دیگر نجوشانید .


در ظرف مناسب بکشید . میتوانید سيب زميني آب پز و پوست گرفته را خرد كرده و كنار ظرف قرار دهيد و باقي سس را روي آن بريزيد و جعفری و گشنیز را بپاشید و سر میز ببرید . ليمو ترش تازه و گرد فلفل سياه فراموش نشود !


نوش جان !
این غذای مجازی رو به خواهر گلم در سوئد تقدیم میکنم .... !! فعلا .... تا انشاالله دستور و عکسهای کوفته تبریزی برات بذارم ...... تا به امیدخدا بیای و تو ایران واقعیش رو نوش جون کنی ...

۶ نظر:

  1. رسى شبنم جون.
    bazad mayeze matbooii داشته باشه.

    پاسخحذف
  2. مثل همیشه عالی راستی این شهر فرنگ پائین صفحه هم قشنگ شده

    پاسخحذف
  3. اممممممممممم چه عطری دارههههه
    شبنم جون بازم که گل کاشتی
    دمت گرم خیلی خوشگل و خوشبو و خوش مزه شده خوشگلیشو من دیدم بقیه شو شما
    خوش باشید
    چقدر خوش خوش شد

    پاسخحذف
  4. خیلی خوش رنگ و لعابه. دستتون درد نکنه.

    یه سوال داشتم، اینکه از چه گوشتی استفاده کردین؟

    مرسی
    سنا

    پاسخحذف
  5. سناجون ممنون از لطفت ...
    من برای چرخ کرده همیشه از مخلوط گوسفند و گوساله استفاده می کنم این غذا رو میشه با گوشت مرغ هم تهیه کرد ... تو میتونی اونجا از بوقلمون و شترمرغ هم استفاده کنی ...
    نوش جون ...موفق باشی ...شبنم

    پاسخحذف
  6. khili khoshmaze be nazar miad
    va khili ham basalighe
    dasteton dard nakone
    ma negah mikonim feiz mibarim.

    پاسخحذف