با توجه به جایگزین شدن عادات نامناسب غذایی در جامعه و به تبع اون در بین کودکان نوجوانان و نیز هشدار متخصصین جامعه در مورد کوتاه تر شدن قد و چاق تر شدن نسل آتی باید از هم اکنون به فکر اصلاح عادات غذایی نامناسب خانواده و جایگزینی مواد و روشهایی برای برنامه ریزی مناسب خوراک خانواده باشیم .
خواص باقلا
باقلا داراي ماده اي بنام فيتين Phytine مي باشد كه بسيار مغذي است و تقويت كننده بدن است . اين ماده كلسيم بدن را تامين مي كند باقلا غذاي خوبي است براي دوران نقاهت .
خواص دارويي:
مطلب برگرفته ازسایت ایران مانیا
اين خوراکي زود هضم بوده و به سرعت از معده مي گذرد و با خود فضولات را نيز به سهولت دفع مي کند، ضمنا سينه و ريه را پاک و تقويت و سرفه هاي خشک را درمان مي کند. براي درمان رماتيسم، سياتيک، نقرس و درد مفاصل توصيه شده است که در حدود ?? الي ?? گرم از گل باقلا را در يک ليتر آب جوشانده و بعد از صافي گذرانده و در فواصل غذا يک فنجان از آن را نوش جان نماييد.به افرادي که از ميگرن رنج مي کشند، سفارش گرديده است که ?? الي ?? گرم از گل باقلا را جوشانده و در فواصل غذا يک فنجان بنوشند. توصيه مي شود هرگز آب پخته باقلا را دور نريزيد و آن را به همراه باقلا بنوشيد. زيرا گلو را نرم کرده و از توليد سنگ جلوگيري مي کند و گرفتگي معده را نيز برطرف مي کند.
افراط در خوردن باقلا باعث نفخ و سنگيني معده شده و موجب کندي ذهن مي شود. البته اگر با آب آن خورده شود عوارض آن کمتر خواهد بود. خوردن باقلا همراه ماست، موجب دل پيچه مي گردد و اگر به طور تازه زياد مصرف شود باعث تاول دهان مي شود.
مضرات :
بعضي افراد به باقلاي تازه حساسيت داشته و مبتلا به بيماري فاويسم مي شوند. علامت اين بيماري زرد شدن رنگ پوست بدن و احساس خستگي و سستي در اعصاب، پيدا شدن خون در ادرار، سردرد و استفراغ است. { گاهی حتی بعضی از افراد به بوی خام آن هم حساس هستند و با استشمام بوی آن دچار ناراحتی میشوند.}
در اين عارضه خون بدن کم مي شود و درمان آن معمولا تزريق خون و سرم هاي غذايي است. بهترين راه براي جلوگيري از ابتلا شدن به اين بيماري دو لپه کردن باقلا و جوشاندن آن در آب و دور ريختن آب آن است و همچنين پختن آن در روغن و افزودن ادويه اي مانند آويشن، دارچين، فلفل، ميخک و از همه مهمتر گلپر مي باشد.
افرادي که به بيماري هايي نظير، کلسترول، تصلب شرائين، ضعف حافظه، آترومي، افسردگي، اسيداوريک، سردرد، ميگرن، نفخ دل درد، ماليخوليا، سنگ اورات، خارش پوستي، فشار خون، صرع، بادفتق، احتقان و يبوست مبتلا مي باشند نبايد در خوردن باقلا زياده روي کنند.http://rauofzadeh.parsiblog.com/-905351.htm
لینک آموزش انواع
غذاهای مدرن و سنتی در تالارهای گفتمان سفره خونه :
http://forum.sofrehkhune.com/forum379/
لینک آموزش انواع
غذاهای مدرن و سنتی در پرتال سفره خونه :
http://www.sofrehkhune.ir
سلام به کدبانوی عزیزمون
پاسخحذفخسته نباشی!
از این همه دقت در توضیح مطالبت واقعا لذت بردم
مرسی شبنم جان. مثل همیشه مفید و کامل.
پاسخحذفموفق باشی.
سلام شبنم جون، دستت درد نكنه..واقعا كه حرف نداشت
پاسخحذفهم مطالب هم باقلا هردو عالي
موفق باشي
سلام شبنم جونم
پاسخحذفنمی دونم به سایت کم سر می زنین یا نظر کم میذارین ؟؟ اونقدر ماهین که یه ذره کمرنگ شدنتون محسوسه
شاد باشین و سلامت
سلام خانومی
پاسخحذفجالبه ما باقلا رو اینطور که شما تو عکس
گذاشتید به حالت درسته سرو نمیکنیم ایده متفاوتیه
موفق باشید
سلام عزیزان ممنونم از نظرات..شب بوی عزیز - آیدا خانوم گل و زهرا جون
پاسخحذفنازنین گل تشکر از پیامت . این نظر لطف شماست.
انار جان هدف بهره مندی از زیبایی سبزیجاته ... به نظر من تنوع همیشه خوبه ... منهم خودم معمولا با پوست برای مهمون سرو نمیکنم !..ولی گاهی بازگشت به طبیعت بد هم نیست و زیبایی های خودش رو داره ... به هرحال ایده ای بود ... بازهم ممنون از پیامت ناردونه جون.