یا کیک گوشت
مواد لازم :
گوشت چرخ کرده با درجه ریز ( یا دوبار چرخ شده ) حدود 800 گرم
آرد نخودچی سه قاشق سوپخوری
روغن مایع دو قاشق سوپخوری
شیر نصف پیمانه
نان تست ( بدون گوشه ) خرد کرده و داخل شیر خیس کنین و بعد نانها رو له کنین و شیر رو کنار بذارین .
نمک و فلفل و ادویه کمی
در صورت تمایل قرص سوپ ( مراقب باشین دوباره نمک نزنین چون قرص ها نمک زیاد دارن و مایع گوشت تون شور میشه )
تخم مرغ یکعدد
چند قاشق پنیر رنده شده داخل مواد
برای تزیین داخل مواد :
گوجه فرنگی و فلفل سبز دلمه ای ریز شده و هویج پخته درسته برای وسط و روی مواد در قالب .
ویکعدد قالب مستطیل نچسب به نام " ترین " که البته فرم قالب بستگی به دلخواه شما داره .... میتونین از قالب های گرد وغیره هم ..... استفاده کنین .
طرز تهیه :
گوشت رو با مواد بالا و نیمی از شیراضافه کنین و با هم مخلوط کنین و خوب ورز بدین .فر را از قبل روی آخرین درجه داغ کنین . نیمی از مواد رو داخل قالب پر کنین و فلفل ها وهویج درسته ( در صورت تمایل قارچ و یا حتی کمی سبزیجات خرد شده مثل کرفس و جعفری و گشنیز و یا مرزه ) رو داخل و وسط قالب روی گوشت جا بدین ( که هنگام برش زدن وسط ترین قارچ و هویج و فلفل ها دیده بشن ) و ..... بعد باقی گوشت رو توی قالب پر کنین .
چند تکه فلفل رنگی هم روش بذارین و چند قاشق هم شیر روش بزیزین .
سپس قالب ترین رو سی دقیقه با درجه 200 روی پنجره وسط بذارین . با فرو کردن یک چوب نازک کباب چوبی میشه فهمید که وسط مواد پخته یا نه ....
در صورت لزوم میتونین در انتها کمی گریل رو روشن کنین تا روی مواد داخل " ترین " هم سرخ تر بشه .
در صورت لزوم میتونین در انتها کمی گریل رو روشن کنین تا روی مواد داخل " ترین " هم سرخ تر بشه .
نکته :
برای برش زدن حتما باید کاملا خنک و سرد شده باشه ....و برای برش زدن حتما از کارد تیزی استفاده کنین ...
برای برش زدن حتما باید کاملا خنک و سرد شده باشه ....و برای برش زدن حتما از کارد تیزی استفاده کنین ...
نکته :
برای گرم کردن مجدد میتونین پس از برش زدن اون رو داخل فر یا ماکروفر گرم کنین ...
نکته :
نکته :
میتونین هم سرد و هم نیمه گرم سرو کنین و با این غذا میز اردور تون رو هم زینت بدین ... و همراه انواع سس های گرم یا سرد استفاده کنین .
این غذا ازهمون مواد کوفته و کوفته قلقلی ( تقریبا ! ) تهیه میشه و راحت تر ... و شیک تر و خوش خوارک تره ... و از همه مهمتر.. متنوع تره ....
نکته :
این غذا رو میتونین به روش " بن ماری " روی بخار آب هم تهیه کنین و در اینصورت دیگه نیازی به ریختن شیر روی اون ندارین.
معمولا همه با نام " ترین " و " میتلاف " و " پاته " و ..... که داخل قالب تهیه میشن -کمی سر در گم هستن .
.... این غذا همون میتلاف هستش ولی چون در داخل قالب مستطیلی به نام " ترین " تهیه میشه اسم " ترین " میگیره .... در واقع بازی با اسامی است ...!!! Terrine
" پاته " Pate هم در همین قالب ترین طبخ میشه ولی در میان موادش از خمیربرای پوشش اون استفاده میشه ....( در بعضی دستور ها حتی خمیر هم نداشت !! ) و درعین حال در زبان فارسی هم مصطلح شده و گاهی به این نوغ غذاها که در قالب تهیه میکنن: کیک ... یا پودینگ ... اطلاق میشه .
تفاوت زیادی بین این ها وجود نداره ... نمیشه براشون مرز متفاوتی ترسیم کرد ... جز اینکه وقتی گوشت داخلش داره میت لاف ...درست تره ... وقتی داخل قالب مستطیل پخته میشه " ترین " نام میگیره ...و وقتی خمیر داخل موادش داره " پاته " نام میگیره و من حتی دستور دیگه ای رو دیدم که " موس " هم نام داشت و از سبزیجات و تخم مرغ درست شده بود و داخل قالب مستطیل تهیه شده بود . حتی ژله و انواع دسر ها و غذاهای سرد و گرم رو هم میشه داخل این قالب " ترین " تهیه کرد .
