۱۳۸۸ اردیبهشت ۲, چهارشنبه

پذیرایی عصرانه با باقلا پخته





باقلا همراه با سرکه سیب ویا آب لیموترش و به همراه گلپر و نمک و فلفل که نیاز به توضیح نداره فقط ایده ای بود برای پذیرایی عصرانه .

بازگشت به سنتهای خوب غذایی گذشته و بازبینی اونها و در عین حال اصلاح عادات غذایی نامناسب گذشته یکی از اموریست که ما خانومها باید حتما در فکر اون باشیم .

با توجه به جایگزین شدن عادات نامناسب غذایی در جامعه و به تبع اون در بین کودکان نوجوانان و نیز هشدار متخصصین جامعه در مورد کوتاه تر شدن قد و چاق تر شدن نسل آتی باید از هم اکنون به فکر اصلاح عادات غذایی نامناسب خانواده و جایگزینی مواد و روشهایی برای برنامه ریزی مناسب خوراک خانواده باشیم .

خواص باقلا

باقلا داراي ماده اي بنام فيتين Phytine مي باشد كه بسيار مغذي است و تقويت كننده بدن است . اين ماده كلسيم بدن را تامين مي كند باقلا غذاي خوبي است براي دوران نقاهت .

خواص دارويي:
اقلا از نظر طب قديم ايران سرد و تر است و گل آن گرم مي باشد .
1 ) دم كرده گل باقلا ضد تشنج و ادرار آور است.
2) دم كرده گل باقلا سنگ كليه را دفع مي كند و براي قولنج هاي كليوي مفيد است.
3) جوشانده باقلا براي ورم مثانه مفيد است .
4) جوشانده باقلا اثر خوبي در رفع رماتيسم درد .
5) از جوشانده باقلا براي درمان نقرس استفاده كنيد.
7) باقلا را اگر با آب سركه و آب بپزيد و با پوست بخوريد اسهال مزمن را درمان مي كند.
8) براي رفع گرفتگي صدا در باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط كنيد و بخوريد.
9 ) براي رفع كوفتگي و روم پستان ، در باقلا را با آب جو مخلوط كرده و با سركه و نعناع بپزيد و ضمادي را كه بدست مي آيد روي ورم و كوفتگي قرار دهيد .
10) ضماد در باقلا را با شنبليله و عسل براي نرم كردن دمل و ورم بناگوش و زير چشم مفيد است.
11) جوشانده باقلا شكم روشهاي مزمن را برطرف مي كند.
12) ضماد باقلا جوش و كورك را مي رساند و چرك را خارج مي كند.
13) براي درمان تكرر ادرار از جوشانده ريشه باقلا استفاده كنيد.
14) جوشانده سر شاخه هاي باقلا مستي نوشیدنیهای الكلي را برطرف مي كند.
15) براي رفع التهاب و درد نوك انگشتان و ناخن بايد يك مشت برگ باقلا را با نيم ليتر آب جوشانيد و بگذاريد كمي سرد شود و انگشتان خود را بمدت دو ساعت در آن قرار دهيد تا برطرف شود
و .....
مضرات :
باقلا در بعضي از اشخاص توليد نفخ و سنگيني سر و معده مي كند براي جلوگيري از اين عوارض بايد ابتدا باقلا را پوست كنده و بجوشانيد و آب آنرا دور بريزيد . سپس به آن مقدري آب اضافه كرده و بعد از پختن با روغن بادام و ادويه گرم مانند درچين و فلفل بخوريد .مصرف باقلاي تازه ممكن است توليد مسموميت و حساسيت شديد بكند كه گاهي موجب مرگ مي شود بنابراين بايد در خوردن باقلاي تازه و خام احتياط كنيد . معمولا اشخاصي كه به باقلاي تازه حساسيت دارند فاقد يك آنزيم مخصوص هستند.
مطلب برگرفته ازسایت ایران مانیا



خواص و اثرات باقلا

باقلا حاوي ويتامين هاي آ.ب.ث و املاح مفيدي از جمله آهک، فسفر، آهن و غيره مي باشد. به همين علت در گروه خوراکي هاي خون ساز قرار دارد و مغز قلم استخوان ها را نيز تقويت مي کند. براي افرادي که دوره نقاهت را به سر مي برند، باقلا اثري نيروبخش دارد و در مبتلايان به برونشيت ايجاد خلط مي کند، ضمنا باقلا کليه ها را تقويت کرده و به ريه ها نيرو بخشيده و سلول هاي مغز استخوان را فعال مي سازد.

