چهارشنبه ۲۴ تیر ۱۳۸۸ ه‍.ش.

گراتن مارکارونی فوزیلی یا فنری



اصولا گراتن به غذاهایی با انواع گوشت و سبزیجات و پاستا گفته میشه که داخل مواد اون سس سفید و پنیر داره و داخل ظرف پیرکس و نسوز تهیه و همونطور هم سر میز آورده و داخل اون سرومیشه .

تکته :
این غذا مانند سوفله تخم مرغ نداره و پف هم نباید بکنه .البته شاید تخم مرغ هم گاهی داخل مواد اون باشه ولی به قصد پف کردن زده نمیشه .
نکته :
در هنگام تهیه گراتن باید به حرارت روی ظرف توجه کرد تا پنیر رویه اون کاملا آب بشه .

مواد لازم :

یک بسته ماکارونی فنری سبز رنگ
500 گرم گوشت چرخ کرده
سس گوجه فرنگی
پنیر پیتزا چند ورقه ( یا موتزارلا رنده شده به دلخواه )
پودر آویشن
رب گوجه فرنگی
فلفل رنگی دلمه ای سبز و قرمز و زرد خرد شده
گوجه فرنگی خرد شده
سرکه بالزامیک کمی
سیر دو حیه
سس بشامل غلیظ نصف پیمانه

طرز تهیه :

مایه ماکارونی رو با گوشت چرخ کرده و سیر و پیاز داغ و کمی سرکه بالزامیک و نمک و فلفل و رب گوجه قرنگی و در صورت تمایل قارچ و فلفل دلمه رنگی تهیه کنین .نمک و چاشنی و ادویه اون رو بچشین .

نکته : برای تهیه مایه ماکارونی و اصولا غذاهایی که تفت داده میشن و یا به روش سرخ کردنی آماده میشن سعی میکنیم که روغن کمتری استفاده کنیم و در غذاهایی هم که پنیر وسس داره چربی وجود داره . برای این منظور من معمولا پس از اتمام کار و قبل از سرو و یا مخلوط کردن با غذاهای دیگه با چند برگ دستمال کاغذی تمیز روغنهای روی مایه گوشت ماکارونی و غذاهایی که با روغن تهیه شدن رو جذب میکنم و میگیرم .

ماکارونی را داخل آب و نمک جوشان بریزین . کمی سرکه به آب اضافه کنین . در صورت تمایل روغن هم اضافه کنین . بعد از اینکه پخت آبکش کنین . با آب سرد هم آبکشی کنین .

سس سفید و یا بشامل رو آماده کنین .

سس بشامل Béchamel : یا سس سفید که پایه و مواد اصلی آن شیر است و با راکس ( نشاسته یا آرد سفید ) غلیظ میشود .

مواد لازم برای 2 پیمانه سس:
شیر=2 پیمانه
کره=100گرم
آرد سفید=4 تا 5 قاشق سوپخوری(مقدار آرد بستگی به غلظت سس دارد)
خامه=100گرم و نمک و فلفل=بقدر کافی

طرزتهيه سس :آرد را در ظرف کوچک لعابی دسته داری می ریزیم،شیر را بتدریج روی آرد می ریزیم و بهم می زنیم تا آرد در شیر کاملا حل شود.،بعد شیر را روی حرارت ملایم می گذاریم و مرتب بهم می زنیم تا شیر جوش آید و کمی غلیظ شود،نمک و فلفل و کره را اضافه می کنیم یکی دو جوش که زد از روی آتش بر می داریم،خامه را خارج از آتش داخل مایه می ریزیم و بهم می زنیم.

مایه ماکارونی و ماکارونی و سس سفید رو لایه به لایه داخل ظرف پیرکس یا نسوز که قبلا چرب شده ریزین .وسط هر لایه یک لایه سس بشامل هم اضافه کنین .پنیر رو هم لابلا بریزین و بیشترش رو برای ردیف رویی استفاده کنین .پودر آویشن روش بپاشین . و در فرداغ قرار بدین و روی پنجره وسط روی 200 درجه حدود بیست دقیقه قرار بدین .

لازم به ذکره که با انواع ماکارونی به اشکال دیگه هم میشه این گراتن رو تهیه کرد .

لینک آموزش انواع غذاهای مدرن و سنتی
در تالارگفتمان سفره خونه :
لینک آموزش انواع سس ها و چاشنی ها
در پرتال سفره خونه :


http://www.sofrehkhune.ir/foods/302/1