۱۳۸۷ بهمن ۶, یکشنبه

میتلاف گوشت و مرغ



این خوراک را در قالب نچسب کیک ( مستطیل یا گرد ) باید تهیه کرد . هم میتوان در فر و هم به طریق بن ماری ( بخارآب ) درون قابلمه پخت .


مواد لازم :
نیم کیلو گوشت چرخ کرده
نیم کیلو گوشت فیله یا سینه مرغ
دوتا فرص مگی یا الیت ( سیر و گوشت )
پیاز یکعدد
تخم مرغ دو عدد
فلفل و ادویه
فلفل سبزیا قرمز دلمه ای رشته بلند بریده شود
قارچ شسته و ضخیم خرد شود
هویج یک عدد درسته یا چند تکه شده - آب پز
کمی پیازداغ
سبزیجات برای تزیین دور خوراک ( اعم از قارچ و ذرت و گوجه فرنگی و سیب زمینی و براکلی و لیموترش و پیازچه........ و)



طرز تهیه :
هرکدام از گوشت ها رو ( جداگانه ) با نصف پیازو نصف قرص الیت یا مگی در غذاساز له میکنیم و بکعدد به هرکدام تخم مرغ و در صورت تمایل کمی آویشن یا مرزه خشک یا ترخون میزنیم .


یادتون نره که موقع ورز دادن گوست مرغ - داخل گوشت سینه مرغ این رگ و ریشه ها رو بگیرین تا موقع خوردن دچار مشکل نشین .
به گوشت مرغ کمی زعفران میزنیم . و قالب را کمی تر می کنیم . گوشت را به صورت دو رنگ در قالب میگذاریم وهویج و قارچ ها و فلفل دلمه ای ها را داخل گوشت جاساز میکنیم که هنگام برش لای گوشت به چشم بخورند .
روی آنرا صاف میکنیم و کمی پیاز داغ رویش میگذاریم و زعفران هم میریزیم و قابلمه ای را که گنجایش این قالب را دارد با مقدار کمی آب پر میکنیم ( بطوریکه آب داخل قالب نشود )در آنرا گذاشته
و روی شعله گاز فرار میدهیم تا با شعله کم بجوشد . مراقب باشید تا آب تمام نشود .اگر آب کم شد اضافه کنید .


گوشت و مواد داخل قالب نیازی به آب ندارد . حدود یکساعت و نیم باید بماند تا کاملا بپزد .




در طی این مدت ممکن است کمی آب و عصاره مرغ و گوشت روی قالب جمع شود . دو مرتبه در طی زمان پخت - با دو تا قاشق بزرگ به صورت ضربدری از میان قالب گرفته و قالب را از درون قابلمه بیرون میاوریم و به آرامی این عصاره را داخل یک ظرف می ریزیم و بعد در انتها با یک قاشق رب گوجه و کمی کره و یکقاشق غ آرد و کمی فلفل سبز و قرمز دلمه ای خرد شده - سس درست می کنیم و روی خوراک میریزیم تا خشک نشود . پس از پخت خوراک بعد از یکساعت و نیم – آنرا در فر گذاشته و گریل را روشن میکنیم و حدود ده الی 15 دقیقه فقط اجازه میدهیم روی آن سرخ شود . از سس تهیه شده روی آن میریزیم و تزیین کرده و با لیموترش سرو میکنیم .


پس از برش میتونین هویج و فلفل سبز و قارچ ها رو مثل برش کالباس داخل گوشت ببینین .......


برای هرنفر میتونیم بصورت گرد با اریب به هر ضخامت که دوست دارین ببرین.


بهناز جان و الهام عزیز در مورد سفت شدن میتلاف سوال کردین ... بعنوان نکته اینجا بهش می پردازم :
نکته :
اگه گوشت کوفته و میتلاف رو با دستگاه چرخ کنین و مخلفاتش رو مخلوط کنین ...کمی سفت میشه و توهم میره .... حتی میگن برای اینکه کوفته تون باز نشه ...فقط نیمی از مواد گوشتی رو توی دستگاه مخلوط کنین تا باعث محکم موندن و وا نرفتن کوفته بشه ....
بهترین حالت برای تهیه این نوع غذاها استفاده از چرخ گوشت با سوراخ معمولی است ومخلوط کردن مواد هم باید با دست انجام بشه ... گاهی میتوان نیمی از مواد رو داخل مخلوط کن و غذاساز ریخت و باقی رو بطور معمول با دست مخلوط و ورز داد .... تا خیلی سفت نشه ...
نکته :
و ضمنا بوقلمون جز گوشتهای کم چربه ...مخصوصا اگه بدون پوست هم باشه .... اصولا اگه با گوشت کم چرب و بدون هیچ مواد افزودنی غذا درست کنین ... ( حتی مایه ماکارونی ) کمی تو هم میره .... اگه گوشت گوساله هم باشه .. همینطوره ..
برای استفاده از گوشت چرخکرده – بهتره گوشت گوسفند و گوساله رو باهم مخلوط کنیم ...تا از چربی گوشت و لطافت گوشت گوسفند هم استفاده بشه ...
گوشت چرخ کرده ( برای تهیه میتلاف یا کوفته ) بدون افزودنی مانند کالباسی است که درصد زیادش گوشته و کمی سفت تر از کالباسی میشه که افزودنی بهش زدن ... و اگه شما از دون دسته از افرادی هستین که دوست دارین کوفته... یا ... ترین ... و یا ... میت لاف نرم بشه حتما باید توش مواد افزودنی مخلوط کنین .... حتما متوجه شدین که کلباس هایی که افزودنی شون بیشتره با برش نازک تقریبا از نرمی زیاد کمی له میشن ...ولی سوسیس ها و کالباسهایی که در صد گوشت بیشتر و افزودنی کمتر دارن بصورت ورقه و سالم برش میخورن ...