اين خوراکي زود هضم بوده و به سرعت از معده مي گذرد و با خود فضولات را نيز به سهولت دفع مي کند، ضمنا سينه و ريه را پاک و تقويت و سرفه هاي خشک را درمان مي کند. براي درمان رماتيسم، سياتيک، نقرس و درد مفاصل توصيه شده است که در حدود ?? الي ?? گرم از گل باقلا را در يک ليتر آب جوشانده و بعد از صافي گذرانده و در فواصل غذا يک فنجان از آن را نوش جان نماييد.به افرادي که از ميگرن رنج مي کشند، سفارش گرديده است که ?? الي ?? گرم از گل باقلا را جوشانده و در فواصل غذا يک فنجان بنوشند. توصيه مي شود هرگز آب پخته باقلا را دور نريزيد و آن را به همراه باقلا بنوشيد. زيرا گلو را نرم کرده و از توليد سنگ جلوگيري مي کند و گرفتگي معده را نيز برطرف مي کند.

افراط در خوردن باقلا باعث نفخ و سنگيني معده شده و موجب کندي ذهن مي شود. البته اگر با آب آن خورده شود عوارض آن کمتر خواهد بود. خوردن باقلا همراه ماست، موجب دل پيچه مي گردد و اگر به طور تازه زياد مصرف شود باعث تاول دهان مي شود.


مضرات :
بعضي افراد به باقلاي تازه حساسيت داشته و مبتلا به بيماري فاويسم مي شوند. علامت اين بيماري زرد شدن رنگ پوست بدن و احساس خستگي و سستي در اعصاب، پيدا شدن خون در ادرار، سردرد و استفراغ است. { گاهی حتی بعضی از افراد به بوی خام آن هم حساس هستند و با استشمام بوی آن دچار ناراحتی میشوند.}
در اين عارضه خون بدن کم مي شود و درمان آن معمولا تزريق خون و سرم هاي غذايي است. بهترين راه براي جلوگيري از ابتلا شدن به اين بيماري دو لپه کردن باقلا و جوشاندن آن در آب و دور ريختن آب آن است و همچنين پختن آن در روغن و افزودن ادويه اي مانند آويشن، دارچين، فلفل، ميخک و از همه مهمتر گلپر مي باشد.

افرادي که به بيماري هايي نظير، کلسترول، تصلب شرائين، ضعف حافظه، آترومي، افسردگي، اسيداوريک، سردرد، ميگرن، نفخ دل درد، ماليخوليا، سنگ اورات، خارش پوستي، فشار خون، صرع، بادفتق، احتقان و يبوست مبتلا مي باشند نبايد در خوردن باقلا زياده روي کنند.http://rauofzadeh.parsiblog.com/-905351.htm


لینک آموزش انواع

غذاهای مدرن و سنتی در تالارهای گفتمان سفره خونه :

http://forum.sofrehkhune.com/forum379/


لینک آموزش انواع

غذاهای مدرن و سنتی در پرتال سفره خونه :

http://www.sofrehkhune.ir

۶ نظر:

  1. سلام به کدبانوی عزیزمون

    خسته نباشی!
    از این همه دقت در توضیح مطالبت واقعا لذت بردم

    پاسخحذف
  2. مرسی شبنم جان. مثل همیشه مفید و کامل.
    موفق باشی.

    پاسخحذف
  3. سلام شبنم جون، دستت درد نكنه..واقعا كه حرف نداشت
    هم مطالب هم باقلا هردو عالي
    موفق باشي

    پاسخحذف
  4. سلام شبنم جونم
    نمی دونم به سایت کم سر می زنین یا نظر کم میذارین ؟؟ اونقدر ماهین که یه ذره کمرنگ شدنتون محسوسه

    شاد باشین و سلامت

    پاسخحذف
  5. سلام خانومی
    جالبه ما باقلا رو اینطور که شما تو عکس
    گذاشتید به حالت درسته سرو نمیکنیم ایده متفاوتیه
    موفق باشید

    پاسخحذف
  6. سلام عزیزان ممنونم از نظرات..شب بوی عزیز - آیدا خانوم گل و زهرا جون

    نازنین گل تشکر از پیامت . این نظر لطف شماست.

    انار جان هدف بهره مندی از زیبایی سبزیجاته ... به نظر من تنوع همیشه خوبه ... منهم خودم معمولا با پوست برای مهمون سرو نمیکنم !..ولی گاهی بازگشت به طبیعت بد هم نیست و زیبایی های خودش رو داره ... به هرحال ایده ای بود ... بازهم ممنون از پیامت ناردونه جون.

    پاسخحذف