۱۳۸۷ بهمن ۴, جمعه

ته چین باقلاپلو






این غذا که معرف حضورتون هست و نیازی به نوشتن دستور تهیه نداره ...

فقط این نکته رو جهت یادآوری میگم که : میتوان غذاها رو با ظاهر جدیدتر تهیه و تزیین کرد و لازم به ذکره که ته دیگ این ته چین از برنج زعفرونی بدون باقلا وشوید با مایه تخم مرغ و روغن و ماست تهیه شده ( البته با کمی سیر تازه و سبز و خرد شده ) و در لایه بعدی برنج با باقلا و شوید مخلوط شده و ضمنا مرغ جداگانه سرو شده .

نکته : برای داشتن ته چین قالبی و یکدست باید بعد از خاموش کردن شعله ...درش رو بردارین و کمی صبر کنین تا برنج خنک بشه .

نکته : اگه از ماهیتابه تفلون استفاده میکنین که مشکلی پیش نخواهد آمد ولی میتونین برای اطمینان بیشتر چند دقیقه ای زیرش رو توی آب سرد قرار بدین ... اگه داغ برگردونین حتما ناصاف میشه و شاید قلوه کن ...!!

نکته: توی مایه ماستش روغن فراموش نشه ...فقط کمی ...

نکته : برای داشتن ته چین خوب حتما برنج رو کمی زنده تر بدارین .اگر نه خمیر میشه ....!

اگه دوست دارین - شما میتونین مرغش رو جداگانه سرو نکنین و از گوشت یا مرغ ریش ریش شده - برای لایه اول با برنج و مایه ماست و تخم مرغ استفاده کنین .


اینجا مرغ جدا پخته و سرو شده .


توی دیس روی برنج رو میتونین با کمی برنج زعفرونی و دارچین و پیازداغ تزیین کنین .

از چه دلتنگی ؟! دلخوشی ها کم نیستند !!! این جمله رو از یک دوست عزیز که خیلی هم شاد و پر تحرکه .
به خاطر بسپارین و هیچ گاه در زندگی احساس رخوت و رکود نکنین . برای خودتون دلخوشی و سرگرمی بسازین برای کشیدن بارسنگین زندگی که گاهی هم نه چندان خوشایند . ولی همه روزها روز خدایند و همه روزها جای بسی شکرگزاری دارن . خدایا شکرت که یه روز دیگه بهمون مهلت پس دادن امتحان دادی ....!


نکته :
یکی از دوستان عزیز مقدار مواد لازم این ته چین رو خواستن ...( تقریبا میزان موادش مثل ته چین های دیگه است .) در ضمن ممنون از یادآوریت دوست عزیز. البته فکر کردم که دوستان ممکنه خرده بگیرن که لازم به قید کردن مواد لازم نیست .

مواد لازم :
تخم مرغ دوتا کامل
کمی روغن داخل مایه زعفرونی لازم داریم
ماست چکیده ( سفت ) یک پیمانه
زعفرون دم کرده کمی

برنج 5 پیمانه
روغن و کره کمی و پیازداغ ( در صورت تمایل ) کمی دارچین برای تزیین روی برنج
شوید حدودا 400 گرم (خرد شده و فریز شده )
لپه باقلا حدودا 400 گرم ( فریز شده )
نکته :
بستگی داره که پر شوید دوست دارین یا کم شوید . اندازه شوید و باقلا بنا به تمایل شما قابل تغییره .

البته اگه بخوام ته چین درست نکنم . فقط باقلا پلو باشه مقدار شوید و باقلا رو بیشتر میریزم .


نکته :
الان داخل مواد ته چین از شوید و باقلا استفاده نشده .


لینک آموزش انواع ته چین ها و ته دیگ ها
در تالار گفتمان سفره خونه :


http://forum.sofrehkhune.com/forum100


لینک آموزش انواع ته چین ها و پلوها در
تالار گفتمان سفره خونه :

http://www.sofrehkhune.ir/foods/288/1/


۳ نظر:

  1. سلام شبنم جون

    واقعا خسته نباشین....وبلاگ زیبایی دارین
    ته چینتون حرف نداره خیلی خوش آب و رنگ شده و حتما خیییلی خوشمزه...

    ممنون از یادآوری این جمله قشنگ... از چه دلتنگ شدی....
    امیدوارم هیچ وقت دلخوشیهامون رو فراموش نکنیم

    پاسخحذف
  2. سلام شبنم جون. کسانی که « ته چین » رو در آشپزآنلاین خونده اند، احتیاجی ندارند که مواد مورد نیاز ته چین رو بدونند! به نظر من اگه یه اشاره ای می کردید به نبود !

    پاسخحذف
  3. سلام ببخشيد ميشه مقدار مواد لازم براي ته ديگ ته چيني كه تو عكس بالا درست كرديد ، رو بگين ؟ با تشكر از سايت خوبتون

    پاسخحذف