۱۳۸۷ بهمن ۱۷, پنجشنبه

آش رشته





همه تون تهیه آش رو بلدین و ... حداقلش اینه که فقط خیلی دوست دارین ! ... تازه دیدن عکسش هم تو این هوای سرد و برفی غیر منتظره دو روز اخیر تهرون خالی از لطف نیست ... چند نکته هست که برای تهیه آش لازمه و بد نیست که مجددا یادآوری بشه ...

برای اینکه آش رشته وهم قورمه سبزي خوشمزه و جا افتاده اي داشته باشین :

اول اينكه هميشه حبوبات را از دو روز قبل خيس كنين و چندين بار آب آنرا عوض كنين .
دوم اينكه هميشه حبوبات را خوب بپزيد تا لعاب بياندازد . حبوبات آش نباید خیلی زیاد باشه . مقدار عدس باید بیشتر باشه .

سوم اينكه حتما غير از سبزيجات مخصوص آنها اسفناج هم اضافه كنيد . چون اسفناج هم رنگ سبز پر رنگ و قشنگي به آنها ميدهد و هم لعاب مي اندازد .

چهارم اینکه از آب مرغ و گوشت برای تهیه آَ استفاده کنین تا هم خوشمزه بشه و هم مغذی ... و مفید ...
پنجم اینکه مقدار رشته نباید زیاد بشه که آش سفت و زیادی غلیظ بشه .

مواد لازم برای 8 الی 10 نفر :
رشته مخصوص آش 350 گرم الی 400 گرم (رشته ها رو 3 قسمت کنین تا خیلی بلند نباشن )
سبزی آش 2 کیلو شامل تره و جعفری و گشنیز و اسفناج یا برگ چغندر
عدس یک پیمانه
نخود و لوبیا مجموعا یک پیمانه
پیاز داغ فراوان
کشک غلیظ 5 الی 4 پیمانه
نمک و فلفل به میزان کافی
نعنا داغ و سیر داغ کمی

طرز تهیه:
پیاز داغ و زردچوبه رو کمی تفت میدهیم و سپس حبوبات را که قبلا خیس کرده ایم با آنها به همراه آب مرغ یا گوشت می گذاریم کاملا بپزند . حبوبات خیس کرده زودتر می پزن و رنگشون هم تو غذا روشن تر میشه . بین دو انگشت فشار بدین اگه کاملا له شد وقت ریختن سبزیهاست .

نکته :

معمولا چون کشک و رشته کمی شور هستن - بهتره به غذاهایی که این مواد داخلش هستن از از ابتدا نمک نزنیم .

نکته :

ضمنا یادتون نره هیچوقت به حبوبات تا اتنهای پخت نمک نمی زنیم .چون دیر می پزن .

بعد سبزی را تمیز کرده و شسته و خرد می کنیم و داخل حبوبات پخته شده می ریزیم و می گذاریم سبزی ها بپزند. رنگ سبزی که عوض شد موقع ریختن رشته است .
سپس رشته را در آش می ریزیم و می گذاریم آهسته بپزد . اولش کمی آش رو آروم هم می زنیم . آش رو خیلی هم نزنین تا رشته ها خمیر و خرد نشوند . اگه رشته ها کاملا توی آش بپزن و جا بیافتن نیازی به اضافه کردن آرد نداریم . با پختن رشته - آب آش کشیده و کم میشه که باید در این بین کم کم بهش آب اضافه کنیم .
مقدار رشته اگه تو آش زیاد بشه خیلی غلیظ میشه پس باید مقدار رشته رو تنظیم کنیم تا آش مون خمیر نشه .زمان پخت رو نمیشه کامل گفت . ولی آش نباید آبکی و نباید خیلی غلیظ باشه ...
ضمنا پس از خاموش کردن شعله - آش خود به خود با کشیدن توی ظرف هم چون سرد میشه - کمی سفت تر میشه . پس دقت کنین تا آش خیلی هم سفت نباشه ... اینها ریزه کاری هایی هستش که با تمرین به صورت عملی دست میاد نمیشه تئوری توضیح داد .

وقتی رشته ها کاملا پختن - اگه همه اعضای خانواده کشک رو دوست دارن کمی از کشک رو بلافاصله پس از خاموش کردن شعله داخل آش میریزیم و مخلوط میکنیم . ( اگه همه اعضای خانواده کشک نمی خورن و یا مایلن با سرکه میل کنن از مخلوط کردن کشک داخل قابلمه آش خودداری کنین . نمک اون رو حالا بچشین . اگه دوست دارین تند بشه میتونین کمی فلفل و ادویه بهش بزنین .)
سپس آش رو در ظرف میکشیم و روی آنرا مجددا با کمی کشک ساده و زعفرانی و پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ تزئین می کنیم .
در آذربایجان توی آش رشته رب گوجه فرنگی هم میریزن . خیلی خوش مزه میشه . هم میشه توی آش ریخت و هم میشه با کمی روغن داغ روی آش رو باهاش تزیین کرد که دیگه به زعفرون هم نیازی نیست .


نوش جان
امروز پنجشنبه است و روز خیرات اموات .... با فاتحه ای نثار اموات جمع

لینک انواع آش در تالار گفتمان سفره خونه :

۳ نظر:

  1. دیگهههههه دهنم آب افتااااااااد
    خیلی خوش آب و رنگه
    بوش تا اینجا هم میااااد
    اممممممممممم چه عطریییی
    دستتون طلا
    عزت زیاد

    پاسخحذف
  2. shabnam joonam ajab ashi e! vaaaaaai kheili khosh ab o range!

    پاسخحذف
  3. به به...به به

    عجب آشی... خیلی به موقع بود شبنم جون الان خیییلی می چسبه

    دستتون درد نکنه

    پاسخحذف