به مرور دستورات ترجمه شده از انواع پاته و ترین و میتلاف رو هم اینجا میارم ... به هرحال چون دیده و شنیده ام که عزیزان با نامها مشکل دارن فقط خواستم بگم که مرز قابل توجهی بین اینها نمیشه ترسیم کرد .
با نگاهی به مواد اصلی تشکیل دهنده این غذاها بهتر متوجه میشیم .... ایرادی هم نمیشه گرفت چون این غذاها غذاهای سنتی و معمول ما نیستن .... و واژه ها از زبان بیگانه وارد زبان ما میشن و گاهی مترجمش هم سر در گم میشه .... اگه از اونها هم بخواین که نام "کماجدون " رو ترجمه کنن ... لغت خیلی مناسبی براش شاید نتونن پیدا کنن که معنا رو کاملا بیان کنه ...
خوشحال میشم اگه نظر تون رو در این مورد بذارین .... کمی باهم گپ بزنیم .... اگه در ارسال دچار مشکل شدین ( که با عرض پوزش مقصر بلاگ اسپاته ! ) برام میل بزنین ... اینجا منتشر میکنم .... ممنون
ترین گوشت : فروم سفره خونه دات کام
فوق العاده بود اینجا یک غذایی شبیه اینی که درست کردی هست به نام پن وو گوشت چرخکرده و مخلفاتش و پن به فرانسه معنی نان میده نانهای خشک رو در شیر خیس میکنی و بعد میریزی توی موادت وو هم گوشت گوساله است همین مواد رو شکم پر گوجه و فلفل و کدو و بادمجون هم درست می کنند اینجا معروف هست و خوشمزه ولی این مدلی که معرفی کردید هم به نظرم فوق العاده است خیلی خوشگل میشه من حتما این مدلی هم امتحان می کنم عالی بود پستت
پاسخحذفمیبوسمت
تا بعد
ماری
ممنون از توضیحات خوبتون . من یه اشکال دارم .... شبنم جون فتوچینی با تالیاتلی چه فرقی داره
پاسخحذف؟؟؟؟؟؟؟؟ قیافه شون که مثل همه ...
گرچه من اینجا فقط فتوچینی تک ماکارون دیدم . تالیاتلی نیست انگار !!!
ولی تو عکسای مجله یا اینترنت که مثل همن !!!!
کماجدون هم ترجمه نداره که !!!!! مگه اینکه عکسشو بذارن که روش ساه ذغالی شده توش هم برنج داره با روغن کرمونشاهی ..... زیر و روشم آتیش منقل !!!!! چه شود ...... به به
سلام ماری جون ممنون از کامنت شما ... لطف کردی .
پاسخحذفضمنا خوشحال میشم اگه فرصت کردی دستور و عکس غذایی که تعریف کردی رو بذاری برامون ...
گلابتون جون ممنون از کامنت ..عزیزم تالیاتلی اسم غذاست و فتوچینی نامی برای این نوع پاستاست که نواری شکله .... برای همین هم با اسم این غذا نمیتونی ماکارونی نواری رو پیدا کنی ... ولی هر غذایی که با ماکارونی نواری یا فتوچینی تهیه میشه " تالیاتلی " نام داره.
من توی دستورهای غذایی خارجی دیده ام که گفته مثلا دوبسته فتوچینی برای تهیه تالیاتلی مرغ ... ولی نگفته دوبسته تالیاتلی !!!!
سلام
پاسخحذفدوست خوبم کاش کمی بهتر و بیشتر وقت می گداشتید و تقاوت مهم بین ترین و پاته و خانواده مجزای loaf ها رو پیدا می کردید تلاش خوبی بود اما بسیار ناقص و ....
دستور شما به وضوح یک متلف است نه ترین ! و صد البته عکس های پایین صفحع ترین هستند
برای شمایی که دستی بر این اتش دارید بسیار ن
ا شایست است که بفرمایید فقط بازی با اسامی است !!!هر نامی یک امضای مختص به خود دارد بنا بر این وقتی یک دستوری جلوی شما گداشته می شود باید بتوانیدامضا یا مشخصه خاص ان دستور را بدست اورده و تشخیص داده شود که عضو کدام خانواده است !
فرق میان ترین و پاته اگر شاید نا مشخص باشد اما همانقدر واضح و مشخص است که برای من و شمای ایرانی فرق میان اش و سوپ! یا خوراک و خورش ! یا کته و چلو!
بکذریم
همجنان از تلاش شما برای معرفی نام ها که کمتر به گوش عوام! اشنا است تشکر میکنم