پیتزا ویژه پیزیای سفره خونه ( پیتزا سرآشپز)
* پیتزای ویژه ما در واقع همان پیتزا هات یا پیتزا هوت است . * بهترین پیتزا اونیه که در دو مرحله تهیه میشه . * برای تهیه پیتزا همیشه از دو نوع پنیر و حتما رنده شده استفاده کنین . یکی از این پنیرها میتونه چدار یا گودا باشه و دیگری موتزارلا که به پنیر پیتزا موسوم هستش .* در تهیه پیتزا ، از پنیرها با سخاوت استفاده کنین * سس پیتزا خیلی مهمه . از کمی رب گوجه فرنگی و سرکه و کمی پودر سیر و پودر یا عرق آویشن یا ارگانو با مقداری شکر این رو خودتون تهیه کنین و کمی هم ادویه و روغن زیتون بهش بزنین و بذارین کمی غلیظ بشه . * یک پیتزای خوب باید پنیر روش ذوب و طلایی بشه و خمیرش هم کاملا پخته باشه و خمیر نمونه . * از ظروف پیرکس و شیشه ای استفاده نکنین . ظروف استیل یا روحی یا کلا قالب های فلزی مناسب ترن چون زود گرم میشن و مراحل و مدت طبخ رو کمتر میکنن . *زمان پخت نباید زیاد طولانی باشه . ولی اگه پیتزای برشته تر می خواهین باید کمی بیشتر زمان صرف کنین. * پنیرلایه آخر رو در مراحل انتهایی به پیتزا اضافه کنین و وقتی طلایی شد بردارین . * اگه از طعم زیره بیشتر خوشتون میاد به جای آویشن یا ارگانو برای سس پیتزا از زیره استفاده کنین (فقط یک کدوم را بریزین نه هر دو ! یا زیره یا آویشن .)
رب گوجه فرنگی 5 قاشق سر پر سوپخوری
روغن زیتون دو قاشق غ
سرکه 4/1 پیمانه
آب 2/1 پیمانه
نصف پیاز ریز یا رنده شده
شکر دو ق غ
عرق آویشن 4/1 پیمانه
فلفل تند در صورت تمایل
یک حبه سیر تازه رنده شده
فلفل دلمه ای خرد شده 3/1 پیمانه
نمک و ادویه مخلوط کمی
طرز تهیه سس پیتزا
کمی روغن رو داخل ظرف داغ بریزین و بعد کمی رب گوجه فرنگی رو توش تفت بدین بعد پیاز و سیر و فلفل دلمه ای و عرق آویشن یا پودر آویشن و یا پودر سیر رو داخلش بریزین . ادویه مخلوط و فلفل هم میتونین اضافه کنین . شکر دو قاشق کافیه . سرکه و آب رو اضافه کنین و بذارین غلیظ بشه . در انتها میتونین از پودر آویشن یا ارگانو روش بپاشین . فلفل وسیر و پیاز رو میتونین با دستگاه ریز کنین که زیر دندون نیاد .
خمیر پیتزا
آرد حدود 400 گرم
روغن مایع 3 قاشق غ
شیر ولرم یک پیمانه
آب ولرم نصف پیمانه
شکر 1 ق سوپخوری
خمیر مایه 1 ق سوپخوری
نمک قدری
شکر و خمیر مایه رو با آب ولرم تو لیوان بزرگ مخلوط کنین و مدت کوتاهی مثلا ده الی پانزده بذارین جای گرم تا عمل کنه و کف کنه . داخل یک ظرف گود ، روغن مایع و شیر رو بریزین و این مخلوط خمیر مایه رو بهش اضافه کنین و هم بزنین و سپس کم کم از آرد داخلش بریزین و مخلوط کنین . تا کاملا خمیر بشه . اونقدر که به دست نچسبه . سپس یک ساعت روش رو بپوشانین و بهش استراحت بدین تا کمی حجمش بیشتر بشه .
فلفل دلمه ای خرد شده رنگی
کالباس سوسیس خرد شده
پیاز و قارچ خرد شده
زیتون بدون هسته و خرد شده
گوجه فرنگی ورقه شده
پنیرچدار و موتزارلا رنده شده
قالب گرد یا مستطیل رو چرب کنین و از خمیرکفش پهن کنین . دست رو با آرد آغشته کنین و گوشه ها رو کمی بیشتر بیرون کش بیارین و تمام اطراف قالب رو پنیر بریزین وبعد لایه رو به طرف داخل و روی خمیر دور تا دور تا بزنین تا پنیرها پوشانده بشن . این روشی است که پیتزا هات برای تهیه پیتزا های خودش انجام میده .
کف خمیر سس مخصوص بمالین و کمی پودر آویشن و پنیر بپاشین . فر را داغ کنین .
مقداری از مواد دلخواه روش بریزین .فلفل دلمه خرد شده ، سوسیس و کالباس خرد کرده ، پیاز و قارچ خرد شده و زیتون بدون هسته خرد شده روش بریزین .
درجه فر رو روی 240 سانتیگراد تنظیم کنین و طبقه وسط به مدت 20 دقیقه بذارین . تا کف خمیر و مواد وسطی پخته بشن .
بعد بیرون بذارین و دوباره یک لایه پنیر روی مواد بریزین و با موادی مانند سوسیس و گوجه فرنگی و فلفل سبز و زیتون برش زده تزیین کنین .
ده دقیقه دیگه دوباره بذارین تا کاملا روی پیتزا ذوب و طلایی بشه . این بار مراقب پیتزا باشین و مرتب بررسی کنین که بیش از حد طلایی ! نشه .
نکته :
از : تالارگفتمان ( فروم ) سفره خونه
http://forum.sofrehkhune.com/showthread.php?p=29631#post29631
به به چه پیتزایی شده... خیلی خوشگل و خوشمزه است
پاسخحذفبا تشكر از شما لطفا بگوييد كه خمير مايه را از كجا مي توان تهيه كرد و آيا ماده اي ديگر جايگزين خمير مايه مي باشد؟
پاسخحذف