نکته :
مقدار و اندازه پیاز و تعداد تخم مرغ هم دخیله ....
وقتی شما از گوشت کم چرب مثل بوقلمون ( و بدون پوست ) استفاده کنین ...باید یا تعداد پیاز رو بیشتر کنین یا کمی افزودنی ( آرد نان سوخاری یا آرد نخودچی و یا کمی خمیر نان باگت خیس خرده در شیر) داخل گوشتت کنین و.... یا تعداد تخم مرغ رو بیشتر کنین ....
آشپزی ریزه کاری ها و نکات متعددی داره ...با چند بار تمرین و تجربه به دست میاد ... با یکبار نمیشه دقیقا غذای ایده آلی تهیه کرد ... چون همه چیز نسبی است و به عوامل و فاکتورها بستگی داره ..
اگه میتلاف کوچکترو جمع بشه و پوک و لطیف نشه برای اینه که گوشتت خشک و بدون چربی بوده ... .و برای اون گوشت خشک و بدون چربی - مقدارپیاز کم بوده .... قاعدتا تعداد تخم مرغ ها هم به این فاکتورها نمیخورده ... همه عوامل و فاکتور ها در این امر دخیلن ...


نکته :
اگه طالب میتلاف نرمتری هستین ... و گوشت گوساله یا فقط ماکیان مصرف میکنین ...که خشک و بی چربیه - پیاز رو بیشتر و تعداد تخم مرغ رو یکی بیشتر و کمی هم آرد نان سوخاری ( 4 الی 5 قاشق غ ) اضاقه کنین . یا چندتا برش نان تست رو توی شیر خیس کنین و اضافه کنین .
اگه دوست دارین این غذا نرم تر بشه میتونین یک عدد پیاز و یکعدد تخم مرغ بیشتر بزنین ....در بعضی دستورها از پودر نان حشک و ..... استفاده شده که طبیعیه که چون مقدار گوشت کمتری داره نرم تره و خلل فرج بیشتری مثل کیک داره .... اینهم بنا به سلیقه و ذایقه افراد بستگی داره .....

این میتلاف رو سحر خانوم گل زحمت کشیده و به این قشنگی درست کرده ... دستش درد نکنه خیلی قشنگ شده و حتما خوشمزه ...

دراین خصوص هم حودش توضیح داده :

{ من موادش رو یه کمی تغییر دادم.... وسطش که هویج پخته گذاشتم و زرشک هم ریختم . البته الان توی عکس مشخص نیست..... یه کار دیگه هم کردم تخم مرغ به گوشت اضافه نکردم !! نمی دونم چرا حس کردم که تخم مرغ نزنم بهش ...
فکر کردم اینجوری بیشتر مزه گوشت می ده ... خوشمزه هم بود اتفاقا عااالی بود...! برای پختش هم دقیقا همون طور که شما گفته بودین... البته من چون مواد رو نصف کردم قالب کوچیک تفلون نداشتم از یه قالب کوچیک ژله استفاده کردم .
توش فویل کشیدم و بعد مواد رو ریختم داخلش ... همون طور که شما گفتین به روش بن ماری پختم...بعد هم توی فر گذاشتم با گریل... و از سسی که با آب خودش درست کرده بودم روش دادم...

در مورد مزه ش فکر میکنم چیزی باشه که همه بپسندن... مزه گوشت می ده... تقریبا مثل کباب تابه ای ...!!

در مورد تزیینش هم من از پوره سیب زمینی استفاده کردم.... پوره رو توی قیف ریختم و باماسوره شکوفه دورش رو تزیین کردم ... }


لینک آموزش انواع غذاهای مدرن و سنتی
در تالارگفتمان سفره خونه :
لینک آموزش انواع سس ها و چاشنی ها
در پرتال سفره خونه :


http://www.sofrehkhune.ir/foods/302/1


۲ نظر:

  1. سلام شبنم خانم ، من عاشق این آموزشهای قدم به قدم و تصویری شما هستم مدتهاست تو سایت ASHPAZONLINE با شما اشنا شدم اما متاسفانه تا حالا نتونستم عضو بشم. شاد و پیروز باشید

    پاسخحذف
  2. سلام شبنم جون
    به خدا کارتون عالیه. من که هی میام این عکسا رو نگاه می کنم و هی می گم امروز دیگه اینو درست می کنم ولی کجاست اون اراده که من تنبل رو راه بندازه.

    پاسخحذف